Jump to content

АХА или ТЦЦ? (издание 1)


nWoHulkster

Recommended Posts

REICH & nWoHulkster™ представят:

АХА или ТЦЦ?

REICH: Поредната нагла и безсрамна кражба на рубрика от 411маnia.com. Ще имате съмнителното удоволствие да четете как аз и колегата Фил излизаме на арената да се сражаваме до последна капка кръв. Kакто би казал бездарният ринг анонсър Майкъл Бафър: Let's get ready to RUUUUUUMBLE!

nWoHulkster™: А не, няма да се разберем така. Michael Buffer RULES! Като оставим това настрана всичко друго е на шест. Нов ден, нова рубрика. Пази се Meltzer, пази се Keller, пази се Johnson, пази се Csonka! The Deadly Duo has arrived!

1. Преминаването на CM Punk към отборната дизивия НЕ е стъпка назад за него.

REICH: ТЦЦ - CM Punk не беше достатъчно изграден за Main Event сцената, царуването му беше противоречиво, но вкарването му в борбата за отборните титли определено е голяма стъпка назад. Ще погледна въпроса от по-различен ъгъл. Първо къде, мамка му, са отборните титли? Simply Priceless имат своя потенциал, но други отбори почти няма. Cryme Time загубиха шанса си да спечелят отборните титли. И в двете шоута има по 2-3 активни отбора. За да има добра отборна дивизия е важно да има поне 2-3 РАВНОСТОЙНИ отбора, които да се борят за титлите. Важно е да се отбележи, че никога не е обръщано по-малко внимание на всички второстепенни титли както и на долната част на карда. От години схемата е една Кендрик и Лондон царуват - появи се отбор претенденти, падат или бият и след това изчезват, появи се нов отбор и след време си мине по реда и изчезне и той - сякаш ако има 4-5 отбора едновременно ще стане нещо. Сега гледам Raw от 94-та и там към началото на годината имаме Steiner Brothers, Bret & Owen, Quebecers, Smoking Gunns, Headshrinckers, MOM, Marty Jannetty & 1-2-3 KID и всички тези отбори активно участват във всички шоута и се бият във всякакви комбинации. През златните години E&C, Hardy Boyz, Dudley Boys, APA- поне 4 равностойни отбора, а имаше и още. Никой не измисля вражди за лоукарда, на никой не му пука за отборната дивизия, има 2 титли, а общо 4 активни отбора в двете шоута. На теория е добре да видим примерно Пънк и Колт Кабана заедно в отбор, но влизането на Пънк в таг дивизията е най-сигурния начин да бъде погребан и забравен.

nWoHulkster™: ТЦЦ - Стъпка назад си е, определено. Не че царуването му с титлата ще остане в историята като кой знае колко добро царуване, но откъдето и да го погледнеш е по-добре да се въртиш около Световната титла отколкото да се луташ из безперспективна отборна дивизия. Колегата вече обясни как стоят нещата с WWE 2008 и отборния кеч, така че не ми остава нищо друго освен да се присъединя към неговото мнение. Иначе кратка вражда с "Просто Безценните" не би била ЧАК толкова лошо нещо, ако в крайна сметка кулминира в отмъщение срещу Randy Orton, но ако Punk се задържи в отборната дивизия повече от 2-3 месеца всичкото внимание, което получи през последните няколко месеца отива по дяволите и се обезсмисля изцяло.

2. Трябва ли Gail Kim да отиде в WWE?

REICH: АХА - Тук не съм категорично на едно мнение. Сигурно офертата на Винс е по-добра във финансово отношение, но тя направи много добра кариера в TNA и беше едно от главните действащи лица в доста стабилната им женска дивизия. На Винс за женската дивизия не му пука особено, но едно нейно преминаване в RAW поне за мен ще е интересно – бих я гледал в програма с Бет Финикс с удоволствие. При всички случаи, въпреки че почти нищо не помня от предишният и престой в WWE според мен тя ще бъде добро попълнение към женската дивизия и ще разнообрази нещата в борбата за титлата. Освен това съществува вероятност Гайл да получи пуш дори само заради екзотичния си азиатски външен вид – според някои източници Винс се интересува от нея главно във връзка с азиатския пазар.

nWoHulkster™: ТЦЦ - Kaзвам "ТЦЦ", но с една уговорка. Уговорката е, че аз съм кеч фен и като такъв не ме интересува колко пари взима или не взима Gail Kim. Логично е, че в WWE ще взима повече, но за сметка на това дори и да получи някакъв първоначален push заради това, че е от азиатски произход, в дългосрочен план не мисля, че може да бъде нещо различно от JТTS (jobber to the stars). Gail Kim ще бъде кечистката, чиято роля е да изкарва прилични мачове от Michelle McCool, Candice Michelle, Kelly Kelly или там, която е хубавелката на дневен ред. Дори и да си затворя очите за реалността на ситуацията и да бъдa WWE оптимист, който си мисли, че Gail Kim ще прави страхотни женски кеч мачове с Beth Phoenix, Mickie James, Victoria & Nattie Neidhart, нещата пак не ми изглеждат толкова добре колкото, ако Gail Kim си остане в TNA. Така де, колкото и добри кечистки да имат WWE това не променя факта, че женският кеч в WWE е второстепенен midcard filler (без голямо разнообразие на стилове, образи и визии), който в 90% от случаите получава по 5 минути на PPV. С пет минути на PPV наистина качествени женски кеч мачове не се правят... Дори и само от тази гледна точка Gail Kim в TNA определено звучи значително по-интересно за гледане отколкото Gail Kim в WWE. Gail Kim Е TNA women's wrestling и все още има много хляб за нея в женската дивизия на TNA. От друга страна, може би съм лееееко пристрастрен. Gail Kim е един от най-любимите ми babyface образи за последните няколко години и не е тайна, че многократно предпочитам TNA пред WWE, така че... нееe, глупости. Напълно обективно си гледам на нещата. Gail Kim TNA FTW!~ Така и така става дума за Gail Kim ще попитам за пореден път: какво по дяволите става с Gail Kim? Нито подписва с WWE, нито се връща в TNA. Крайно време е да се чуе нещо конкретно по въпроса. Suspense-ът ми изкъртва нервите. Не искам спекулации и псевдо-новини. Искам факти!

3. Добра идея ли е да има Steel Asylum мач на Bound For Glory IV?

REICH: АХА - Това е Шоуто на годината за TNA, самото име на мача звучи добре и би трябвало да донесе още поръчки за турнира. Още повече, че това е тип мач, който TNA може да представи като тяхна запазена марка, макар,че не е точно така. Един гимик мач, който може да осигури незабравими спотове. Макар и по принцип да съм против идеята, която я има и при Винс за MITB мачовете: ”Абе дай да набутаме 6-7 човека, че иначе трябва да им измисляме вражди и програми и причини да участват в турнира!” все пак такъв тип мач добре се вписва към картата, макар и да беше по-удачно да се отложи за началото на следващата година.

nWoHulkster™: АХА - Забавен spotfest, който осигурява роля на един куп кечисти вместо тези кечисти въобще да не се появяват на най-важното шоуто за годината. Лошо няма. Несъмнено е по-добър вариант отколкото Fight For The Right, например. Малко кофти се получава, че вторият Steel Asylum ще се състои едва пет месеца след първия Terror Dome, но какво да се прави - не живеем в перфектен свят. Също така нямаше да е лошо вече да се знаеха участниците, или поне броят им, но и това не е чак болка за умиране. Важното е да стане забавен за гледане мач и евентуално победителя да получи X Division Title shot от цялата работа.

4. Трябва ли да се закрие ECW?

REICH: ТЦЦ - Само по себе си шоуто няма нищо общо с оригинала, според много хора съществуването му е обида и гавра с духа на компанията, революцинизирала бизнеса през 90-те. Tова е сериозен аргумент, но според мен има причини шоуто да остане в ефир. В момента ростерите на главните шоута са наблъскани, изключително трудно ще е нов човек да се намърда в горната част на картата, вместо обещаващите таланти да бъдат хвърляни за закуска на топ имената, може да добият опит, самочувствие и биография, пък макар и в C шоуто. Отделно от няколко месеца като качество на мачовете има видимо подобрение - Bourne, Ricky Ortiz и т.н се представят добре, там са и Миз, и Морисън, почти на всеки мейн евент мача е *** и като цяло съвсем не предлагат лош за гледане продукт, макар и да им липсва star power. Споменатите Борн, Миз, Морисън към момента трудно ще намерят място в картата на основните 2 шоута, особено като се има предвид в последно време колко малко внимание се обръща на мидкарда и лоукарда. Така, че моето мнение е, че шоуто може да остане пък макар и само като люпилня за таланти. А ако продължават да предлагат добри мачове и истории кой знае - може един ден да имат и своя фен база.

nWoHulkster™: АХА - ECW е загуба на време. Някакви си мачове с някакви си кечисти. Това е за мен ECW. Някакво си шоу. Добри ли са мачовете? Може би, не знам, не ги гледам, но за сметка на това нямам спомен да съм прочел за дори и една интригуваща история, която се развива в ECW през последните месеци (да не е и повече). Просто мачове. Ако исках да гледам просто мачове нямаше да гледам американски mainstream кеч. Американски mainstream кеч без силни истории е като шопска салата с нищо друго освен краставици и домати. Пак е вкусно, но въобще не е толкова вкусно колкото трябва и може да бъде, ако му се добавят и допълнителни екстри. Да, покрай ECW се развиват някои млади звезди, които иначе не биха получили шанс за изява, но за мен лично мястото за развиването на млади звезди не е в национално тв шоу, където ако се издънят ще се издънят пред очите на целия свят. Вместо да държат над 150 човека под договор (active roster + developmental) WWE трябва да орежат 50-тина човека и да се съсредоточат върху развиването на кечистите, които имат в developmental. Сега просто имат прекалено много кечисти и се чудят как възможно най-бързо да докарат някой от тях в активния roster още при първия проблясък на потенциал, а пък дали този човек е готов или не - на кой му пука. Качество > количество. Докарвайте само хора, които са наистина добри и на които сте отделили много внимание, докато са били в developmental вместо да докарвате всеки втори от developmental системата и после да го drop-вате след половин година. Няма смисъл просто. По-малко места в активния roster => по-голяма конкуренция за едно място => по-голям стимул за кечистите да се подобряват => по-добри кечисти. Покрай приказките за developmental се отклоних от оригиналната тема, но както и да е. ECW е безсмислено шоу. Пет часа седмичен продукт от една федерация е прекалено много. Няма нужда от толкова предавания. И все пак, ако сценарийният екип може да превърне ECW в шоу, което е по-различно от другите две, наистина си струва гледането и не е просто filler не бих бил чак толкова против съществуването му, но в сегашния си вариант ECW e просто треторазрядно шоу на WWE.

5. Ще отиде ли Ric Flair в TNA през 2009-та?

REICH: АХА - Флеър винаги е бил външен човек за WWF/E макар и двата му престоя 91-93-та и 2001-ва -2008-ма да протекоха повече от добре. Тази година Рик бе изпратен тържествено от 75 000 в Ситрус Боул, и на следващата вечер на най-емоционалното Raw от години насам, влезе в Залата на Славата и може да се каже че получи всичко което е искал. Проблема, е че самият Рик не е наясно какво иска да прави след пенсионирането, мисля, че няма да издържи и ще се върне на ринга рано или късно.

nWoHulkster™: ТЦЦ - Това е въпросът, където съм най-раздвоен. Sting е в TNA и няма по-логично нещо от това догодина, когато най-вероятно Sting ще се пенсионира от кеча, в историята покрай пенсионирането му да е замесен по някакъв начин Ric Flair. От тази гледна точка определено мога да видя Ric Flair в TNA и за него има много интересни възможности в компанията (дори и като non-wrestler). Обаче, все си мисля, че ако Flair реши да подписва с някой, то това ще е WWE. Затова казвам "ТЦЦ" и си оставям едно "АХА" наум.

6. Трябва ли да бъде прекратена победната серия на Undertaker на WrestleMania??

REICH: TЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦ ! - По принцип идеята да се издигне обещаващ младок чрез такава победа е добра, Тейкър е достатъчно велик и без серията, но аз поне не виждам подходящ и достоен човек да получи тази чест. От сегашния ростер няма никой който да успее да победи легендата и това да изглежда достоверно, а не дразнещо, а дори Винс да намери някоя нова буца като Леснар или Лашли, няма никаква гаранция, че новото откритие няма да се издъни по някакъв начин - тогава ще похабят нещо, с което цялата компания е известна и пишеха за това даже в други медии, несвързани с кеча за нищо.

nWoHulkster™: АХА - Да, трябва и съм на 100% зад идеята някоя млада звезда да го победи, но уви към момента не виждам подходящ кечист на хоризонта, който наистина може да се издигне покрай подобна победа, така че казвам "АХА" (на теория) и "ТЦЦ" (на практика).

_______________________________________________________

Superstar Spotlight: Става ли Adam Bomb/Wrath/Bryan Clark?

REICH: Fuck yeah! - Adam Bomb дойде в WWE през 93-та, доведен от Harvey Wiplemen. Макар и по принцип през престоя си в WWF да не постигна почти нищо и да не спечели титли, аз винаги съм го харесвал - имаше уникална визия, страховит изглед и не лоши умения на ринга. Когато отиде във WCW като WRATH пак изглеждаше много добре, даже мислех, че там поне ще получи пуш. Престоя му в WCW обаче ще коментира Фил - микрофонът е ваш, колега.

nWoHulkster™: А-FUCKING-ХА - Wrath...или един от най-големите ми ядове като кеч фен. След слаб, макар и солиден, старт в WCW като отборен партньор на Mortis (a.k.a. "Who's Better Than" Kanyon), Wrath започна една внушителна серия от squash-ове ала Goldberg и по всичко личеше, че нещата отиват точно към Wrath vs. Goldberg. Всичко вървеше просто перфектно и Wrath ставаше все по-over и по-over, но тогава дойде онова пагубно Nitro, където серията на Wrath беше прекратена от Kevin Nash, който малко след това прекрати и серията на Goldberg. Сумати пари отидоха на вятъра, според мен. Goldberg vs. Wrath, Streak vs. Streak, The Jackhammer vs. The Meltdown, можеше да бъде страхотен сблъсък, но уви, така и не се случи и всичкия потенциал на Wrath отиде на кино. Wrath vs. Goldberg, Streak vs. Streak, The Jackhammer vs. The Meltdown e може би един от топ 20 мачовете, за които съжалявам най-много, че не са се случили в цялата история на кеча, с която съм запознат. След известно време отсъствие поради контузия Wrath (вече под името Bryan Clark) се завърна като част от отбора Kronik (заедно с Brian "Crush" Adams) и двамата бяха един доста внушителен и интересен за гледане отбор в WCW. После в WWF въобще не се представиха добре (поради ред причини) и накрая завършиха кариеритe си в АJPW, където, според мен, имаха солидно, макар и кратко, представяне. Wrath до ден днешен ми е голям любимец и се пукам от яд, че така и не успя да пробие по-нагоре из card-a и донякъде, че Kronik не се задържаха повече време из японските рингове. Според мен Wrath имаше много потенциал, а и никак не беше лош на ринга като за човек с неговите размери, но за съжаление така и не получи Големият си шанс за изява.

Adam Bomb customized TitanTron

Аdam Bomb омачква jobber / конфронтация с Giant Gonzalez

Kronik Music Video

Kronik vs. Keiji Muto & Taiyo Kea © - 17 юли 2002, AJPW Tag Team Titles (част 1)

Kronik vs. Keiji Muto & Taiyo Kea © - 17 юли 2002, AJPW Tag Team Titles (част 2)

Link to comment

Я, за пръв път от месеци насам нещо неочаквано и интересно в този форум! Доста добре се е получило, прочетох го на един дъх. Единственото, което не ми хареса е, че май не направихте никаква рекламна кампания и аз въобще не подозирах, че ще го има този сегмент :lol:

35izpu1.jpg

Link to comment

Интересно се е получило.. Присъединявам се към Radox: чете се на един дъх.. :) Чакаме следващите издания..

Link to comment

И аз го прочетох на един дъх. Супер забавно четиво, което с любопитство ще следя занапред. :)

Link to comment

Рабива тотално, макар и да е rip-off. По някой път излизат по-добри от оригинала. :good:

 

anitrezashkakoaliciq.png.f1b67e01889f60e98e8ba5bf323780cb.png

Link to comment

Интересно. Само за Bryan Clark не знам, какво толкова виждате в него. Забавен Big Man и солиден mid carder, нищо "AWESOME". Може би факта, че дълго време беше контузен го провали и само се чудеха къде да го забият (Дам, Mortal Combat Rip-Off-a беше адски зле).

Link to comment

От MK rip-off-овете нямаше нищо толкова трагично като Glacier.

Иначе рубриката си я бива, нищо че е rip-оff 411mania. В тая формула няма грешка и затова е добра. :)

Link to comment

Страхотна идея на 411mania.com. Също добра идея да провеждате такава рубрика тук. Справяте се много добре, интересно четиво и се надявамда има следващи издания. :)

Edited by DAMN

the_miz_signature_by_undeaddesignz-d5syf

Link to comment

Една похвала и от мен, интересно за четене, колко платихте да вземете формата от 411mania :P . Айде в бъдеще да правите още :)

Link to comment

Между другото, в случай, че не сте се усетили, коментирането на въпросите и от страна на читателите е желателно. :) Малко активна дискусийка никога не е в излишък. ;)

Link to comment

Колегата каза давайте -не хапем.

От мене най много някоя псувня и бан за 6-7 месеца да отнесете-така,че си изказвайте мненията спокойно.От активността ви до голяма степен зависи кога ще има втори брой.

 

Link to comment

Колегата каза давайте -не хапем.

От мене най много някоя псувня и бан за 6-7 месеца да отнесете-така,че си изказвайте мненията спокойно.От активността ви до голяма степен зависи кога ще има втори брой.

Дали ще има втори брой* :)

Link to comment

Хубаво нека има отговори. :)

1. През оная работа ми е - не гледам WWE.

2. Определено НЕ - тя беше в основата на женската дивизия в TNA и откакто си тръгна(и откакто Scott D'Amore си тръгна) всичко тръгна надолу. Не ме интересува колко пари прави, това мен не ме грее. Искам само Knockout дивизията на същото ниво като преди.

3. ДА добра идея е, стига да не го правят твърде често. 1-2 пъти годишно става. Един от малкото гимик мачове, които стават. :)

4. Виж отговор 1.

5. НЕ - силно се надявам да е не. И не мисля че човек в изпаднало финансово положение като Флеър може да си позволи да развали отношенията си с WWE по този начин. В WWE винаги ще му намерят on screen роля или ще го сложат road agent. Ако подпише с TNA може да стане като с Foley - отлъчване от WWE, почти сигурно завинаги.

6. Тук ще дам отговор НЕ, Taker ми беше един от любимците когато още гледах WWE, и мисля че няма никой достатъчно достоен и сигурен, че да вземе тази почест. Оставете му серията цяла. XX-0 е много по запомнящо се от XX-1, и никой няма да е доволен ако Taker падне.

7. По негово време едвам проглеждах кеча, и не съм му обръщал внимание на Wrath. По скоро едно приятелче ме зариби да седим и чакаме Goldberg да излезе и да смачка някого, или поредните сегменти/мачове на nWo. На другите лица не обръщахме твърде много внимание. :) Така че тук - нямам мнение.

Link to comment

Ето моя коментар. :)

1. Преминаването на CM Punk към отборната дизивия НЕ е стъпка назад за него.

АХА - Не мисля, че е стъпка на зад в кариерата му. КАкво толкова е постигнал пича в WWE, че това да е стъпка назад. Вярно, спечели WHC, но не постигна нищо, докато я държеше, или по - точно не направи нищо особено като шампион. Jericho направи много повече от него още на първия Raw след турнира, на който спечели. Просто не е достатъчно изграден като суперзвезда, няма точен образ в момента, лута се без gimmick и се замесва в някъкви вражди, които приключват за максум 2 месеца и това е. Когато взе MITB, сцеаристите трябваше да го "оформят", защото когато стана шампион, въобще не приличаше на такъв.

2. Трябва ли Gail Kim да отиде в WWE?

ТЦЦ - Ммм, не мисля, че WWE ще се окаже подходящо място за развитието на кечистка, като нея. Има хора в WWE, с които може да направи добри мачове, но това няма да се случи, защото няма да и дадат достатъчно време да това. Докато в TNA Knockout дивизията хващаше (не знам дали го прави още) най - добрите рейтинги, а в WWE - най - слабите. WWE няма да и дадат време и поле за изява, да покаже какво може, за това предпочитам да стои в TNA.

3. Добра идея ли е да има Steel Asylum мач на Bound For Glory IV?

АХА - Идеята беше добра, за мен няма значение колко често се провеждат тези мачове, стига да са на добро ниво и да има замисъл, когато се прави. Мача явно е предназначен само за X - Division кечисти поради съмото съоражение и те могат да спретнат един добър spotfest вътре. Тача с две ръце горе да се провежда по - често такъв вид мач.

4. Трябва ли да се закрие ECW?

ТЦЦ - Абсолютно против закриването на С бранда на WWE. Не ми пука в какво състояние е и дали има свястни истории, просто освен deloverment територията във Флорида, няма друго място, където да се изявяват кечисти като Matt Hardy, Mark Henry, Evan Bourne, The Miz, John Morrison и други. В другите брандове те ще са local jobbers, без Matt Hardy и Mark Henry, не виждам роля на останалите. А и ECW покачи нивото на Shelton Benjamin доста, ако не беше дропнат там, сега нямаше да е на такова равнище.

5. Ще отиде ли Ric Flair в TNA през 2009-та?

ТЦЦ - Според мен няма начин това да се случи. Вярно, че Flair обича кеча с цялото си сърце, но вече е на доста голяма възраст, за да прави кеч участия, освен ако не го вземат като Non - Wrestler, просто да се появява за сегменти. Абе нещо като Foley, само че без да прави никакви мачове вече.

6. Трябва ли да бъде прекратена победната серия на Undertaker на WrestleMania?

NO FUCKNIN' WAY - С две ръце, два крата, глава и оная работа нагоре това да не се случва. Просто тове ще е грешка, за която ще съжаляват много време. Голяма част отпрестижа на Taker ще падне, това е единственото нещо, което го прави по - уникален дори и от Hogan (лично мнение). Няма значение колко голяма вече утвърдена звезда може да го победи, или пък млада звезда, която да е супер- дупер обещаваща. Единственият приемлив за мен наин еда стане 20 - 0 и даго победят за 20 - 1 и той да се откаже откариерата си. Единствен шанс.

Superstar Spotlight: Става ли Adam Bomb/Wrath/Bryan Clark?

Не съм го гледал и нямам мнение повъпроса.

the_miz_signature_by_undeaddesignz-d5syf

Link to comment

1 Точка - АХА. Трябва му една таг и едно IC титла и пак да ходи към WHC :)

2 Точка - AXATЦ. Ако я пуснат във вражда с Бет или Мики-да, ако пък ще джоби на Кели Кели-не.

3 Точка - АХААА ! Забавни спотфестове се получават, има тръпка, поне на BfG имаше.

4 Точка - ТЦЦЦЦЦ ! Като погледнем на дъълго и на широко тук откриваме някои перфектни таланти, Морисън, Миз, Иван Родения :lol: (Ивън Борн !) Всички тея имат страхотен стил, а ММ са може би най-добрия и атрактивен таг тийм в WWE сега.

5 Точка - ТЦЦ. Надали, по-възможно е да се появи за някоя и друга изява покрай края на кариерата на Sting, все пак той го направи кечист, издигна го и въобще той го изкара на голямата сцена.

6 Точк - АХА ! Сина :clap: Всъщност-не ! Не трябва. Това прави цялото WWE известно до висока степен.

Link to comment

Малко късно се включвам, ама какво да направя като толкова забравям. Когато темата беше постната, нямах време да я прочета и след това почти всеки път, когато вляза във форума, си казвах, че като прочета всички други нови мнения във форума, ще й обърна внимание и на нея, но накрая когато вече ми показваше, че няма повече нови мнения, винаги забравях за тази тема. И така две седмици :)

1. Преминаването на CM Punk към отборната дизивия НЕ е стъпка назад за него.

TЦЦ - вярно е, че CM Punk въобще не беше изграден за световен шампион. По този въпрос мисля, че две мнения няма. Той дойде от третото шоу ей така и около драфта явно WWE не са се сетили какво друго да направят, така че хем да преместят Triple H в SmackDown!, без той да губи титлата си, хем в RAW да остане някаква световна титла, и затова са решили да дадат пояса на Punk. Самото спечелване на титлата от страна на Punk беше една от най-големите изненади за тази година, защото едва ли някой е очаквал той да спечели титлата. Аз даже предполагах, че или ще загуби куфарчето от някого, или ще използва шанса си, но няма да успее да спечели титлата. Обаче хубавите неща свършват до тук. След като спечели титлата по начин, нетипичен за face, той трябваше да се докаже пред публиката като направи няколко чисти защити на титлата срещу солидни противници. Да, но това не се случи. През първия месец от царуването си Punk не направи нито една добра защита на титлата. Във всичките му мачове за нея се намесваше някой и така той изваждаше късмет. За щастие публиката го приемаше добре и може би това е главната причина да задържи пояса малко по-дълго, защото все пак първоначалните очаквания бяха, че той ще е преходен шампион и че ще задържи титлата само до първата си PPV защита. С течение на времето нещата малко се пооправиха и тъкмо когато имаше някакви изгледи всичко да се нареди, Punk изгуби титлата без дори да бъде туширан, даже без въобще да участва в мача. На всичкото отгоре причината да я загуби беше човек, който в момента е контузен, и поради това, че той не може да се бие в момента, Punk беше забутан в абсолютно ненужна вражда с отборните шампиони, като за отборен партньор му сложиха Kofi Kingston. Според мен двамата въобще не си пасват, а и отборната дивизия определено не е най-доброто място, където Punk може да се изявява, така че да, това определено е крачка назад за него.

2. Трябва ли Gail Kim да отиде в WWE?

ТЦЦ - поне аз не го искам. От финансова гледна точка за нея определено ще е по-добре. И в общи линии май това ще е единственото добро нещо. Графикът и ще е значително по-пълен, няма да може да си почива достатъчно и няма да разполага с много лично време. Push може и да получи, но едва ли ще стане главното лице на женската дивизия в WWE, а дори и да стане, това няма да означава кой знае колко, защото на практика тя ще е начело на нещо, за което на никой не му пука и служи само за filler по PPV-та. Докато в TNA женската дивизия е много по-ценена, редовно knockout-ките са най-гледаното нещо на iMPACT! и нерядко получават по цели два мача на PPV и поне единият от тях получава сравнително голямо внимание. Освен това в WWE едва ли ще й разрешат да прави всички хватки, които си поиска. Признавам, че има някои dream мачове, които може да направи, но заради ограниченията най-вероятно и те няма да са нищо особено. Така че за мен е най-добре Gail да се върне в TNA и да се радва на кариерата си.

3. Добра идея ли е да има Steel Asylum мач на Bound For Glory IV?

АХА - за съжаление се включвам чак след като PPV-то отмина, но това не е голям проблем. Мисля, че един такъв мач може само да помогне на PPV като Bound for Glory, защото внася разнообразие. Той беше единственият spotfest на шоуто, а и добре надъха публиката още от началото. Обаче не съм съгласен с REICH, че този мач може да накара някои хора да си купят PPV-то. Ако някой не си е купил PPV-то заради Sting vs. Joe, заради Jarrett vs. Angle или дори заради Monsters' Ball-а, едва ли ще си го купи заради мач, за който не се знае абсолютно нищо - нито колко ще са участниците, нито кои ще са, нито за какво ще се борят и т.н. А като се има предвид, че хората си купуват PPV-тата, повлияни главно от развитието на историите, едва ли ще си купят BFG заради мач, който няма абсолютно никакъв build-up.

4. Трябва ли да се закрие ECW?

Тук не мога да взема еднозначно решение. Аз лично не го гледам, никога не ми е било интересно и никога не е имало нещо, което да привлече интереса ми. Може и да правят добри мачове, но тези мачове са направени от хора, които нямат почти никакъв образ и които не получават почти никакво време на микрофона. А на мен само мачове не ми се гледат. В общи линии ECW сега ми напомня на SmackDown! от преди година - година и половина, когато в шоуто нямаше почти никакво развитие на истории и се създаваше усещане, че времето е спряло, защото всяка седмица гледаш едно и също. Така че лично на мен това шоу въобще не ми трябва, но не мога да преценявам само по себе си дали то трябва да бъде закрито. Все пак има хора, които го гледат, и явно Vince е на печалба от шоуто, щом досега не го е махнал.

5. Ще отиде ли Ric Flair в TNA през 2009-та?

ТЦЦ - може би TNA ще се опитат да го докарат за някое участие, дори и без да се бие, но предполагам, че Ric ще иска прекалено много пари и не вярвам TNA да са готови да му ги дадат. Ако все пак уредят нещата по някакъв начин, аз лично не бих имал нищо против да го видим в компанията.

6. Трябва ли да бъде прекратена победната серия на Undertaker на WrestleMania??

ТЦЦ - на теория всичко изглежда перфектно - някоя млада звезда прекратява серията на Taker и така се издига до незнайни висини в кариерата си, но на практика нещата са много по-сложни. В момента няма човек, който да заслужава подобно нещо, а и дори да се намери такъв човек, не се знае колко ще е надежден и дали няма да ги прецака след година-две и така всичко да отиде на кино. Даже в момента като се замисля в историята на кеча е имало много победни серии, но не се сещам някой да се е издигнал от прекратяването на такава. Серията на Goldberg бива прекратена от Nash по глупав начин и никой не печели нищо от ситуацията. От изказването на Фил по въпроса за Wrath разбирам, че и той е имал солидна победна серия, но и тя е била прекратена по глупав начин от Nash и нещата пак са се прецакали. Joe имаше доста добра победна серия в TNA, но накрая тя беше прекратена от Kurt Angle. Вярно, нещата бяха направени добре, но пак никоя млада звезда не беше издигната. Christian също имаше победна серия в TNA (даже по-дълга от тази на Joe), но на нея даже не й обръщаха внимание и беше прекратена ей така от нищото, без да има какъвто и да е build-up, а можеше да бъде представена за нещо голямо. В общи линии тези хора ще бъдат запомнени с победните си серии, но всеки ще знае, че те са били прекратени. Taker също ще бъде запомнен с победната си серия на WrestleMania, но защо пък той да не се различава от останалите? Защо неговата серия да не си остане непрекъсната? Той определено заслужава подобно нещо след всичките тези години, през които си е скъсвал задника от работа. Това ще е един вид проява на уважение към него и признание за заслугите му към WWE.

Superstar Spotlight: Става ли Adam Bomb/Wrath/Bryan Clark?

Тук вече не мога да дам каквото и да е мнение, защото въобще не съм запознат с въпросния кечист. Гледал съм му само няколко мача и то в WWE, а това не ми е достатъчно, за да си изградя обща представа за уменията му. Иначе като дойдоха с Brian Adams в WWE ме радваха, но много бързо си отидоха. А и мачовете им съм ги гледал преди около седем години, когато може да се каже, че не съм разбирал нищо от кеч.

Posted Image

Link to comment

Даже в момента като се замисля в историята на кеча е имало много победни серии, но не се сещам някой да се е издигнал от прекратяването на такава.

Ще прибавя тук Tatanka, Muhammad Hassan, Chris Masters, Kofi Kingston, Umaga, Kurt Angle (когато дойде в WWE)... все перспективни непобедени серии, които бяха прекратени по изключително малоумен начин (някои от тях дори на седмични шоута) и никой не спечели нищо от тях. Само се моля и с Vladimir Kozlov да не опропастят нещата по подобен начин...

35izpu1.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...