Jump to content

Кимбо Конг


BORKO_10

Recommended Posts

ПП

Кимбо Конг!

00131482.jpg

Кой е Кимбо Слайс и защо е навсякъде около нас? С риск да ви объркам ще ви подскажа малко: насочете мислите си към Гилгамеш, Ахил, Кинг Конг, Самсон, и много други като тях. С риск да ви объркам още повече: Кимбо Слайс не съществува, но това не трябва да ни пречи да го уважаваме и третираме с подобаващо за внушителната му физика страхопочитание.

Днес ще ви разкажа за него, но...тихичко за да не ни чуе. Крайно неразумно е да го ядосваме. Кимбо, виждате ли, е от онези редки, чудовищно силни човешки екземпляри, които ако се вбесят, удрят само два пъти: при това вторият път е по капака на ковчега.

В момента Кимбо Слайс е глобална икона – мегазвезда, родена от епохата на youtube и вездесъщия Интернет. Страховитото му присъствие е навсякъде: в телевизионните реклами, в дигиталното пространство, по билбордове и плакати, в клиповете на рап звездите и в шепота на уличните легенди. Нагло отмъкнах следния цитат от баскетболиста на Лейкърс Ламар Одъм: "Мени Рамирез е роден да удря бейзболната топка. Пейтън Менинг е роден да играе американски футбол. А Кимбо Слайс е роден да чупи кости!"

Kimbo_slice2.jpg

В края на 90-те години, професионалният бокс загуби репутацията си на легитимен спорт, благодарение на пагубното влияние на мрачни личности като Дон Кинг и на организираната престъпност, като цяло. Мачовете се превърнаха в жалък фарс, съдиите караха мерцедеси, а боксьорите ставаха все по-тлъсти и непохватни. Необяснимата административна фрагментация също отврати хората. В един момент се появиха толкова много федерации, че не бе ясно кой на какво е шампион.

В тази атмосфера, винаги жадната за тестостеронени агресии публика, обърна поглед към т.нар. смесени, бойни изкуства (ММА). Организации като UFC и KOTC заслужено отнеха огромно количество от привържениците на бокса и подкопаха основата му. Юмруците бяха необременени от ръкавици, мачовете се играеха в клетки, правилата бяха либерални и кръвта се лееше в изобилие. Постепенно героите на ММА като Кен Шамрок и братята Грейси започнаха да съперничат по популярност на световните шампиони по бокс. Още по-пагубно за бокса се оказа създаването на видео компресията и последвалото масово разпространение на филмов материал в Интернет.

Сред най-популярните клипове гледани навсякъде по света са бруталните, несанкционирани от никого улични мачове, чийто некоронован крал е имено чудовищния Кимбо Слайс. Вкарайте името му в търсачката и ще бъдете затрупани от кървав видео материал, демонстриращ безумната му сила и варварски юмруци. Мачовете обикновено се състоят по изоставени строителни площадки, мазета, задни дворове или забравени от XXI век гета. След около минута-две, изходът неизбежно е един и същ: един огромен мъж в безсъзнание и един оттегчен Кимбо Слайс, бършещ кръвта от юмруците си.

Kimbo.jpg

В една от по-запомнящите се битки на Кимбо, той свали напълно гарда си и предизвика масивният мъж срещу него да го удря свободно по лицето. Не знам от каква сплав е направена физиономията на този човек, но парадоксално противникът му се изтощи напълно, сякаш Кимбо го блъскаше с лице по юмруците. Накрая, Слайс сложи край на комедията с едно единствено вулканично дясно кроше, което прати съперника му в същата тази горица, от която навремето Сънчо твърдеше че идвал, за да ни пожелае лека нощ дечица.

Малко по малко легендата на Кимбо напусна Интернет и се настани навсякъде в публичното пространство, а физиономията му стана една от най-разпознаваните в Съединените Щати. Тя между другото заслужава поне един параграф, тъй като гротескните й черти са важни за Кимбо и определено не са от тези, които вдъхват спокойствие и естетическа наслада. Напротив – лицето на този човек би могло да предизвика стресов обрив върху грапавите бузки на Медуза Горгона. Горната част на главата му е напълно плешива. Единствената коса е ивицата катранено черна корона, която обгръща тила му, завършвайки в къса опашка. Това обаче не означава, че му липсва окосмяване: явно огромни количества тестостерон са вилняли из тялото му, защото цялата му физиономия е една разгневена експлозия от косми. Веждите му са като два хапещи се кралски пудела, а останалата част от лицето му е погълната от грандиозен фонтан от гъста, къдрава брада - Бинладенка. В южната и част, като мокра, цвърчаща наденица подскача огромна долна устна, в безплодните си опити да избяга от двата лакоми кратера на масивния му, сплескан нос.

Кимбо е 188 см и 110 килограма.Главата му започва от раменете, отричайки категорично необходимостта от врат. Кожата му е опъната до скъсване от стихийно търкалящи се във всички посоки гладки морени от мускули. Кокалчетата на юмруците му са някакви зловещи, безформени варовикови сталактити. Никога, никога не бих искал да се сблъскам с това каменисто тяло. Предпочитам да бъда ударен да кажем от Калипсо – втората по големина луна на планетата Юпитер.

През последните две години, Кимбо спря да се бие по улици и дворове и нахълта с гръм и трясък в света на смесените бойни изкуства. Професионалистите го посрещнаха с насмешка, която обаче се изпари мълниеносно под парните чукове на юмруците му. Кимбо унищожи бившия световен шампион по бокс Рей Мърсър за 72 секунди. Това е същия Мърсър за когото Ленъкс Луис твърдеше, че имал най-силния удар на света. Ветеранът Бо Кантрел заяви, че Кимбо е абсолютен аматьор и позьор, които не знае какво го чака на тепиха. "Ще го смажа от комбинации, удари с крака и "мелници"!" - закани се Бо. Кимбо го би за 19 секунди след смазваща кавалкада от артилерийски удари предимно с дясната ръка. Следващия му съперник - огромния "Танк" Абот каза, че нямал търпение да пребие Слайс. "Участвал съм в 200 мача и вдигам на лежанката 270 кг. Ще го смачкам." Отговорът на Кимбо? Унищожителен побой и нокаут само след 43 секунди.

Колкото повече победи трупаше огромният гладиатор толкова повече растяха митовете около загадъчната му личност. Слуховете твърдяха че бил като кръвожадно животно, че е бивш гангстер и че е лежал в затвора за опасни престъпления. Това обаче не би могло да бъде по-далеч от истината. В действителност под черупката на страшилище, се крие изненадващо мек и интелигентен човек, с богат речник и добродушна натура. Образът на брутален злодей е манифактура на мениджъра на Кимбо – 32 годишен бизнесмен, който нарича себе си Айси Майк. Понеже страшилищата са продаваема стока, хитрият мениджър е пакетирал Слайс имено в тази карикатурно-кръвожадна самоличност. Затова понякога Кимбо изрича пред пресата безумия достойни за болното съзнание на Майк Тайсън. Веднъж например спомена съвсем невинно, че възнамерява да откъсне ръката на съперника си и да го набие с нея.

Възможно е образът на Кимбо да е преувеличен, но определено е вярно, че е абсолютно безстрашен. Може би единственото нещо, което някога е успяло да вкамени от страх тази човешка стихия е друга една стихия на име Андрю. Става дума за ураганът Андрю, който и аз си спомням доста добре. През 1992-а Кимбо живеел в Южна Флорида и тропическата стихия разрушила дома му. Слайс оцелял сред отломъците, покривайки се с огромен дюшек. По това време бил сред най-добрите гимназиални играчи по американски футбол. За нещастие, ураганът съкратил последния му сезон и той не успял да се сдобие със спортна стипендия за Университет.

kimbo_in_fight2.jpg

Малко по-късно изпаднал в нищета и живеел в стария си, ръждясал Нисан. Кимбо спирал вятъра, залепвайки с лепенки найлонови торбички върху счупените прозорци на колата. В този момент може би най-лесното нещо било да си осигури насъщния с кражби и сила, но истината е че Кимбо Слайс никога не е прибягвал до незаконно насилие.

"Да нараня уязвим човек за мен е недопустимо", казва често Кимбо. Малко по-малко, с много работа като шофьор и бодигард по клубове, Слайс се измъкнал от Нисана и се настанил под наем в евтина гарсониера. Малко по-късно улицата открила юмруците му и отворила вратата към кървавата му кариера.

Днес Кимбо прави луди пари, вози се в лимузина Линкълн Навигейтър, в която човек може да играе народна топка и лети в частен самолет. Слайс е станал част от популярната култура и Америка изпитва почти необяснима привързаност към него. Като професионалист Слайс все още се опитва да спечели признание. Вярно е, че му липсва техника, но ако се вгледате ще забележите колко много е работил върху техниката си: как вкарва убийственото си дясно кроше с перфектно завъртане върху опорния крак, как завършва комбинациите си с класически изпълнен ъперкът и как все по-умело "се гмурка", за да избегне ударите на противника. Ако беше роден в друга епоха и бе трениран от дете, Слайс можеше да бъде легендарен боксьор.

Треньор на Кимбо е легендарният Бас Рутен, които твърди, че не е имал ученик с повече физическа сила от Слайс. Следващият му двубой е с известния Кен Шамрок, но мечтата му е да се срещне отново с единственият човек, който го е побеждавал в уличен двубой – полицаят от Бостън Шон Генън. Схватката между двамата, снимана в някакво подозрително мазе сред тълпа от крещящи сеирджии, е станала легендарна в Интернет. Слайс иска реванш, но той едва ли някога ще се състои, въпреки че Генън също започна кариера в ММА.

В последно време започнах да следя все по-внимателно появите на Кимбо в мнoгoбройни токшоута, негови интервюта и участия в безброй телевизионни предавания. Така, малко по малко започнах да намирам отговора на въпроса, с който започнахме тази статия: Кой е Кимбо Слайс? Истината е, че той не съществува. Действителното му име е Кевин Фъргюсън – интелигентен, 34-годишен бизнесмен и любящ баща на шест деца. Това е един обикновен, добър човек, който никога не е прекрачвал закона и просто е намерил пълна с доларови знаци ниша, която експлоатира великолепно. Ако зависеше от него, щеше да се обръсне и да се намърда в някой "Армани", но за да остане в нишата му e необходима страховитата външност.

Чудовището Кимбо Слайс е фалшива креатура създадена в полза на нашия античен афинитет към огромният, могъщ герой/антигерой. Херкулес, Дан Колов, Аякс, Голиат, Франкенщайн, Майк Тайсън, Шакил…Всяващите страхопочитание, брутални гиганти със свръхестествена сила и къс фитил винаги са опиянявали въображението ни и са присъствали както в измислената, така и в реалната митология на нашата раса. Ние искаме да ги има, защото те запълват някаква странна, вътрешна необходимост. Хората винаги са обичали да се взират в тях отдалече, да се питат със студено любопитство какво ли е да живееш в кожата им, да не разбират самотата им и дори да злорадстват когато слабостта им бъде открита и те най-после паднат победени.

just_slice2.jpg

Такава е участта на великаните и такава един ден ще бъде участта на Кимбо Слайс. Но тъй като той не е истинска личност се надявам, че когато гигантът най-после бъде повален, страшилището ще бъде оставено да лежи на кървавия тепих завинаги, а от изчерпаната му легенда, още преди да се е разделил със здравето си, ще се измъкне един много богат и доволен мъж на име Кевин Фъргюсън.

Иво ИВАНОВ (Канзас)

*материалът е част от редовната рубрика на Иво Иванов във в-к "Телеграф"

SPORTAL.BG

Link to comment

....единствено вулканично дясно кроше, което прати съперника му в същата тази горица, от която навремето Сънчо твърдеше че идвал, за да ни пожелае лека нощ дечица.

Малко по малко легендата на Кимбо напусна Интернет и се настани навсякъде в публичното пространство, а физиономията му стана една от най-разпознаваните в Съединените Щати. Тя между другото заслужава поне един параграф, тъй като гротескните й черти са важни за Кимбо и определено не са от тези, които вдъхват спокойствие и естетическа наслада. Напротив – лицето на този човек би могло да предизвика стресов обрив върху грапавите бузки на Медуза Горгона. Горната част на главата му е напълно плешива. Единствената коса е ивицата катранено черна корона, която обгръща тила му, завършвайки в къса опашка. Това обаче не означава, че му липсва окосмяване: явно огромни количества тестостерон са вилняли из тялото му, защото цялата му физиономия е една разгневена експлозия от косми. Веждите му са като два хапещи се кралски пудела, а останалата част от лицето му е погълната от грандиозен фонтан от гъста, къдрава брада - Бинладенка. В южната и част, като мокра, цвърчаща наденица подскача огромна долна устна, в безплодните си опити да избяга от двата лакоми кратера на масивния му, сплескан нос.

Кимбо е 188 см и 110 килограма.Главата му започва от раменете, отричайки категорично необходимостта от врат. Кожата му е опъната до скъсване от стихийно търкалящи се във всички посоки гладки морени от мускули. Кокалчетата на юмруците му са някакви зловещи, безформени варовикови сталактити. Никога, никога не бих искал да се сблъскам с това каменисто тяло. Предпочитам да бъда ударен да кажем от Калипсо – втората по големина луна на планетата Юпитер.

....се изпари мълниеносно под парните чукове на юмруците му.

OMFG, авторът доста се е престарал с невероятно тъпи метафори и сравнения. Яко смях падна. :lol:

Link to comment

Авторът е един от най-добрите български журналисти и един от малкото работещи и то успешно в САЩ като журналисти. ;)

Link to comment

Ей, много заспали лица са някои хора. ;) Вече ще започна и аз да употребявам думата "чаве". Borko245, защо веднага започваш да ми говориш какъв бил тоя? И? През оная работа ми е на мене какъв е журналистът. За да изпише цялата тая простотия която цитирах, трябва да е бил яко напушен. Като започнем от...

.

вежди = кралски пудели; брада = бинладенка; устна = цвърчаща наденица; търкалящи се морени от мускули; кокалчета на пръстите = безформени варовикови сталактити

.

:lol: :lol: :lol:

Сега помисли внимателно дали наново ще защитаваш малоумника, писал тая статия. ;)

Link to comment

Каква е тая глупост, бе ? Човек, ако го чете това ще си каже, че Кимбо е кой знае какъв боец и видиш ли е смачкал маса народ и т.н. Видяхме го колко струва, а при цялото ми уважение -на всеки, който малко повече се интересуваше от ММА, му беше отдавна ясно, че Кимбо е просто един медиен герой и толкова. Вярно изглежда като някаква горила и се продава, покрай махленските кьотеци в ютуб, но какво от това ? Кимбо е ташак работа.

 

Link to comment

Доста съм зле от към знания за ММА, но от общата представа, която съм сисъздал, мога да кажа на журналиста да пише за други спортове и да не се занимава с Kimbo, защото

Кимбо, виждате ли, е от онези редки, чудовищно силни човешки екземпляри, които ако се вбесят, удрят само два пъти: при това вторият път е по капака на ковчега.
:good:

Подобни неша предизвикват само искрен смях у мен.

Edited by DAMN

the_miz_signature_by_undeaddesignz-d5syf

Link to comment

Nastee ли си Педерасте ли си знаеш ли какво ще ти кажа. Да го духаш, та еба в педалчето. ;)

Link to comment
The Olimpic Hero

Ей, много заспали лица са някои хора. ;) Вече ще започна и аз да употребявам думата "чаве". Borko245, защо веднага започваш да ми говориш какъв бил тоя? И? През оная работа ми е на мене какъв е журналистът.

:lol: :lol: :lol:

Сега помисли внимателно дали наново ще защитаваш малоумника, писал тая статия. ;)

Я се осъзнай малко бе.Я си виж датата на регистрация във форума.Kой по дяволите си ти,че ще викаш "чаве",на който и да е.

               

Link to comment

Ха-Ха-Ха! :D

Журналистчето ми прилича на някое първолаче, което току що е изгледало филм на Чък Норис и си мисли, че "те тоя е машина!".

Аман от гьонове. А Кимбо един път трябва да бъде размазан, както си му е реда и всичко ще утихне.

just_slice2.jpg

Унтерменш.

Link to comment

Я се осъзнай малко бе.Я си виж датата на регистрация във форума.Kой по дяволите си ти,че ще викаш "чаве",на който и да е.

Боли ме фара каква ми е датата на регистрация. Не е нужно да се месиш. Просто понякога се уморявам от хора които правят откровено тъпи изказвания. Все тая.

Nastee ли си Педерасте ли си знаеш ли какво ще ти кажа. Да го духаш, та еба в педалчето. wink.gif

Борко, кажи още нещо по мой адрес, мухльо. Заслужи си дребната наредба с "виж ти тоя какъв жирналист е" изказването, ама на педераст недей обижда хората. Или ако искаш да си уредим една среща в Бургас, да видим тогава дали ще си толкова отворен. ;)

П.С. Най добре затваряйте темата, не мога да повярвам докъде се стигна заради една шибана статия за Кимбо.

Link to comment

Кимбо е нокаутиран в официален мач?!

Някакво хлапе, дето го знаеше само майка му, го резлепи Кимбо за отрицателно време, а даже май и нямаше време да се подготви в последния момент се нави да участва.

 

Link to comment

e9t0ki.jpg

Това не ти ли е познато? :)

Хах! Това не го бях гледал, или поне не помня. :D

И все пак, при подобни случаи винаги има controversy. Друго си е да бъбде размазан, както трябва. :clap: :woot:

Link to comment

Че по едно време само за това се говореше в ММА средите... :) Как Кимбо бе нокаутиран и малко след това как EXC fold-на.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...