Jump to content

Подценено ли е Западното крайбрежие?


RcadestickR

Recommended Posts

Можех да го пусна в 'Неща, които искаме да знаем за кеча' , но сметнах, че заслужава отделна тема. Някак си ми се набива на очи, че в mainstream-а не пробиват толкова кечисти от западния бряг на Щатите, отколкото от други места. Сякаш кеча е ограничен до New England, Mid West и South East. Не мога да се сетя за много хора от други места, които да са пробили (говорим за САЩ. В момента ми идват на акъла само Kaz и Sting.) Не разбирам много от indy-та, но съм сигурен че и по Западния бряг има талантливи кечисти в независимите компании, които могат да се използват и в mainstream-а. Може би някой, който е по-навътре в нещата ще внесе светлина по въпроса.

 

anitrezashkakoaliciq.png.f1b67e01889f60e98e8ba5bf323780cb.png

Link to comment

Щом има такива звезди като Каз и Стинг от там-значи е подценено. Няма скаути, няма школи, няма кечисти :)

Link to comment

Първото име, което веднага ми идва на ума, е несъмнено най-голямата звезда на кеча Hulk Hogan, той е от Venice Beach, LA, CA. Него съм го запомнил, че е от там благодарение на един мой любим сериал Baywatch, чийто снимачни площадки бяха именно на Venice Beach. Hulk Hogan даже участва в един от епизодите.

П.С. Макар че сега проверих е родом от щата Georgia, но все пак :)

Link to comment

Хммм. Не бях се замислял, но може и да има нещо такова. Няма много успяли съвременни mainstream кечисти, които да са от западното крайбрежие, но пък за сметка това има стабилен брой хора, чиято кариера е започнала своето по-сериозно развитие именно там (най-вече в Калифорния): например, като почнем от John Cena, Heidenreich & Victoria, минем през Samoa Joe & Christopher Daniels и стигнем до Тhe Great Khali, The Miz & Deuce. Иначе вероятно да, особено към днешна дата, WWE & TNA едва ли обръщат внимание на кеча по западното крайбрежие и съответно на кечистите от там. TNA & WWE са ситуирани далече от западното крайбрежие и правят повечето си шоута в други части на САЩ, така че западното крайбрежие не е точно в полезрението им. Ако например имаше федерация, чиято централа е някъде там в западната част на САЩ съм сигурен, че значително повече west coast кечисти щяха да получат възможност за изява (пример: WSX).

Има и друг момент. Кеч сцената на западното крайбрежие получава много малко внимание. Ако за нея се говореше по-усилено и й се обръщаше повече внимание от страна на феновете рано или късно и големите компании щяха да я забележат. Не мога да говоря за цялото западно крайбрежие, но преди години имаше един период в началото на този век, когато калифорнийската indy сцена беше може би най-интересната indy сцена покрай федерации като XPW (по едно време третата най-известна американска кеч федерация след WWF & XWF), UPW (която беше нещо като неофициална WWE developmental територия), APW (федерацията, която вдъхнови създаването на ROH), Revolution Pro (мястото, откъдето тръгнаха кечистите, които после станаха гръбнака на PWG) и др. За съжаление калифорнийската indy сцена замря и сега в общи линии има само PWG. Не че няма други федерации, но никоя от тях не е в полезрението на феновете. Освен това, често се случва в Калифорния (а и не само там) да има lucha-heavy шоута (а и не само lucha-heavy шоута), които привличат значително повече публика от шоутата на най-популярните в Интернет indy федерации, но в Интернет не им се обръща голямо внимание и си минават незабелязано за сметка на любимите федерации на Интернет Кеч Обществото. Между другото, калифорнийската indy сцена е първата indy сцена, която започнах да следя сериозно и заедно с Philly, Quebec & England е indy сцената, на която в един или друг момент съм обръщал най-голямо внимание. Тъй като покрай тази тема яко ме изби на носталгия тук вече рискувам сериозно да се отклоня от оригиналния въпрос, така че сега е момента да си прекратя поста преди да съм се отнесъл в писане на спомени от преди 5,6,7 години. :)

Link to comment
Shawn_Michaels

Sting между другото и той не е от западното крайбрежие,а от Небраска :) това че живее сега в Калифорния е друг въпрос.Вероятно има някаква причина за това че от там не идват много кечисти.Първото което предполагам е че хората там не се интересуват от кеч там колкото по-другите места все пак там е Холивуд и големия му блясък има други фронтове за изявяване,а и никога в тоя район не е имало голяма федерация докато NWA e подържал терияторията на средна америка,WCCW - Texas, AWA & WWE са били на север и към Флорида е било също добре развито,но около Калифорния не е имало големи такива.

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Първото което предполагам е че хората там не се интересуват от кеч там колкото по-другите места все пак там е Холивуд и големия му блясък има други фронтове за изявяване,а и никога в тоя район не е имало голяма федерация докато NWA e подържал терияторията на средна америка,WCCW - Texas, AWA & WWE са били на север и към Флорида е било също добре развито,но около Калифорния не е имало големи такива.

2-3 десетилетия подред в California е имало две territories (съответно в Los Angelеs & San Francisco), които са били доста популярни и са draw-вали големи публики, така че нещата не са точно както си ги мислиш. Това, че тези две territories не са част от видео архива на WWE и затова не се говори много за тях е друга тема. :)

P.S. И айде един любопитен факт като за финал: един от promoter-ите от San Francisco територията е бил българин. :)

Link to comment
Shawn_Michaels

Вярно може да не съм много запознат,но кажи кой голям кечист се е биел по западното крайбрежие,защото не съм чувал такъв :) съответно и федерация,Ric Flair,Hulk Hogan нещо :) .Там по-принцип нямат такива кеч традиции както по другите места.

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Eдно име ти стига: "Classie" Freddie Blassie. :) Не е моя работа да ти разправям историята на кеча, така че най-добре се насочи към този сайт за old school territories и започвай да четеш наред. :)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...