Jump to content

NJPW - 8 октомври 2005 - дискусия, снимки и СПОЙЛEРИ!


nWoHulkster

Recommended Posts

Eми какво да кажа... това е третото шоу, което просто нямам търпение да гледам (другите са дебютния Импакт и ROH Кобаши/Джо) и затова реших да напиша едно preview за него пък се надявам да ви е интересно. При проявен интерес мога евентуално да се постарая да го кача цялото мач по мач, макар че ще е малко трудно. Просто нямам търпение!

NJPW "TOUKON SOUZOU NEW CHAPTER", 10/8/05 (WPW/PPV/NJ+IWTV Internet)

Tokyo Dome

1. Tatsumi Fujinami & Osamu Nishimura vs. Riki Choshu & Tomohiro Ishii

2. Koji Kanemoto & Wataru Inoue vs. Tatsuhito Takaiwa & Yoshihito Sasaki

3. Hiroyoshi Tenzan, Takashi Iizuka, Yutaka Yoshie & Naofumi Yamamoto vs. Shinjiro Otani , Kohei Sato , Ryouji Sai & Kamikaze

4. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title: Hirooki Goto & Minoru © vs. Negro Casas & Felino

5. Team JAPAN vs. Former WWE - Special Tag Match: Manabu Nakanishi & Kendo Kashin vs. Charlie Haas & Mark Jindrak

6. Team JAPAN vs. Former WWE - Special Singles Match: Yuji Nagata vs. Matt Morgan

7. IWGP Jr. Heavyweight Title & NWA Jr. Heavyweight Title: Tiger Mask © vs. Black Tiger ©

8. Shinsuke Nakamura & Hiroshi Tanahashi vs. Toshiaki Kawada & Yoji Anjo

9. Three Way Match - IWGP Heavyweight Title: Kazuyuki Fujita © vs. Masahiro Chono vs. Brock Lesnar

Хубавото при това шоу е, че най-вероятно ще отвори нова глава в съществуването на най-голяма японска федерация - New Japan Pro Wrestling. По принцип федерацията беше в доста голям застой през последните 2-3 години и допусна някои големи booking грешки. Слава богу грешките не бяха чак толкова пагубни и сега под ръководството на Simon Inoki booking-а е много по-добър. По всичко личи, че федерацията се е запътила към много добро бъдеще. В момента това е една от най-обсъжданите федерации в света и как няма да е със всички интересни неща, които стават около нея. 1. Брок Леснар, Мат Морган, Чарли Хаас, Марк Джиндрак; 2.Сделката за обмяна на кечисти с най-голямата мексиканска кеч федерация CMLL; 3. Почти 100% сигурната сделка с TNA; 4. Инвазията на ZERO-ONE MAX (четвъртата най-голяма федерация нападна New Japan по време на една от шоутата им - това е все едно кечисти на ROH да нападнат кечисти на WWE по време на шоу на WWE!); 5. Слуховете за инвазия на една друга японска федерация - BIG MOUTH; 6. Слуховете, че скоро и бойци от K1 ще се замесят отново с New Japan (най-много се спекулира за Боб Сап и Акебоно); 6. Вероятното излъчване на федерацията по Евроспорт; 7. Слуховете, че Антонио Иноки преговаря с още големи имена от Америка за участие във федерацията (спекулациите са, че или става дума за кечисти от TNA или за други звезди като се споменават Dudleyz, Goldberg, Steiner Brothers). Бе накратко, не се залъгвайте - в момента двете федерации, където нещата са най-интересни са TNA & New Japan. :) Просто толкова много неща стават около тях, че не е истина.

Сега към самото шоу, не знам дали го осъзнавате, но цялото шоу си има тема - New Japan vs The Rest - и това го прави много интересно като цялостна идея. Сега към отделните мачове:

Tatsumi Fujinami & Osamu Nishimura vs. Riki Choshu & Tomohiro Ishii - поредната глава в една легендарна вражда (легенда срещу легенда, Tatsumi Fujinami vs Riki Choshu). Riki Choshu винаги е бил аутсайдер в NJPW, кечист, на който не му дреме за федерацията и само от време на време се бие в нея (такъв е целият му образ - на rebel). Tatsumi Fujinami e точно обратното - кечист, който държи много на федерацията и винаги се е опитвал да спира такива като Сhoshu, които не я уважават. Освен на това ниво, двамата не се харесват и на друго ниво. Tatsumi Fujinami използва кеч стил, който се казва Muga (стил, който залага на техниката), а Riki Choshu е известен със своя lariat wrestling стил (стил, който използва много lariats, toest един от най-уважаваните финишери Япония, а в Америка на това повечето хора му викат clothesline с лявата ръка). Osamu Nishimura е един от най-техничните кечисти в света (само вижте колко му е голям stat-a за техника в EWR lol) и е последовател на Муга философията на Tatsumi Fujinami. Tomohiro Ishii пък е последовател на Riki Choshu.

Koji Kanemoto & Wataru Inoue vs. Tatsuhito Takaiwa & Yoshihito Sasaki - ветеран и младок срещу ветеран и младок! Ето този мач е първият от тепърва набиращата скорост война между New Japan & ZERO-ONE MAX. На края на едно шоу на New Japan почти всичките кечисти на ZERO-ONE MAX нахлуха на ринга и нападнаха кечистите на New Japan. После на шоу на ZERO-ONE MAX Koji Kanemoto нахлу на ринга и предизвика кечистите на ZERO-ONE MAX. И така се стигна до този мач, първият от враждта между двете федерации.Това, което го прави още по-интересен е факта, че Tatsuhito Takaiwa е бивш доста популярен junoir heavyweight (cruiserweight му викат в Америка на това) кечист, който преди 3 години напусна New Japan, отиде в ZERO-ONE MAX и от насам 2003 не се е бил в New Japan! Освен това, Wataru Inoue и Yoshihito Sasaki са двете главни надежди на леките девизии съответно на New Japan и ZERO-ONE MAX.

Hiroyoshi Tenzan, Takashi Iizuka, Yutaka Yoshie & Naofumi Yamamoto vs. Shinjiro Otani , Kohei Sato , Ryouji Sai & Kamikaze - вторият мач от войната между New Japan & ZERO-ONE MAX. Hiroyoshi Tenzan (тeкущия лидер на Редовната армия на New Japan, който в момента е замасен в история с Black New Japan като не се знае все още дали Tenzan ще се присъедини към тях или дали Masahiro Chono ще дойде отново в The Regular Army. Второто е по-вероятно), Takashi Iizuka (дългогодишен кечист на New Japan, нищо повече), Yutaka Yoshie (забавен кечист тежка категория, който лека-полека се катери към върха) и Naofumi Yamamoto (млад лъв - така се наричат новаците в New Japan - който ще се опита да се докаже в този мач) се изправят срещу отбора на ZERO-ONE MAX: Shinjiro Otani (един от най-легендарните junoir heavyweights в историята на New Japan, който през 2002 се махна от федерацията и отиде в ZERO-ONE MAX, където вече се бие като heavyweight. Otani отново на ринга на New Japan!!!), Kohei Sato & Ryouji Sai (двамата са двете големи надежди на ZERO-ONE MAX. Те са това за ZERO-ONE MAX, което Shinsuke Namakura & Hiroshi Tanahashi са за New Japan. Надявам се скоро да станем свидетели на Sato & Sai vs Nakamura & Tanahashi!) и Kamikaze (ветеран на ZERO-ONE MAX). Ако първият мач между кечисти от двете федерации слага официалното начало на войната на леките им категории, то този започва войната между тежките категории. Война между две федерации не съм гледал отдавна и това ще ми е много интересно да видя как ще се развие!

IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title: Hirooki Goto & Minoru © vs. Negro Casas & Felino - какво има да обяснявам тук? В момента тече вражда между двете най-големи федерации в Мексико и Япония. В този мач мексиканците се опитват да вземат отборните титли в лека категория от японците.

Team JAPAN vs. Former WWE - Special Tag Match: The Wild Soldiers (Manabu Nakanishi & Kendo Kashin) vs. Charlie Haas & Mark Jindrak - По принцип в New Japan има две групи, които са анти-New Japan настроени (Black New Japan & Team Japan). Доскоро по-страховитата от двете групи беше Black New Japan, но в последните няколко седмица групата се разединява все повече и повече. Лидерът й Masahiro Chono вече почти се върна в редовната армия на New Japan и в момента някои от членовете на BNJ обмислят да се отцепят от "предателя" на каузата. Проблемите в Black New Japan направиха Team Japan главната група. В този мач Manabu Nakanishi & Kendo Kashin (един от най-силните отбори във федерацията) се изправя срещу дебютиращите Charlie Haas & Mark Jindrak.

Team JAPAN vs. Former WWE - Special Singles Match: Yuji Nagata vs. Matt Morgan - Лидерът на Team Japan се изправя срещу "Моnster" Matt Morgan (Monster вече е прекорът му в Япония).

IWGP Jr. Heavyweight Title & NWA Jr. Heavyweight Title: Tiger Mask © vs. Black Tiger © - Поредната глава в още една легендарна вражда. Тази вражда започва в началото на 80-те между оригиналния Tiger Mask (Satoru Sayama) и оригиналния Black Tiger (Marc Rocco). През годините тя се продължава, но от новото поколение. Досега е имало 4-ма души Tiger Mask и 4-ма души Black Tiger (и запомнете го ако не сте, образът, който направи Еди Гереро много известен както в Мексико, така и в Япония е този на Black Tiger. Еди Гереро беше вторият Черен Тигър). Това, което прави вторият сблъсък на тези двамата по-интересен (при първият Tiger Mask си запази IWGP Junior Heavyweight титлата) е, че този мач е за две титли, тъй като Black Tiger (чиято роля се играе от Rocky Romero от ROH) е NWA Junior Heavyweight шампион (в йерархията на NWA тази титла е точно под TNA X титлата).

Shinsuke Nakamura & Hiroshi Tanahashi vs. Toshiaki Kawada & Yoji Anjo - Малко съм изненадан от факта, че отборните титли на Shinsuke Nakamura & Hiroshi Tanahashi не са заложени :( , но пък от друга страна нямаше да има логика да са, тъй като Toshiaki Kawada & Yoji Anjo за първи път се бият като отбор в New Japan и още не са заслужили мач за титлите. И този мач, точно както останалите на шоуто, продължава историята - New Japan Pro Wrestling vs The Rest! Toshiaki Kawada e една от най-големите легенди на втората най-голяма японска федерация през 90-те (All Japan Pro Wrestling) и едно от трите и "златни момчета" (трите главни зведи на федерацията през 90-те и трима от най-добрите кечисти в ИСТОРИЯТА на бизнеса: Mitshuraru Misawa, Toshiaki Kawada, Kenta Kobashi). От началото на тази година Kawada се бие основно основно в HUSTLE (федерация известна с по-различния си стил от другите японски федерации: доста хумор, много приказки и слаби мачове. HUSTLE още е известна като "Японското WWE" ;) ). Наскоро Kawada стана хийл в HUSTLE, а Yoji Anjo си е дългогодишен хийл, който сега му е съюзник в HUSTLE. Kawada & Anjo се изправят срещу двете ОГРОМНИ надежди (японските Ортън и Сина ако щете), двама от "Тримата Нови Мускетари" - Shinsuke Nakamura & Hiroshi Tanahashi. По принцип New Japan бяха започнали да пушват Nakamura & Tanahashi много сериозно през 2004, но се усетиха (слава богу!), че така ще ги прецакат и че прекалено много избързват. За да се избегне евентуален провал федерацията направи нещо много хитро и сложи Nakamura & Tanahashi като отбор и им даде отборните титли. От тогава насам двамата мачкат всички живо наред в отборната дивизия. Историята около тях е такава, че като отбор са номер 1, но в единични мачове все още не са толкова силни и имат проблеми да побеждават по-силните кечисти. Така леко и постепенно феновете ще приемат Nakamura & Tanahashi като силни кечисти и няма да го има риска феновете да ги отхвърлят порада прекалено избързания пуш (както стана с Ренди Ортън например ;) ). Освен всичко друго, двамата тъкмо се врънаха от едномесечно турне в Мексико и сега вероятно са дабавили нови хватки към арсенала си и още ценен опит.

Three Way Match - IWGP Heavyweight Title: Kazuyuki Fujita © vs. Masahiro Chono vs. Brock Lesnar - Ето този мач е със сигурност най-интересният. Правилата му са ясни - не е нужно шампионът да бъде туширан или да се предаде, за да загуби титлата. Brock Lesnar - ясно ви е кой е той. Говори се, но не е сигурно, че е подписал договор с New Japan, koето значи, че това няма да му е единственото участие във федерацията. Силното уважение, което Леснар изпитва към легендарния Антонио Иноки ме кара да си мисля, че Леснар ще се задържи тук дълго време освен ако WWE нещо не прецакат нещата. Masahiro Chono - кеч легенда, единият от "Тримата Мускетари" (трите ОГРОМНИ звезди на New Japan през 90-те), лидера на Black New Japan и тазгодишния победител на престижния G-1 Climax турнир (на финала, той стана първият кечист успял да победи шампионът Kazuyuki Fujita след завръщането му във федерацията малко по-рано тази година). Kazuyuki Fujita - текущият IWGP шампион (световния шампион на NJPW), наричан "Японския Голдбърг" (тъй като и двамата имат навика да спукват опонентите си набързо и също така и двамата по принцип suck-ват в по-дълги мачове :)) и член на Team Japan! Очаква се шоу!

Link to comment

Еми супер какво да кажа друго!!!! Очаквам с нетърпение мачовете на Мат Моргън,Брок и най-вече на Tiger Mask © vs. Black Tiger © ;););) Лошото е че имам интернет до утре вечерта,ама ще се намери начин да го дръпна ако излезе в pwtorrents ;)

Допълнение: WWE да го духа! :lol:

Link to comment
Shawn_Michaels

И аз нямам търпение за main event-a ,ще го очаквам с нетърпение и дано се намери по-скоро от къде да го дръпна като излезе :)

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

ако не можеш да го качиш поне пусни едно линкче даже и от чужд сървар даже и да лиичниш че искам задължително да се докопам до това шоу а не знам дали ще мога :roll:

afdaf.jpg
assadsa.jpg
It`s real, it`s DAMN real... BROTHER!

Link to comment

Ето това сериозно ме изненадва? Това базик ли е или сериозно? Ако е сериозно, от къде тази любов към тези двамата?

Е,чак пък любов :lol: По-скоро някаква носталгия,защото започнах с кеч мачове от Япония,в които участваха тогавашните звезди.Имам бегъл спомен за Коджи Канимото и Jushin Liger ;) Интересно ми е как ще продължи традицията :!

Link to comment

ако не можеш да го качиш поне пусни едно линкче даже и от чужд сървар даже и да лиичниш че искам задължително да се докопам до това шоу а не знам дали ще мога :roll:

Доставят ми мачовете мач по мач, тоест качване на цялото шоу означава, че ще трябва да качвам 9 отделни файла в rapidshare, което си е голяма занимавка. Лийчването в случая не мога да си го позволя ;). Да се надяваме, че също PWT ще се докопат до шоуто и ще го качат цялото. Аз ще гледам да се средоточа само върху по-интересните/добри мачове :)

Link to comment

Официални резултати от шоуто. Всичко е перфектно по това шоу. Мачовете са по-къси от обикновено, но и това го разбирам защо е (шоуто е насочено към евентуални нови зрители на New Japan покрай Леснар и не е добре да им се пускат веднага дълги мачове, тъй като повечето WWE marks/marks не обичат дълги мачове ;) )

NJPW "TOUKON SOUZOU NEW CHAPTER", 10/8/05 (WPW/PPV/NJ+IWTV Internet)

Tokyo Dome

38,000 Fans - No Vacancy

1. Tatsumi Fujinami & Osamu Nishimura beat Riki Choshu & Tomohiro Ishii (8:37) when Nishimura used a figure-four leglock on Ishii.

2. Tatsuhito Takaiwa & Yoshihito Sasaki beat Koji Kanemoto & Wataru Inoue (9:03) when Takaiwa used a lariat on Inoue.

3. Hiroyoshi Tenzan, Takashi Iizuka, Yutaka Yoshie & Naofumi Yamamoto beat Shinjiro Otani , Kohei Sato , Ryouji Sai & Kamikaze (15:05) when Tenzan used the TTD on Kamikaze.

4. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title: Minoru & Hirooki Goto © beat Negro Casas & Felino (10:11) when Goto used the Jigoku Guruma on Casas & Minoru used a high-angle front cradle on Felino (3rd defense).

5. Team JAPAN vs. Former WWE - Special Tag Match: Manabu Nakanishi & Kendo Kashin beat Charlie Haas & Mark Jindrak (9:41) when Nakanishi used the Hercules Cutter on Haas.

6. Team JAPAN vs. Former WWE - Special Singles Match: Matt Morgan beat Yuji Nagata (7:00) with the Mount Morgan drop.

7. IWGP Jr. Heavyweight Title & NWA Jr. Heavyweight Title: Black Tiger © beat Tiger Mask © (12:01) with a tombstone piledriver (1st defense) to become the 48th IWGP Jr. Heavyweight Champion.

8. Shinsuke Nakamura & Hiroshi Tanahashi beat Toshiaki Kawada & Yoji Anjo (18:11) when Tanahashi used a Dragon suplex hold on Anjo.

9. Three Way Match - IWGP Heavyweight Title: Brock Lesnar beat Kazuyuki Fujita © & Masahiro Chono (8:05) with the Verdict on Chono to become the 44th champion.

Link to comment

А ето и подробен репортаж от шоуто:

New Japan began a new chapter today, with its third Tokyo Dome show of the year. It bore few similarities to the last two, and had more of a "big show" feeling, although improvements still need to be made. Attendance was still far, far below what they want, but was higher than in May, so maybe it can be considered baby steps for now, with hopes for another higher attendance in January (despite rumours about this being New Japan's last Tokyo Dome show for a while, the traditional 1/4 show was announced during intermission today). There are some photos of the Tokyo Dome looking almost empty floating around, but these are kind of misleading, as they were generally taken *before* the show, and fans arrived for up to an hour after kickoff, with the floor and infield mostly full by that time, and the higher up seats the ones that were quite vacant.

New Japan's first ever three way match headlined the show, with Kazuyuki Fujita's brand new IWGP Heavyweight Title on the line against G1 winner Masahiro Chono and American superstar Brock Lesnar. The match was short, intense, and dramatic, loaded with content and really giving everything that was expected. Judging by most reports, it was a complete success thanks largely to the amazing Brock Lesnar, who awed and impressed everyone in his New Japan debut. He had new entrance music and wore red tights, as Inoki wanted him to "represent burning toukon". Many fans said they had goosebumps just watching him, as he displayed his spectacular power and left Japan's top fighter Fujita and crafty veteran Chono perplexed on how to proceed. The match mainly stuck to 1 vs. 1 format, with few three way spots, so it was a lot tidier than it could have been. Lesnar teased the F5 (called the Verdict by New Japan, although he called it a "new technique" so I'm not sure if its something a little different) several times in the match, but both Fujita and Chono escaped it. Chono almost finished Fujita at one point with a reverse STF, but failed, and then it was Lesnar Time. Lesnar blew away Fujita with the dreaded Verdict, then dropped Chono with the same move, pinning him for the three count and becoming the 44th IWGP Heavyweight Champion! The fans were simply awed by Lesnar, who was quickly congratulated by Inoki, and stood tall as the new king of New Japan. The hype and buzz for Lesnar leaving the show is like nothing I've seen since the early days of Bob Sapp. Lesnar took the microphone and gave a winner's speech, saying the first reason he came to Japan was complete - winning the title. The second reason is next, and that is to prove himself, and he asked fans to support him from now on. Sparks flew between Fujita and Lesnar, with the now-former champion demanding a singles match, since he wasn't pinned today. In a sign that New Japan knows what it wants on top going into 1/4, Simon Inoki said that Lesnar vs. Fujita is "probably" confirmed for the 1/4 Tokyo Dome show (although unless it stays "probably" confirmed for a while, this means the title can't be defended beforehand). Backstage, Lesnar said he was very happy at the kindness shown to him, but that before making any more plans, he wants to drink some beer. Lesnar said that before coming to New Japan he was bored, but facing tough wrestlers like Fujita and Chono reactivated him today. Brock doesn't care who his opponents are, and only wants to protect his new title and raise its value. He plans to return to America now and await offers for his next match, and made a cryptic comment, saying his "Verdict" finish was his last parting shot at WWE.

Even without their IWGP Tag Team Title on the line, Nakamura & Tanahashi were victorious today, defeating the Monster Army's Toshiaki Kawada & Yoji Anjo. Although this match was called entertainin, it had some cons. Mainly, some felt it didn't allow Nakamura & Tanahashi to really show what they learned in Mexico, and wasn't an ideal platform for that. However, it turned out pretty well, with Tanahashi vs. Kawada's exchanges said to be some of the best tonight, and Yoji Anjo being called the big surprise of the show, working really hard, something which was noticed and he wasn't booed at all. Nakamura & Tanahashi were too good in the end though, the tag aces of New Japan winning when Tanahashi dropped Anjo with a Dragon suplex hold for the 1-2-3. There were serious sparks between Nakamura and Kawada after the match, with elbows exchanged, perhaps teasing a future singles match between the two after their G1 near miss. Backstage, Tanahashi said their Mexico excursion has allowed them to respond to any style now. Looking ahead, Tanahashi wants to focus on wrestling New Japan names from now on. Nakamura was happy at the lack of costume play and messing around by the Monster Army team today, and as for Kawada, Nakamura called him a good wrestler but doesn't believe he could ever lose to the veteran now. Kawada said his opponents are good young wrestlers, but need more physical strength and drive before they can reach the top. Anjo said that if Choshu doesn't take command in New Japan, there will be no New Japan of tomorrow. Perhaps the highest placed junior match in Tokyo Dome history saw the long established "Big 4" system of New Japan's junior division totally shattered in one of the biggest upsets of the year. The seemingly immoveable ace of the division, fourth generation Tiger Mask, was defeated in his V4 defense of the IWGP Jr. Heavyweight Title by fourth generation Black Tiger. The two met at the Tokyo Dome in May, and despite some problems, Tiger won quite comfortably in the end, but the match didn't make any lasting impression. The feud persisted though, especially after Black Tiger (seconded by Liger today, missing a Tokyo Dome show for the first time ever) improved his rank by taking the NWA Jr. Heavyweight Title. Today's historic double title match had much on the line, and was harder fought and better than May's match. The fans enjoyed it a lot and responded well, and the closing stretch was said to have been really strong. Black Tiger made a much better showing than last time (he has had chance to settle in more since then) and his victory was a huge shock and could make him the de facto leader of CTU. He hit Tiger Mask with a German suplex, then finished him off with a tombstone piledriver. This feud is likely not over, as the two are 1-1 now, and will probably meet many times again in the future. Black Tiger said it was just too easy today, and that he proved himself the real tiger of New Japan. He nominated the third generation Tiger Mask, Kanemoto, as his next challenger, and plans to put both of his titles on the line.

Team JAPAN and three new American faces did battle today, and it finished 1-1. The bigger of the two matches saw 7'0" monster, Matt Morgan, make his New Japan debut against Nagata. Besides landing awkwardly on his head from an Exploder, Morgan made a good impression, with the feeling being that he can become someone important in Japan if he keeps coming back. Nagata had problems with the big man, but was able to get plenty of offense in, before falling to the American's Mount Morgan drop (a modified chokeslam that he apparently used in WWE). The other match saw the ever-popular Wild Soldiers, who failed to win the IWGP Tag Team Title on the last Dome show, defeat Charlie Haas & Mark Jindrak. Kashin entered as the "defendant", wearing a thief style mask and carrying his AJPW World Tag Team Title belt. The match was called ordinary, neither good or bad, just there, and unlike Lesnar and Morgan, the foreigners didn't show enough intensity to leave much of an impact. If they are to return, they will need to do better, but it is possible, as many foreigners need time to settle in. Nakanishi showed his power and continued some brilliant form of late, pinning Haas after the Hercules Cutter. Nakanishi gave the foreigners some advice, saying their legs are thin and they need to practice the New Japan way, with more Hindu squats. Minoru & Hirooki Goto made a successful V3 defense of the IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title against CMLL's brother tag team of Negro Casas & Felino. This match was fought under lucha "free fight" rules (only one fall, though), and seemed to go well, with the lucha style "warming the Tokyo Dome". The Mexicans made a good impression, showing off many nice moves, while Minoru got in on the act with a no touch tope suicida! The finish was straight out of Arena Mexico, with a double pinfall. Goto spiked Casas with the Jigoku Guruma, while Minoru cradled Felino for the double pin and defense! This was another big win for Goto, after he pinned Kanemoto on the previous Dome show to capture the belts, and pinning a Mexican legend is just another step up the ladder for him. With Taguchi now back also, things are likely to become more interesting with the young generation juniors.

New Japan vs. ZERO1-MAX got off to a good start, with two matches. It wasn't exactly New Japan vs. UWF-I, but the matches were spirited and well fought, laying the foundations for a potentially hot feud. New Japan's heavyweights prevailed over Z1's, with Tenzan, Iizuka, Yoshie & Yamamoto defeating Otani, Sato, Sai & Kamikaze. It was Otani's return to his old haunt after 4 1/2 years away, and he entered with his Fire Festival sword. The match ran 15 minutes and had many passionate kicks, slaps, and elbows as you would expect. In his first Tokyo Dome feature match, Yamamoto fought hard and showed his growth by avoiding defeat, so can hopefully start getting more non-young lion matches from now on. Tenzan's strong presence made the difference, as he spiked Kamikaze with the TTD to win the match. Iizuka demanded that the Z1 guys get out of the ring after their defeat, and Tenzan said he'd always be around if Z1 wanted more beatings. There were hints at a Tenzan vs. Otani singles match in the future. ZERO1-MAX kicked off the junior side of things with a victory though. Like Otani, Tatsuhito Takaiwa returned to New Japan, teaming with Yoshihito Sasaki against Kanemoto & Wataru. This was said to be excellent, with a super-fast pace and great intensity. The only blemish was Takaiwa's Mochizuki bomb (repeated powerbombs) going slightly wrong, so he lariated Wataru for the win instead. Kanemoto cut an angry promo post-match, and travels to Z1 in a couple of days to take on Sasaki and will no doubt be in a foul mood after today's defeat. Riki Choshu returned home to New Japan, now the backstage leader, teaming with his young disciple Tomohiro Ishii against Fujinami & Nishimura in an opening match that warmed up the fans. The legends started and charmed the fans with nostalgic sequences. The finish saw Nishimura use his Jack Brisco taught figure-four leglock on Ishii, and Ishii tapped in shockingly quick fashion. Nishimura looked intense and to some this may have been a sign of his resistence against Choshu becoming the site foreman again. Ishii said backstage that he was honored to be given a chance like this, and wants to prove himself on the indy scene so that he can be given similar chances again.

The show was considered a big step up from 1/4 and 5/14 overall. Improvements have still to be made, and Simon Inoki acknowledged that, grading the show 70/100, but the foundations were there, as it was a more involving show and had a main event that felt like it belonged at the Tokyo Dome. What happens from here is anyone's guess, but the fallout will be interesting. Roster cuts/restructuring are surely going to happen now, as the attendance didn't reach the "minimum" Simon Inoki wanted, and Choshu's return hasn't gone down well with every wrestler (Dave Meltzer reports that some have already tried to get him ousted, though no names given).

Simon said the theme of "WRESTLING WORLD 2006" (добавка: това е "Японската КечМания") on 1/4 back at the Tokyo Dome would be "hometown". From tomorrow, Simon will send out offers to New Japan trueborns to work the show, and the event will supposedly bring together all generations of New Japan wrestlers and show the wealth of talent produced over the years there. Muto? Maeda? Funaki? Shibata? Kenzo? Kojima? Otani? Takaiwa? Let the speculation begin...

Бе все страхотни неща. Всичко на това шоу е логично изпипано и макар и да няма ФЕНОМЕНАЛНИ мачове (то и целта на това шоу не беше да ги има - целта беше да се заговори за New Japan и се заговори, и то доста!) шоуто звучи страшно забавно. Бих сложил един подобрен коментар защо резултата от всеки един от мачове е правилният, но дори и да го направя няма да мога да коментирам с никой тук лол. Сега само остава да изчакам да го пуснат за даунлоуд(надявам се това да стане утре). И да, "Японската КечМания" се очертава СТРАХОТНО!

Link to comment

Първо искам да предупредя, че стана малка грешка. Постнах в торент форума цялото шоу, но се оказа, че леко съм се объркал и то не е цяло, а само последните 3 мача. Затова и махнах линка от торент форума.

Сега към главния мач. В линкс форума пуснах само мача без ентранси и развръзката след мача. Всичко около този мач ме изкефи максимално! Преди мача Първо Антонио Иноки изнесе реч, после пуснаха химновете на САЩ & Япония, а и чухме новата музика на Леснар, която между другото рулира :). Самият мач не беше някаква кеч класика, но никой не е очаквал и да бъде. Мачът си беше един спектакъл, който трябваше да отвърди новото лице на компанията (Брок Леснар) като яко копеле и мача напълно постигне целта си. След мача Брок даде едно кратко и ясно интервю, което същи ми хареса. Абе много съм доволен, сега ще изчакам само да се докопам до останалите мачове :)

П.С. Новото име на F5 e якa подигравка с Винс - The Verdict (Присъдата) :P

Link to comment

Мен нещо не ми хареса...

Прекалено кратък за троен мач (това с японския Goldberg обяснява нещата :) ) и като изпълнение не беше нищо особено...

Леснар нещо не ми се вижда много във форма, но като за първи официален мач от доста време не беше и много зле ;)

Аз съм пример за WWE mark на който не му хареса :)

Gonna fly this boat to the moon somehow

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

If you don't believe me or don't get it, I don't have time to try to convince you, sorry.

Link to comment
Shawn_Michaels

На мен ми хареса мача,не беше толкова в Японски стил,абе доволен съм :)

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Между другото' date=' искате ли да кача още някой мач от шоуто? Имам всички без третия.[/quote']

Искаме, искаме :)

afdaf.jpg
assadsa.jpg
It`s real, it`s DAMN real... BROTHER!

Link to comment

Аз току що го измъчих мача на Леснар от pwtorrents.Свалях го 16 часа и сега нямам търпение да го изгледам.Ще си постна впечатленията по-късно сега имам да гледам :P

[b] tvoite rimi na bokluka, toten kato pika kliuka
Borko e paraliq, she si namaja s med i maslo az filiq
ViChiX za pari ubiva, Phil e sliva mirizliva[/b]

Link to comment

То хубаво искаме ама може ли да бъдем малко по-конктретни, че всичките ще се озоря да ги качвам ;) :)

Link to comment

Аз много бих искал да гледам цялото шоу тъй като нямам големи познания за кеча в Япония, а бих искал да добия. Не искам да те притеснявам обаче и ще помоля да качиш последния мач и поне още един, който сметнеш че е най-добър... :)

[img]http://i15.photobucket.com/albums/a374/pyrohunter/guerrero.jpg[/img]

[b]R.I.P. EDDIE GUERRERO! YOU LIED, YOU CHEATED AND YOU STOLE OUR HEARTS![/b]

Link to comment

Последният? Той още от вчера е качен smile.gif. Ми за цялото шоу не знам дали ще мога. Хубавото е че го нямам като цял файл, а на отделни мачове (имам всички без мач номер 3 sad.gif, но се надявам и него да го докопам). По принцип ако дата.бг бачкаше нямаше да ми е проблем, но ... Иначе го има цялото шоу в интернет, но е много сложна история: на тайванско фтп е качено, над 2 гб е, достъпа до него може да се получи само ако шпрехаш китайски и ти дадат паролата, абе сложна работа. Мога и да се докопам (връзкар съм си аз лол), ама не искам да се занимавам с толкова големи файлове wink.gif. Така, че ще гледам да кача още 2-3-4 мача, но искам да чуя конкретни желания, за да знам кои са най-желани.

П.С. Ако искаш добри мачове от Япония - ето ти един (посещавай редовно форума и може да попаднеш на още подобни мачове като дойде момента да ги кача smile.gif)

цък - вторият ето тук, е страхотен мач от леката категория, ама СТРАХОТЕН! Направо си е кандидат за мач на годината, MOTYC!

Edited by nWoHulkster™
Link to comment

Ами благодаря ти! Качи които мачове сметнеш за най-добри. По принцип бих искал да видя враждата с мексиканската федерация! Много малко Японски и Мексикански кеч съм гледал и ще съм много доволен, ако успея да гледам доста повече в бъдеще.

[img]http://i15.photobucket.com/albums/a374/pyrohunter/guerrero.jpg[/img]

[b]R.I.P. EDDIE GUERRERO! YOU LIED, YOU CHEATED AND YOU STOLE OUR HEARTS![/b]

Link to comment

Eто такова отношение харесвам! Хора готови да гледат и да харесат всякакъв тип кеч, независимо от специалните ефекти и другите му там глупости (не че и те не са хубави, но както има поп музика, така има и рап, и техно, и денс, рок, и метал и чалга ... :) ). По принцип още не съм изгледал мачовете (нямам много време тези дни), но се надявам да ги видя утре. Лошото в случая е че това цялото шоу на New Japan въобще не беше предназначено да има добри мачове - целта му беше да се представят нови звезди, вражди и да се започне нова глава в историята на федерацията, така повечето мачове няма да са някакви кеч-класики :). Тъй че не си вдигай много изискванията за добри мачове точно от това шоу ;). Що се отнася до Мексико... имаш нужда от малка доза от феноменалния Мистико .... ще видим какво ще направя по въпроса :)

Link to comment

6. Team JAPAN vs. Former WWE - Special Singles Match: Yuji Nagata vs. Matt Morgan

7. IWGP Jr. Heavyweight Title & NWA Jr. Heavyweight Title: Tiger Mask © vs. Black Tiger ©

ако може тези двата, втория ми стана интересен от Калата :) дано не ставам твърде нахален :roll:

afdaf.jpg
assadsa.jpg
It`s real, it`s DAMN real... BROTHER!

Link to comment
Лошото в случая е че това цялото шоу на New Japan въобще не беше предназначено да има добри мачове - целта му беше да се представят нови звезди, вражди и да се започне нова глава в историята на федерацията, така повечето мачове няма да са някакви кеч-класики
Адски си прав. И мачът на Brock Lesnar не беше нищо особено....тук вече го представиха в малко по-различна светлина ми се струва....А и направиха противниците му за смях..като се има напредвит каква репутация има Fujita. Това доста ми напомни за Wrestlemania 20 и не мога да кажа че ми хареса...А и не беше правилно според мен..Не беше справедливо още от първия ден в NJPW да спечели титла за която другите двама са се борили доста пъти мисля. Сега вече образът на Brock Lesnar започва малко да не ми харесва....прекалено надменен....прекалено пресилен. Не показва никакво уважение (не че в WWE показваше но беше някакси по-различно). Не ми се струва че този път Lesnar ще е ключът към успеха но дано да не съм прав.
Link to comment

Много ти благодаря за мача на двойки, които ми препоръча. Беше от най-добрите, които някога съм гледал. И аз го подкрепям за мач на годината! :D

[img]http://i15.photobucket.com/albums/a374/pyrohunter/guerrero.jpg[/img]

[b]R.I.P. EDDIE GUERRERO! YOU LIED, YOU CHEATED AND YOU STOLE OUR HEARTS![/b]

Link to comment

6. Team JAPAN vs. Former WWE - Special Singles Match: Yuji Nagata vs. Matt Morgan

7. IWGP Jr. Heavyweight Title & NWA Jr. Heavyweight Title: Tiger Mask © vs. Black Tiger ©

ако може тези двата, втория ми стана интересен от Калата дано не ставам твърде нахален

Ok, ще видя какво мога да направя по въпроса. Засега аз лично съм гледал само два мача от шоуто (на Леснар и Морган) и от сега иска да те предупредя, че мача на Морган е ужасен. Явно Мат не се нагажда много добре към японския стил още, което хич не е учудващо като се има предвид от чия школа е излезнал ;). И освен това нещо много отслабнал ми се видя - това хич не ми хареса!

Адски си прав. И мачът на Brock Lesnar не беше нищо особено....тук вече го представиха в малко по-различна светлина ми се струва....А и направиха противниците му за смях..като се има напредвит каква репутация има Fujita. Това доста ми напомни за Wrestlemania 20 и не мога да кажа че ми хареса...А и не беше правилно според мен..Не беше справедливо още от първия ден в NJPW да спечели титла за която другите двама са се борили доста пъти мисля. Сега вече образът на Brock Lesnar започва малко да не ми харесва....прекалено надменен....прекалено пресилен. Не показва никакво уважение (не че в WWE показваше но беше някакси по-различно). Не ми се струва че този път Lesnar ще е ключът към успеха но дано да не съм прав.

За качеството на мача - целият турнир нямаше за цел да има добри мачове, а и не може да очакваме от кечисти от ограничената школа на WWE да се адаптират бързо към японския стил. Те са си свикнали само един стил и сега докато се нагодят ще иска време.

Иначе напълно те разбирам и аз самия имам малко съмнения дали това беше правилното решение за този мач - Леснар да ги смаже. Хубавото е че това е Япония и това, че Брок спука от бой Чоно и Фуджита не променя много статута им. Чоно е легенда, на никой не му пука дали бие или губи, винаги си е харесван. Фуджита - не падна директно от Леснар, така че и той е добре. Засега се гласи Леснар срещу Фуджита за японската КМ, та ще видим :)

Иначе напълно подрекрепям решението на New Japan да пуснат Леснар да ги смаже, разбирам ги защо го направиха. Ако Леснар не беше ги смазал от бой сега в Япония нямаше да се говори за него като "най-силния кечист на планетата". Сега поне Леснар е доста засилен като образ и ако се задържи (по всички си личи, че има желание да го направи) се очертават добри неща. Иначе това, че не показвал уважение аз го виждам като нещо страхотно за образа му. Колкото по-надут изглежда толкова по-добре :)

Много ти благодаря за мача на двойки, които ми препоръча. Беше от най-добрите, които някога съм гледал. И аз го подкрепям за мач на годината!

Моля :). Ако досега не си знаел да ти дам един съвет - видиш ли някъде имената KENTA & Naomichi Marufuji (особено ако са в един отбор) не се колебай и сваляй ВЕДНАГА! Именно това е един от най-добрите отбори в кеча днес както и отбор от двама от най-добрите cruiserweight-и в света :)

Link to comment

Виж аз също съм на мнението че Brock Lesnar трябваше да е победител но не толкова рано. Според мен би било по-добре ако това беше станало на следващото шоу да речем а до тогава Lesnar да участва в мач....да прегази някого (проява на сила) да има конфронтации (не физически) с Chono & Fujita и евентуално след месец да се проведе един такъв мач....не знам. Просто Brock Lesnar от една страна не се вписва по никакъв начин в историята на тази федерация а от друга страна това тепърва ще стане и ще изведе NJPW на едно от челните позиции в Америка по мое мнение.

А и самият образ на Lesnar сега изглежда някакси по-студен от преди....без никакви изражения на лицето....да повече се доближава до образите и поведение на ринга до Старата школа но като се има напредвит кариерата му в WWE нещо не ми харесва.

.....и все пак това е Brock Lesnar...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...