Jump to content

UFC 94 "St-Pierre vs. Penn 2" - 31 януари 2009

Recommended Posts

Event: UFC 94: "St. Pierre vs. Penn 2″

Date: Saturday, January 31, 2009, at 10 p.m. ET on pay-per-view (PPV)

Main event:

170lbs.: Georges St-Pierre (17-2) © vs. B.J. Penn (14-4-1) (UFC WW Title)

Main card (Televised):

205 lbs.: Lyoto Machida (13-0) vs. Thiago Silva (13-0)

205 lbs.: Stephan Bonnar (11-4) vs. Jon Jones (6-0)

155 lbs.: Nate Diaz (10-2) vs. Clay Guida (24-9)

170 lbs.: Karo Parisyan (18-5) vs. Dong Hyun Kim (11-0-1)

Under card (May not be broadcast):

170 lbs.: Jon Fitch (17-3) vs. Akihiro Gono (29-13-7)

155 lbs.: Manny Gamburyan (10-4) vs. Thiago Tavares (17-2)

155 lbs.: Chris Wilson (14-4) vs. John Howard (10-4)

265 lbs.: Jake O'Brien (10-2) vs. Christian Wellisch (9-3)

170 lbs.: Matt Arroyo (3-2) vs. Daniel Cramer (0-0)

Edited by neshev
  • 1 month later...

UFC 94 Main Card Bouts:

Georges St. Pierre (170) vs. B.J. Penn (168)

Lyoto Machida (206) vs. Thiago Silva (206)

Karo Parisyan (170) vs. Dong Hyun Kim (171)

Nathan Diaz (156) vs. Clay Guida (156)

Stephan Bonnar (206) vs. Jon Jones (206)

UFC 94 Preliminary Card Bouts:

Jon Fitch (171) vs. Akihiro Gono (171)

Manny Gamburyan (155) vs. Thiago Tavares (155)

Chris Wilson (170) vs. John Howard (171)

Jake O'Brien (205) vs. Christian Wellisch (206)

Matt Arroyo (171) vs. Dan Cramer (171)

Edited by neshev

Тотална доминация на GSP! Направо утрепа Penn! Аз очаквах да го победи, но не и по този начин...той направо го утрепа.

Добро впечетление ми направи Jon Jones. Доста е бърз и определено има бъдеще в спорта.

Супер много се изкефих на победата на Machida, тъй като Силва леко ме дразни.

Много съм разочарован от Мейн Евента.. това не бе BJ Penn, а някакво подобие на един от най-добрите pound for pound бойци в MMA. GSP имаше много добър game plan за да изолира striking-a на опонента си, но и без него мисля, че щеше да спечели.. дори само stand up-a. Очаквах много и от Thiago Silva, а виж ти нокаутираха го в края на първия рунд.. 13-0 не знам как ги е направил, срещу Machida се движеше ужасно и просто бе sloppy. Jon Jones vs Stephan Bonnar стана най-добрия fight на вечерта, нямам никакви забележки.. освен може би едно KO можеше да дойде много добре за завършек.

Останалото не мисля да го коментирам.. искам само да кажа Jon Fitch смаза както винаги :D колкото и да го държи Dana в undercard-a Fitch ще остане един от най-добрите welterweight-и в UFC и MMA in general!

Edited by G
Freddy Kruger

Толкова очакван МЕ и накрая такава излагация от страна на BJ, та той не можа с нищо да противодейства на GSP. Личеше си че хаваеца беше абсолютно безпомощен, все едно беше някой случайно хванат welterweight, а не един от най-добрите. Много ме израдва победата на Machida, след попедата му над Ortiz, той се превърна в един от моите любимци и този път не ме разочарова, невероятен КО. Jon Jones също беше едно от приятните неща в шоуто, личи си че човека има много голямо бъдеще пред себе си(все пак е само на 21). С тези изпълнения с лактите няма как да не ме радва, надявам се скоро Dana да му даде шанс за по-висока изява.

[center][img]http://i41.tinypic.com/28a72tz.gif[/img][/center]

Горе-долу добър ME, последните 2 рунда пиер направо разби пен отвсякаде и си заслужи победата, ако бяха влезли в пети рунд гаранция щеше да го нокаутира. Мачът Мачида и Силва беше интересно как успя да го нокаутира точно в последната секунда,тоя Силва после едвам го свестиха обаче.

Edited by Magpie
  • 3 weeks later...

Предполагам, че по-горните картинки са по повад слуховете, че бил намазан ДжСП с нещо хлъзгаво или по точно тренера му прави масаж без да си е почистил ръцете и така се получава номерът. Не ми звучи много сериозно, но може да е предпоставка за трети мач.

Трети мач няма да има, но наистина е жалко, че някой толкова добър като GSP не за първи път го хващат да го мажат с вазелин. Това са малки черни петна в кариерата му, от които няма нужда, но треньорите му явно не мислят така.

Няма как да си фен на BJ без да го обичаш и мразиш едновременно. Яд ме е, че загуби и сега още повече ме е яд, че протаква следващото си появяване поради липса на стимул да защитава lightweight-а.