Jump to content

Следи


parcaleste

Recommended Posts

Гледам напоследък RAW и сфирмиращият се нов stable - the Legacy. Гледам и TNA с техните TFN и MEM и започнах да се чудя... Ще оставят ли тези колаборации някаква следа в кеча и доколко дълбока ще бъде тя? Кой е всъщност е stable-ът, "оцелял" теста на времето? Това че е оцелял прави ли го най-великия, или това не е достатъчно?

Лично бих засегнал nWo и d-Generatiоn X, тъй като с техните истории съм най-запознат, а и са може би двата най-известни stable-a в mainstream кеч индустрията. При първите имаше една невероятно силна история за(д) създаването им, летящ старт, дълъг полет... много дълъг полет... изключително дълъг полет... прекалено дълъг полет, в който се превърнаха в пародия на самите себе си.

При DX нещата стоят по малко (доста) по различен начин. Там имаше един също изключително интересен и бавен, силно логичен период на създаване на групата. Пожънаха невероятен фурор, минаха през всевъзможни трансформации и смяна на лицата вътре, в самия stable. При все това, въпросните лица могат да се изброят на пръстите на двете ръце и всеки един от тях си остана, малко или много, като емблема на тази група и дори до ден днешен продължава(т) успешно да използват teaser-и ъм публиката и да се асоциират с инициалите DX, а и публиката да асоциира техните лица с точно този stable на първо място.

Сходното между двете групи е доста, но на мен напоследък ми направи впечатление друго: новосформираните the Legacy и TFL буквално се изхвърлиха (се изтропаха) на момента с наименоването си. Не ми се навлиза в подробности, но "Позволих си да дам име на нашата група" и пъплежите и донякъде малоумни напъни на Ренди Ортън (не по негова вина) за сформирането (въобще) на stable, са далеч от финеса, да речем, по който Онези Двата бяха предложени на аудиторията навремето.

Създаването на MEM тръгна адски добре, даже ситуацията около тях се развива по доста добър, макар и леко прибързан начин. Очаквам с интерес развитието около тях в следващите седмици (месеци)... и се надявам да няма Ако.

Та какво е вашето мнение? DX или nWo са оставили по дълбоката следа в аналите на (mainstream) кеч индустрията и защо? Ако не са те, кой мислите че е и защо? Харесва ли ви начина, по който се сформираха, очаквате/виждате ли ги да оставят някаква ярка следа в историята или просто ще останат като поредния stable?

Link to comment

Та какво е вашето мнение? DX или nWo са оставили по дълбоката следа в аналите на (mainstream) кеч ?

NWO

Link to comment
Freddy Kruger

Аз бих казал nWo, защото целия сценарий в WCW се въртеше около тях, те диктуваха случващото се в шоуто(главните истории се въртяха около тях). После отидоха и в WWF, където също бяха основни движещи фигури, дори направиха вражда с 2те главни лица на компанията, а именно Скалата и Ледения. Също така nWo променяха почти постоянно състава си, някой се присъединяваха, други напускаха, но важното е, че всички които минаха от там бяха големи имена или се изградиха като такива. Общо взето най-големите имена на WCW през този период минаха през nWo и всеки допринесе с малко за уникалността на стейбъла. И нека не забравяме: "When you are nWo, you are nWo 4 life!"

[center][img]http://i41.tinypic.com/28a72tz.gif[/img][/center]

Link to comment
Shawn_Michaels

Между другото аз TFL не ги признавам за никакъв stable ,а The Legacy още по-малко какъв stable са те какво са направили до момента,даже и не работят като такъв.......TFL са просто някакви хора,които нямат нищо общо по между(а на всичкото отгоре всичките слаби с микрофона) си събрани на едно място и начина,по който ги представят даже няма и никаква химия.

А пък Legacy-то какъв stable e това - Ранди Ортън човека stable :D ,да се смея ли не знам или да плача,а да не говорим за смешните имена и на двамата stable-a,Legacy.......пффффф какво Legacy брат ми събрали са се някакви с мляко покрай устата Legacy.....,че и stable от двама човека не бях чувал тоя ще е първия :) ,Legacy са още много далеч от името stable завбъдеще може и да се получи нещо,но сега не.

А сега за nWo и DX.

nWo - като Impact върху бизнеса определено са по-напред,то ако нямаше nWo WCW надали някога щяха да минат WWE по рейтинги,така да се каже завладяха федерацията и поеха управлението,нямаше федерация WCW имаше федерация nWo :)

А DX беше опит на WWE да направят някакво подобие не nWo като Шон и Хиксовете бяха идеални за това като се има предвид поведението им backstage.Винс им даде поле и те го уползотвориха в пълна сила като също направиха незабравими работи,но просто Impact-a не беше същия,тоя Impact който беше в стил nWo се казваше Ледения,DX също са неотменима част от attitude ерата,но просто част докато nWo беше цяла ера.

Иначе аз специално като марки бой предпочитам DX and Heartbreak Kid Shawn Michaels,The Showstoppa,The Headline,The Main Event,lay down for nobody babeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ;)

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

... защото...

Най-просто казано,защото NWO движеше цялото WCW.Враждата срещу компанията,концентриране на вниманието изцяло върху тях.Да не говорим,че когато "цъфнаха" те кеча все още,поне в WWF бе онзи cartoony friendly(подобен на сегашния) продукт.NWO бе нещо напълно различно,нещо невиждано дотогава,нещо по-реалистично.Благодарение на самата фракция WCW взима превез срещу WWF и се налага пристигането на по-зрял,по-хардкор продукт от страна на вторите за да могат да се борят с WCW.Точно там идва и Атитюд ерата,чиято ГЛАВНА атракция са Остин и Макмеън.Главната атракция в WCW е NWO,една от главните причини за буума на кеча в края на 90-те.Да не говорим,че самото участие на Хоган в даден стейбъл гарантира рейтинги.DX никога в мойте очи не са били "the main thing",те бяха едно от нещата които дойдоха заедно с Атитюд ерата.Ера разпалена и причинена от доминацията на WCW,чиято основа бе същото NWO.

Edited by Ogata
Link to comment

От всички изброени... засега само Main Event Mafia, доколкото вижда, ще оставят някаква следа. All time favourite стейбъл ми е Evolution, но и не мога да отрека DX (без 2006). Просто простотиите на Майкълс са незабравими :lol: nWo според мен остава трайно, докато бяха само тримата, както и началният DX :)

Link to comment

Тук може да се спори колкото се иска, но все пак ето това е моето скромно мненийце.

nWo vs DX е нещо голямо. Прекалено голямо. По принцип всичко сочи към nWo, но DX направиха много, ама много. По лиготия, според мен са DX, те бяха далеч по-хумористични, имаха една голяма свобода, която обаче имаха и nWo в двойни дози. New World Order се славят главно с това, че доведоха до революция. Поеха 1/2 от WCW, която (не)официално се прекръсти на WCWnWo. Проблема на DX главно беше, че с тези си комични гимици имаха лека face страна, а nWo от всякъде цепеха като heel-ове. Получаваха невероятна heat реакция и просто наистина въведоха революцията. nWo събраха много хора, получиха половин федерация и направиха един feud, който се вижда веднъж на двайсетина години. За мен : New World Order > D-Generation X.

Link to comment

Макар да съм Evolution и DX фен мисля, че nWo остави по-голяма следа в историята тъй като всичко в WCW се въртеше около тях и дори като преминаха в WWF и там имаха вражди с големи имена. Но преди всичко да не забравяме, че nWo издигна, но и свали WCW! ;)

Не намесвай престоя на nWo във WWF в цялата история, моля те.. Техният престой там може да се определи с една дума: joke..

Иначе по въпроса nWo vs DX: nWo, by far.. Най-малкото, защото бяха традиционно "готини" heel-s от типа на Four Horsmen, но в същото време донесоха и нещо ново, а именно: nWo vs WCW - стейбъл срещу федерация. Една доста добра и доходоносна идея, която впоследствие уби федерацията (R.I.P WCW)...

Link to comment
corruptedshadow

Има ли смисъл и аз да казвам, че не признавам TFL за стейбъл поради това, че няма кой да изнесе едно що годе добро промо (освен Райно, но само като му дойде музата). Помежду си може да имат химия, но като група - нищо общо.

A Legacy е все още нищо.

nWo и DX - най-големите и на ринга и backstage...

nWo правеше рейтингите на WCW, то е ясно. Когато се създаде nWo, кеча все още се очистваше от cartoon ерата. Не бих казал, че Attitude ерата е създадена от доминацията на WCW, а от конкуренцията на мега високо ниво (да знам, че WCW минаха WWF по рейтинги). А това ниво си дойде главно от nWo. А какъв хийт получаваха - едни от най-легендарните хийл хийтове в кеча. Дори аз ги мразех. nWo завладяха не само WCW, но и света на кеча.

Опита на Винс да направи подобие на nWo в WWF донякъде се получи. DX - HHH & HBK си бяха точно на мястото в групата. Имаше невероятни и незабравими сегменти, мачове и т.н., но този стейбъл не се стовари със същата тежина в кеча, както nWo. И защото тогава и Хънтър, и Шон бяха млади, а членовете на nWo вече бяха не само Main Eventers, а и легенди.

Виж проекта "Ледения Стив Остин" беше повече от успешен и рейтингите се изкачиха отново, въпреки че нещата, които правеше на пракитка не се различаваха от тези на nWo. Но новото беше, че се правеха от един човек, който е прецакан от шефа си, който мрази шефа си и го осира от всекъде. Ледения беше правилния човек, който да се "изправи" срещу "Новия Световен Ред", не DX.

Маркската ми гледна точка категорично казва, обаче, че DX>nWo. Пък и не забравяйте, че DX още живее, а nWo вече е в каналите на историята, както и федерацията, в която направиха незабравими неща. Също така, това предимство дето все ми го врат пред очите, а именно, че през nWo са минали много легенди, на мен не ми прави особено впечатление тъй като предпочитам участващите хора в тези легендарни групи да са едни и същи за да се запази статута. А по едно време в nWo нямаше дори nWo Originals ( въпреки че това беше в WWF).

Edited by corruptedshadow
Link to comment

@Ric Flair, че е факт - факт е.. Само, че тези мачове можеха да бъдат доста по-dream, ако бяха book-нати правилно, а те определено не бяха.. Почти във всички nWo бяха показани като малодушни п*тки, чийто газове могат да бъдат ритани заради спорта..

Също така, това предимство дето все ми го врат пред очите, а именно, че през nWo са минали много легенди, на мен не ми прави особено впечатление тъй като предпочитам участващите хора в тези легендарни групи да са едни и същи за да се запази статута. А по едно време в nWo нямаше дори nWo Originals ( въпреки че това беше в WWF).

Това за nWo от WWE или за nWo от WCW.. Защото във всеки един момент в nWo от WCW имаше поне по един founding fathers - Nash и/или Hall..

Link to comment

Пропускате някои неща. Първо:

... Кой е всъщност е stable-ът, "оцелял" теста на времето? ...

И друго нещо, което ми се ще да прокарам - nWo бе формация, която заложи на познатото, на хора с МЕ статус, хора, които бяха доказани в това си да "дърпат". DX бе на обратната страна. Шон Майкълс точно бе започнал да се издига като звезда, докато Хелмсли бе все още midcard-ер. Чайна и Рууд бяха просто... там. По-скоро на нивото на Хънтър, отколкото на Майкълс.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...