Jump to content

Fedor Emelianenko победен!

nWoHulkster

Recommended Posts

Fedor Emelianenko loses at 2008 World Combat Sambo Championships

A former WWE wrestler is the UFC heavyweight champion.

Fedor Emelianenko got schooled at the World Combat Sambo Championships.

Well now that we have two of the seven signs of the Apocalypse out of the way, we should probably go ahead and start sealing our doors and windows with duct tape and plastic wrap.

From Brock to Barack, there seems to be a transfer of power in every corner of the world. Fedor Emelianenko, widely considered the worlds top mixed martial arts fighter and king of Combat Sambo, lost to Bulgaria’s Blagoi Ivanov this past weekend by a score of 8-5 in the semifinals of the 2008 World Combat Sambo Championships in St. Petersburg, Russia.

Emelianenko and Ivanov first met back in February of 2008 at Russia’s Presidents Cup where Emelianenko outpointed the Bulgarian for his ninth straight victory in Combat Sambo competition.

Ivanov apparently used the experience to formulate a winning gameplan for their second encounter. Emelianenko was dominated from the outset and was in danger of losing 8-1 until the Russian scored a knockdown in the final minute of competition to add four points to his total.

In the end the deficit was too great to overcome and the former PRIDE heavyweight champion had to settle for a bronze medal, his first since the year 2000.

Emelianenko made no excuses for the loss, admitting that Ivanov beat him “Fair and square”, but this author wonders if Fedor’s time spent in Thailand filming “The Fifth Execution” with Michael Madsen and Rutger Hauer left him unprepared for the surging Bulgarian.

Fedor was still in Thailand as recently as two weeks ago and has also been making the rounds as Affliction’s media darling, promoting the upcoming reality series “Fighting Fedor” and his pending battle with Andrei Arlovski at ‘Day of Reckoning’ on January 24 in Anaheim, California.

Ivanov went on to win the gold medal after easily dispatching Germany’s Stefan Janos in the 100+ kg weight class.

Hopefully this loss will motivate him for his future match with Arlovski, who in addition to being a vicious striker, happens to know a thing or two about Sambo himself.

We’ll find out on January 24.

:D

Браво!:clap: ! Благой Иванов ми е познат от някъде-май четох интервю с него :clap: !

Като видях заглавието помислих,че някой го е бил в ММА и се опулих :D

Btw, вече има слухове, че Affliction са го подписали.

Fedor ще го размаже в MMA мач ;).

Важното е, че нашенецът го би на самбо, пък какво ЕВЕНТУАЛНО ЩЕ СТАНЕ - като стане -стане.

The Olimpic Hero

Не мишка,ами мишленце,даже аз ако потренирам 2-3 месеца мога да го направя смешен.

Не мишка,ами мишленце,даже аз ако потренирам 2-3 месеца мога да го направя смешен.

Какво???

35izpu1.jpg

Shawn_Michaels

Шаранките как се хващат,много бързо лапате куката даже и без червейче :D

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Ае много ми е чудно Нешев ти българин ли си.

Вместо да честитиш и да се радваш на победата на багата веднага Fedor щял да го бие в мма мач.

Колко добре си запознат с правилата на бойното самбо? И как веднага реши,че ще го бие в ММА,ще те помоля да се аргументираш по-подробно,понеже съм забелязал че ти си най-активния и запознат с мма в този форум.

Да между другото много точно е сравнението.Но Багата е и с 14 победи в мма и просто твърдя,че не е редно веднага да се отрече постижението му.Ако си гледал мача нокдоуна в мма щеше да е ТКО или Ко и победа за Fedor,но все пак отново евала на Благой.

Гледах го въпреки, че е някакъв fan cam...

http://www.youtube.com/watch?v=Uqke_ETJ3fk

Иначе победата е огромна като се има предвид това, че Fedor не беше побеждаван преди, но в Sambo мач Fedor е уязвим. В MMA мисля, че доказа, че е най-добрият боец и след като победи Arlovski и Barnett няма да има спор в това.

Иначе този 14-0 рекорд на Благой не е на професионално ниво и предстои да направи своят дебют. Ето и какво Fedor каза по въпроса.

"Yes, it was my first defeat in Combat Sambo, nothing shocking though. Its a sport, it could have happened in any moment. I'm happy that I haven't lost by KO or any other unpleasant way. I've lost by the throw. In MMA you can be on your back as long as you want. In CS is a different rules. Nevertheless I started with Sambo and I love this sport and I will continue to compete in it. From every fight I learn something. In this case I learned that you can't have it all, if you do everything at ones. At the moment the most important thing for me is MMA. Its important for me to stay the champion. In MMA I won't let myself to relax at all. As for Sambo - its like a hobby (proper translation) to me, so I can relax a little bit. I can't train as hard for Sambo, because I have other things to do".

111 600 лв. за премии на самбистите ни

20.11.2008

Спорт НетИнфо

Българският национален отбор по самбо взе девет медала от Световното първенство за мъже и жени в Санкт Петербург. Нашите спортисти спечелиха пет световни титли, взеха едно сребърно и три бронзови отличия.

Генералният спонсор на федерацията по самбо Корпоративна Търговска Банка награди състезателите, старши треньора на националния тим Васил Соколов и двамата лични наставници на призьорите Симеон Ценев и Иван Нетов с премии на обща стойност 111 600 лева.

За трети път тази година банката награждава отличилите се на голям форум, преди това - през май и октомври. Представянето на националите по самбо на Световно първенство е най-добро след рекордната 2006, когато България бе домакин на състезанието.

Първи места в категориите си завоюваха Мария Оряшкова, Мария Янчева, Снежина Василева, Росен Димитров, Благой Иванов, който спечели и бронз в същата категория на спортното самбо. Втора остана Елица Ръжева, която загуби изключително оспорваната си финална среща в последните две секунди.

Освен сребърен медал българската самбистка получи и приза "Мис Първенство". Освен Благой Иванов с бронз са Георги Георгиев и Иван Илиев. Благой Георгиев сътвори сензация детронирайки руската легенда в този спорт Фьодор Емилианенко.

Златният медалист от Световното първенство по бойно самбо Благой Иванов даде кратко интервю, в което коментира титлата си и историческата победа над легендата в бойните спортове Федор Емилианенко.

- Поздравления за титлата. На кой посвещаваш успеха, който постигна на Световното първенство в Санкт Петербург?

- Посвещавам успеха на баща ми. Той е първият човек, който ме заведе в залата да започна тренировки. Всичко дължа на него, защото е навсякъде с мен. Винаги ме е подкрепял в трудните моменти.

- Разкажи нещо повече за теб. От кога започна да тренираш самбо и джудо?

- От 1992 година. Първият ми треньор в Локомотив (София) е Емил Йосифов. След това се преместих в софийски Илинден, където са близнаците Росен и Румен Димитрови. След това се преместих в ЦСКА, където мой треньор е Симеон Ценев и от тук започнах да печеля медали от европейски и световни първенства.

През 2008 на Европейското първенство по бойно самбо в Тбилиси станах втори. На финала загубих от един руснак, който победих след това на друг турнир.

- Очакваше ли, че можеш да победиш Федор Емилианенко, който не познава вкуса на загубата в бойните спортове и свободните боеве?

- Разбира се, че очаквах, че ще го победя. В такива срещи не трябва да излизаш със страх и притеснение. Единственото, за което е правилно да мисли един състезател, е как да победи съперника. Знаех много добре, че Федор няма загуба в бойното самбо и в свободните боеве, но нито за миг не изпитах претеснение от двубоя с него.

- На другия ден всички руски вестници писаха за това. Как руснаците преживяха загубата на Емилианенко?

- Много трудно, защото очакваха, че той ще спечели със сигурност, но след срещата се държаха много коректно с мен и всички ме поздравиха. Всеки един от тях каза, че победата ми е заслужена.

sportal.bg