hristoserafimov Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 (edited) Реших че тези теми с петте мача бяха едни от най-простите но и най-интересни за другите теми.За това я възраждам и вече щи бъде с различни кечисти които не са зимали участие като Taker,Kane,Cena,Batista,Brock Lesnar,Big Show,Edge и др.Мисля че идеята е добра.Първи е живата легенда The Undertaker. Срока за писане е до утре вечер като ще направя класация Топ 10 според форума-добра ли е идеята?Споделяйте на Лично съобщение за да не става СПАМ Edited September 3, 2008 by hristoserafimov Quote [img]http://i41.tinypic.com/152geme.gif[/img] Link to comment
The God Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 И какво трябва да пишем в темата???? Quote Link to comment
hristoserafimov Posted September 3, 2008 Author Share Posted September 3, 2008 (edited) Топ 5 Любими мачове на Гробаря.Не си ли виждал старите теми.Напиши в търсачката горе на форума -ПЕТТЕ и виж.Мисля че е инетресна тема Етоги и мойте. 5.Undertaker vs Mankind-King Of The Ring 1998-Hell In A Cell -Просто невероятно усещане изпитах,когато изгледах този мач.Беше си доста брутален-лично за мен най-брутален най-бруталния мач на Тейкър. 4.Undertaker vs Jeff Hardy-Raw 2002-Ladder Match- Този мач е специален за мен.Според мен си има всичко за да му се дадат 4 звезди.Това е и мача който гледах първо на компютъра си. 3.Undertaker vs Edge-One Night Stand 2008-TLC Match-Лично според мен най-добрия мач на Текър от 4-5 години насам.Спотовете се редяха толкова бързо един след друг,че направо останах много надъхан. 2.Undertaker vs Yokozuna-Royal Rumble 1994-Мача като качество не хваща дори и 3 звезди,но атмосферата по време на мача,дори и след него беше уникална.Направо се късам от кеф като видя как Тейкър който тогава не беше толкова любимец на феновете и не беше от главните лица поваля Огромното чудовище Йокозуна.А пък тва което се случи след мача ми е още по-любимо.Тейкър произнесе уникални думи,които ще се помнят вечно.Беше доста зловещо как се издига във въздуха. 1.Undertaker vs HBK-Bad Blood 1997-Hell In A Cell-No Comment- Тва всеки трябва да го гледа Edited September 3, 2008 by hristoserafimov HBK_forever 1 Quote [img]http://i41.tinypic.com/152geme.gif[/img] Link to comment
King of eXtreme Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 (edited) Хмммм... 1. vs. Mankind (Steel Cage Match) King of the Ring 1998 - Наистина велик мач! 2. vs. Edge (Steel Cage Match) Summerslam 2008 - Един от най-добрите мачове през 2008 3. vs. Shawn (Steel Cage Match) Michaels Bad Blood 1997 - Наистина трябва всеки да го гледа 4. vs. Kane (Inferno Match) 1998 (не помня на PPV ли беше или не) - Първия мач на Taker, който гледах на компютъра си 5. vs. Jeff Hardy (Ladder Match) - Джеф ми е любимец така че няма как да не го сложа тук :D Edited September 3, 2008 by King of eXtreme HBK_forever 1 Quote Link to comment
The God Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 5.Undertaker vs Mankind-King Of The Ring 1998-Hell In A Cell 4.Undertaker vs Edge-One Night Stand 2008-TLC Match 3.Undertaker vs HBK-Bad Blood 1997-Hell In A Cell 2.Undertaker vs Yokozuna-Royal Rumble 1994 1.Undertaker vs Triple H-Wrestlemania ( не помня тояно на коя Мания беше,но те само 1 път са се срещали там) Quote Link to comment
UNDERTAKER* Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 Уфф, тук ще бъде доста трудно да сместя най-любимите ми мачове на Тейкър в само 5. Като се замисля са поне около 20-25. Говоря най-любими, иначе са повече. Ако трябва да ги разглеждам като качество, след 1996, The Undertaker направи страшно много добри мачове, благодарение на това, че вече образът му не го ограничаваше толкова и беше получил одобрение от Винс да развива gimmick-а си както намери за добре. Преди тази година 1996-та, мачовете и враждите на Гробаря бяха предимно с големи, даже понякога и свръхголеми, а и да си го кажем леко дървени кечисти, което обаче е напълно разбираемо предвид размера им. Giant Gonzalez, King Kong Bundy, Yokozuna, Kamala, част от имената. Въпреки това, не мога да кажа, че мачовете са се получавали зле, по-скоро са един вид атракция, особено тези с Giant Gonzalez. В тях, The Undertaker изглежда като кечист от cruiserweight дивизията, можете да си представите докъде са му цивилните (мениджъри, съдии и т.н.), сега ми идва една мръсна поговорка по тоя случай, но няма да я кажа лол. От 1996-а година обаче нещата се променят, Гробаря прави знаменити мачове и вражди, създател е на едни от най-великите gimmick мачове в историята, да не ги изброявам, имаше и тема преди време. И така: The Undertaker vs Mankind (In Your House, Buried Alive, 1996) - Един от гореспоменатите gimmick мачове на The Undertaker. Съвсем наскоро го гледах пак, според мен подценен мач, или поне не съм чул да го хвалят много, а за мен това определено е един от емблематичните такива, този мач слага началото на новия Undertaker, може би първият, в който виждаме толкова много рискови, акробатични изпълнения от страна на Гробаря, голяма заслуга има и Mankind. По време на тази вражда, The Undertaker постепенно започва да излиза от този образ, който е имал последните 5-6 години, вече не е Гробаря, който използва 2-3 думи (и то в редки случаи), който черпи силите си от The Urn, който е един вид нечовек. Постепенно през тая вражда, а и след това, Гробаря придава един по-човешки, по-земен облик на образа си. Точно поради тази причина слагам и този мач, като начало на новия гимик на Тейкър и края на този, който така и не използва повече (в известен смисъл, като поведение, сегашният му образ може да се каже, че е близък с началния му). А като казах по-горе за спотовете, друг мач между тях с такива е от "In Your House: Revenge of the Taker". Може би ги слагам на едно ниво с този, дори втория май е леко по-добър в това отношение. The Undertaker vs Shawn Michaels (In Your House: Bad Blood, 1997) - За този мач се е писало и преизписало. Отново иноваторски мач с участието на The Undertaker, както всички знаем 5-звезден. Според мен, този с Mankind е по-добър, по-брутален и с един от най-популярните спотс за всички времена. Все пак обаче, това си остава първият по рода си, който ще се запомни, освен с всичко друго, и с дебюта на Kane, едно от най-забележителните чудовища в кеча, което за съжаление в последствие се превръща в joke. The Undertaker vs Kane (WrestleMania 14) - Този мач, или по-скоро един спот в него, винаги го давам за пример, когато някой ми каже, че The Undertaker "is another big guy", сиреч голям, тромав и дървен. Който е гледал мача знае за кой спот става въпрос. Иначе самият сблъсък не блести с други кой знае какви изпълнения, но историята зад този мач е голяма. Един от най-интересните feuds в кеча. Тук любопитното е, че Kane става вторият кечист повдигнал се след Tombstone и директен опит за туш (Първият е The Fake Undertaker на SummerSlam 94) и третият въобще (Hulk Hogan също се повдига след Tombstone, но без да му е правен опит за туш, просто no sell-ва). В последвалият обаче Inferno match има какво да се види. Отново изпълнения, които като ги гледаш и се чудиш как един 206-7 см човек, тежащ към 130-40 кг може да прави. The Undertaker vs Mankind (King of the Ring, 1998) - вторият HIAC и според мен поне, най-добрият досега. В интервюта Гробаря винаги е казвал, че враждата с Mankind му е любимата, и няма как да е друго яче, двамата направиха едни от най-запомнящите се мачове в историята на кеча, а моментите от този мач се повтарят и до днес. Мик Фоли остана завинаги в историята след тези изпълнения, днес каже ли се hardcore, първото име, което ти идва, е неговото. И въпреки че най-известният момент от този мач (падането на Фоли от върха на клетката върху масата) е бил по сценарий, то не такова е било второто му падане, което и по думите на Гробаря е било по-лошо от първото. Кратко и ясно - с този мач Фоли стана легенда. The Undertaker vs Kurt Angle (No Way Out, 2006) - Ако искате мач, в който да видите чист wrestling, това е вашият избор. Двамата са правили добри мачове и през 2000-та, когато Гробаря се завърна и това ме подсеща за добрите изяви на Тейкър ония времена, и как трябва да се вместя в 5 броя лол. Та, като се сещам за тоя мач и ме хваща яд, че Кърт не е вече във федерацията, но както се писа - за неговото добро здраве е. Конкретно за този сблъсък - много submission хватки, много драма, много чист кеч (трябва да си сваля пак тоя мач!). Срещу наистина добър съперник The Undertaker показа, че може да прави класики. Въпреки, че Гробаря загуби в този мач, той ми остава от любимите такива. Както казах и в началото, просто е невъзможно да се изберат 5 най-добри и най-любими, дори в момента като пиша се сещам за по-добри от тези, които изброих по-горе. Като направим тема топ 20, тогава пак :) Quote Link to comment
Radox Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 Топ 5 Любими мачове на Гробаря.Не си ли виждал старите теми?.Напиши в търсачката горе на форума -ПЕТТЕ и виж.Мисля че е инетресна тема Да не говорим за липсващите запетаи и точки, както и за липсата на разстояния преди ново изречение. Сега с тия камери в училищата не ви виждам... Любимият ми мач на Гробаря е с Кейн на Кечмания 14. На второ бих поставил клетката с Мик Фоли от Крал на ринга 98. По нататък се нареждат клетката от Армагедон 2000, мачът с Ренди Ортън от Кечмания 21, както и мача с Хълк Хоган от Survivor Series 1991. Лично на мен тези са разказали най-добра история и като цяло са били много качествени като бой. Quote Link to comment
hristoserafimov Posted September 3, 2008 Author Share Posted September 3, 2008 (edited) Да не говорим за липсващите запетаи и точки, както и за липсата на разстояния преди ново изречение. Сега с тия камери в училищата не ви виждам... Любимият ми мач на Гробаря е с Кейн на Кечмания 14. На второ бих поставил клетката с Мик Фоли от Крал на ринга 98. По нататък се нареждат клетката от Армагедон 2000, мачът с Ренди Ортън от Кечмания 21, както и мача с Хълк Хоган от Survivor Series 1991. Лично на мен тези са разказали най-добра история и като цяло са били много качествени като бой. Това не можа ли да го напишеш като лично съобщение и ти освен да правиш забележки друго можеш ли да правиш.Това е форум и всеки има право да си пише както му е удобно. Edited September 4, 2008 by hristoserafimov Quote [img]http://i41.tinypic.com/152geme.gif[/img] Link to comment
Radox Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 Това не можа ли да го напишеш като лично съобщение и ти освен да правиш забележки друго можеш ли да правиш.Тва е форум и всеки има право да си пише както му е удобно. Айде пак почнахме с "гадния Радокс"... Ти също можеше това възражение на ЛС да ми го пратиш примерно, а не да спамиш в темата. И не, не може всеки да пише както му е удобно, защото има хора, като например аз, които се ИЗМЪЧВАТ докато разберат какво са написали "удобно пишещите" като теб. Повярвай ми, много е мъчително да четеш подобно нещо. И между другото, имаше едно правило "Всички мнения трябва да са написани в чист вид. Не се допускат думи от рода на „кфо”, „ся” и т.н." и т.н... Мисля, че можем да прибавим и "тва" към списъка - следователно +20% warn за теб. Quote Link to comment
maxxxed Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 Много условна класация, но все пак: 5. vs Batista - WrestleMania 23 4. vs Kurt Angle - NWO 2006 3. vs Mankind (Hell In A Cell) - KOTR 1998 2. vs Triple H - WrestleMania 17 1. vs Shawn Michaels (Hell In A Cell) - Bad Blood 1997. Quote Link to comment
corruptedshadow Posted September 5, 2008 Share Posted September 5, 2008 The Undertaker vs Shawn Michaels (Bad Blood 97) The Undertaker vs Kane (WrestleMania 14) The Undertaker vs Kurt Angle (No Way Out 06) The Undertaker vs Stonecold vs The Rock vs Rakishi vs Kurt Angle vs HHH (Armageddon 00) The Undertaker vs Mankind (KOTR 98) Абсолютно всеки кеч фен би трябвало да знае кой са тези мачове, изписало безброй статии за тея легендии т.н. . Quote Link to comment
Recommended Posts