Jump to content

Подценено ли е Западното крайбрежие?


RcadestickR

Recommended Posts

Можех да го пусна в 'Неща, които искаме да знаем за кеча' , но сметнах, че заслужава отделна тема. Някак си ми се набива на очи, че в mainstream-а не пробиват толкова кечисти от западния бряг на Щатите, отколкото от други места. Сякаш кеча е ограничен до New England, Mid West и South East. Не мога да се сетя за много хора от други места, които да са пробили (говорим за САЩ. В момента ми идват на акъла само Kaz и Sting.) Не разбирам много от indy-та, но съм сигурен че и по Западния бряг има талантливи кечисти в независимите компании, които могат да се използват и в mainstream-а. Може би някой, който е по-навътре в нещата ще внесе светлина по въпроса.

 

anitrezashkakoaliciq.png.f1b67e01889f60e98e8ba5bf323780cb.png

Link to comment

Щом има такива звезди като Каз и Стинг от там-значи е подценено. Няма скаути, няма школи, няма кечисти :)

Link to comment

Първото име, което веднага ми идва на ума, е несъмнено най-голямата звезда на кеча Hulk Hogan, той е от Venice Beach, LA, CA. Него съм го запомнил, че е от там благодарение на един мой любим сериал Baywatch, чийто снимачни площадки бяха именно на Venice Beach. Hulk Hogan даже участва в един от епизодите.

П.С. Макар че сега проверих е родом от щата Georgia, но все пак :)

Link to comment

Хммм. Не бях се замислял, но може и да има нещо такова. Няма много успяли съвременни mainstream кечисти, които да са от западното крайбрежие, но пък за сметка това има стабилен брой хора, чиято кариера е започнала своето по-сериозно развитие именно там (най-вече в Калифорния): например, като почнем от John Cena, Heidenreich & Victoria, минем през Samoa Joe & Christopher Daniels и стигнем до Тhe Great Khali, The Miz & Deuce. Иначе вероятно да, особено към днешна дата, WWE & TNA едва ли обръщат внимание на кеча по западното крайбрежие и съответно на кечистите от там. TNA & WWE са ситуирани далече от западното крайбрежие и правят повечето си шоута в други части на САЩ, така че западното крайбрежие не е точно в полезрението им. Ако например имаше федерация, чиято централа е някъде там в западната част на САЩ съм сигурен, че значително повече west coast кечисти щяха да получат възможност за изява (пример: WSX).

Има и друг момент. Кеч сцената на западното крайбрежие получава много малко внимание. Ако за нея се говореше по-усилено и й се обръщаше повече внимание от страна на феновете рано или късно и големите компании щяха да я забележат. Не мога да говоря за цялото западно крайбрежие, но преди години имаше един период в началото на този век, когато калифорнийската indy сцена беше може би най-интересната indy сцена покрай федерации като XPW (по едно време третата най-известна американска кеч федерация след WWF & XWF), UPW (която беше нещо като неофициална WWE developmental територия), APW (федерацията, която вдъхнови създаването на ROH), Revolution Pro (мястото, откъдето тръгнаха кечистите, които после станаха гръбнака на PWG) и др. За съжаление калифорнийската indy сцена замря и сега в общи линии има само PWG. Не че няма други федерации, но никоя от тях не е в полезрението на феновете. Освен това, често се случва в Калифорния (а и не само там) да има lucha-heavy шоута (а и не само lucha-heavy шоута), които привличат значително повече публика от шоутата на най-популярните в Интернет indy федерации, но в Интернет не им се обръща голямо внимание и си минават незабелязано за сметка на любимите федерации на Интернет Кеч Обществото. Между другото, калифорнийската indy сцена е първата indy сцена, която започнах да следя сериозно и заедно с Philly, Quebec & England е indy сцената, на която в един или друг момент съм обръщал най-голямо внимание. Тъй като покрай тази тема яко ме изби на носталгия тук вече рискувам сериозно да се отклоня от оригиналния въпрос, така че сега е момента да си прекратя поста преди да съм се отнесъл в писане на спомени от преди 5,6,7 години. :)

Link to comment
Shawn_Michaels

Sting между другото и той не е от западното крайбрежие,а от Небраска :) това че живее сега в Калифорния е друг въпрос.Вероятно има някаква причина за това че от там не идват много кечисти.Първото което предполагам е че хората там не се интересуват от кеч там колкото по-другите места все пак там е Холивуд и големия му блясък има други фронтове за изявяване,а и никога в тоя район не е имало голяма федерация докато NWA e подържал терияторията на средна америка,WCCW - Texas, AWA & WWE са били на север и към Флорида е било също добре развито,но около Калифорния не е имало големи такива.

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Първото което предполагам е че хората там не се интересуват от кеч там колкото по-другите места все пак там е Холивуд и големия му блясък има други фронтове за изявяване,а и никога в тоя район не е имало голяма федерация докато NWA e подържал терияторията на средна америка,WCCW - Texas, AWA & WWE са били на север и към Флорида е било също добре развито,но около Калифорния не е имало големи такива.

2-3 десетилетия подред в California е имало две territories (съответно в Los Angelеs & San Francisco), които са били доста популярни и са draw-вали големи публики, така че нещата не са точно както си ги мислиш. Това, че тези две territories не са част от видео архива на WWE и затова не се говори много за тях е друга тема. :)

P.S. И айде един любопитен факт като за финал: един от promoter-ите от San Francisco територията е бил българин. :)

Link to comment
Shawn_Michaels

Вярно може да не съм много запознат,но кажи кой голям кечист се е биел по западното крайбрежие,защото не съм чувал такъв :) съответно и федерация,Ric Flair,Hulk Hogan нещо :) .Там по-принцип нямат такива кеч традиции както по другите места.

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Eдно име ти стига: "Classie" Freddie Blassie. :) Не е моя работа да ти разправям историята на кеча, така че най-добре се насочи към този сайт за old school territories и започвай да четеш наред. :)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...