Jump to content

ROH Respect is Earned II


The Pain

Recommended Posts

Гледам няма тема за ППВ-то.Аз го изгледах преди два дена и ми хареса много.На едно ниво с Take no Prisoners е според мен.Мачовете си бяха гледаеми,нямаше нищо лошо,като Стивънс и Стронг ме разбиха отвсякъде,мача на вечерта за мен.Не очаквах много от мача за титлата,но Go се представи добре и мача си стана доста добър.И мейн евента също беше размазващ,ставам все по-голям фен на Age of the Fall,особено на Black.Радвам се,че запазиха.А и,Nigel рулира все повече :)

9MLnN5Y.gif

Link to comment
BoRn_2B_GoD

Наистина добро PPV. Отборния мач малко ме разочарова и причината е само в начина, по който третират Hero. Все си мисля, че извън Sweet'n'Sour ще му е по-добре. Иначе адски се накефих на реакцията, която получи Brent. Сега е момента да го издигнат. Stevens и Strong наистина направиха уникален мач, но е крайно време тази вражда да приключи, защото мачовете помежду им станаха доста.

Колкото до MEs... Найджъл продължава да кърти. Не само в мачовете си, но и в момента, в който беше при коментаторите. Dazey Richards FTW! :D Мачът с Go беше добър, поредната добра защита на титлата, като само не ми харесва факта, че много наблягат на Даниелсън в мачове за титлата. Като не е замесен, да не го коментират, по дяволите. Мачът за отборното злато си го биваше, като май и на враждата между Aries и Jacobs и е време да свърши. Евала на Black за последните минути на мача! С Даниелсън направиха лудо шоу, като края на мача издигна Тайлър още повече. Повече от ясно е, че той е най-"горещото" нещо в AOTF (ако мога така да се изразя) и предполагам, че след Lacey той ще е следващия се отделил някой ден.

Edited by BoRn_2B_GoD
Link to comment

Само няколко уточнения.

FWH match-a между Stevens/Strong беше blow off на враждата им в ROH и вече може да се счита за приключила.Двамата водят вражда и във FIP(компания,която се води дъщерна на ROH),която също изглежда приключи наскоро след като Stevens победи Strong в мач за титлава в Dog Collar Match.Между другото мачовете им във FIP по нищо не отстъпват на тези в ROH,двамата до този момент нямат слаб мач и по мое мнение цялата им вражда е сериозен кандидат за вражда на годината.

При наблягането на Danielson в мача за титлата става въпрос за long term booking,тъй като всичко води до бъдещ PPV мач между Danielson и McGuinness.Виждаш как Nigel постоянно имитира Dragon с "Best in the world" и "Ref, I've got till five" :) Отделно от това в края на PPV-то Nigel излезе и каза на Dragon,че ще получи title shot,когато победи всички кечисти,които той е победил по време на царуването си.Е,Dragon вече започна да въври по дългия път и по нататък през годината почти сигурно ще ги видим един срещу друг в сблъсък за титлата.

Иначе за самото PPV и аз съм на мнение,че беше на много високо ниво,една идея по-добро от Take No Prisoners.Всъщност като погледнем назад до този момент ROH нямаха слабо,дори средно PPV.Мързи ме да пиша подробен коментар,затова само ще отбележа,че първите три мача бяха солидни 3* мачлета,като opener-a Steen/Generico vs Ruckus/Jigsaw беше забавен spotfest,Claudio Castagnoli и Davey Richards също направиха силен мач,чийто финал беше абсурден след като Davey бе победен след european uppercut и това донякъде го направи да изглежда смешен.Nigel на коментаторската маса рулираше,особено момента,в който нарече Davey Richards - Daizee Haze :D Последвалият 6 man tag също беше солиден мач,преди който Larry Sweenay и Brent Albright направиха силни promo-та.Иначе мачът беше граден около hot tag-a на Albright,след който разби "Sweet and Sour".Следващите 3 мача вече бяха от 4* нагоре и направиха PPV-то да изглежда страхотно.FWH мача между Stevens/Strong беше подобаващ blow off на враждата им в ROH.Общо взето мачът бе точно това,което очаквах,като superplex-a от стълбата върху масите в края беше приятна изненада.Nigel McGuinnes и Go Shiozaki също направиха много силен мач,по-добър от този,който имаха в NOAH през януари.Тук обаче публиката до някаква степен прецака мача, явно никой не вярваше,че Go може да победи Nigel и в края,когато Go имаше сумати nearfalls публиката въобще не реагираше.Преди main event-a видяхме video package,проследяващ историята между Jimmy Jacobs/Lacey/Austin Aries.Иначе мачът,беше перфектно book-нат.Aries и Jacobs се бяха съсредоточили върху личната си вражда и въобще не им пукаше за отборните титли.Това доведе до Double DQ още в началото,като партньорите им,съответно Danielson и Tyler Black,успяха да ги усмирят(временно) и това позволи на съдията да рестартира мача.Danielson и Aries бяха близо до победата,но Jacobs и Tyler Black успяха да оцелеят,в края се стигна до нов brawl между Aries и Jimmy Jacobs,който продължи зад кулисите и така на ринга останаха Danielson и Black,които трябваше да решат съдбата на отборните титли.Последните минути,когато останаха само двамата бяха уникални,между тях има много химия и който не им е гледал single мачовете от "Breakout" и особено "Southern Navigation" му препоръчвам да го направи.Мачът на вечерта,заедно със Stevens/Strong.

Link to comment
BoRn_2B_GoD

При наблягането на Danielson в мача за титлата става въпрос за long term booking,тъй като всичко води до бъдещ PPV мач между Danielson и McGuinness.Виждаш как Nigel постоянно имитира Dragon с "Best in the world" и "Ref, I've got till five" :) Отделно от това в края на PPV-то Nigel излезе и каза на Dragon,че ще получи title shot,когато победи всички кечисти,които той е победил по време на царуването си.Е,Dragon вече започна да въври по дългия път и по нататък през годината почти сигурно ще ги видим един срещу друг в сблъсък за титлата.... Тук обаче (Nigel vs Go) публиката до някаква степен прецака мача, явно никой не вярваше,че Go може да победи Nigel и в края,когато Go имапше сумати nearfalls публиката въобще не реагираше.

А защо никой не очакваше Go да победи? Според мен е заради long term booking-a, за който ти спомена между Найджъл и Даниелсън. И Тайлър не е на висока позиция в компанията, но при него имаше огън във феновете и някои вярваха, че може да победи. Go обаче бе прецакан от факта, че историята с Браян се развива бавно. Отсега нататък срещу който и да се бие Найджъл никой няма да очаква смяна на титлата, поне докато не се стигне до мач между него и Даниелсън. Това е кофти според мен, не друго.

Колкото до Stevens vs Strong - благодаря ти, че поясни, не знаех, че това е бил краят на враждата. Иначе знаех за FIP враждата им, все пак имаха някои мачове за титлата и в ROH еvent-и, но не знаех, че двете вражди са се развивали поотделнo. Kaкто и да е, запомнящ се blow-off направиха. А за Jacobs и Aries наистина взеха да поомръзват, но историята около Lacey се получи интересна. Както вече казах според мен им трябва един силен 1 на 1 мач, а ако е gimmick още по-добре.

Link to comment

Тука нито booking-a,нито Danielson имат някаква вина,най-малкото защото Dragon поиска shot от Nigel след мача му срещу Go.А и това шоу фактически се състоя през май,сега нещата изглеждат по-избистрени и по тази причина коментирам с такава убеденост,за бъдещ PPV мач за титлата между двамата.Тогава,по време на мача между Nigel и Go нищо не е било ясно до края на PPV-то,когато McGuinness каза на Danielson при какви условия ще получи title shot.Просто Shiozaki не беше възприет като човекът,който може да детронира Nigel.С Tyler Black добър пример даваш,моето обяснение е,че просто с течение на мача,успя да накара феновете да повярват,че може да спечели,нещо което при Go не се получи.

Доколкото враждата между Aries и Jacobs не знам защо ви е омръзнала,поне за мен това е най-интересната вражда в ROH в момента.Враждите в ROH,особено главните,са дълги и не ги претупват за по 2 месеца,така че тази вражда ще продължи до към края на годината при всички положения.Двамата вече имаха мач помежду си на “Vendetta II”,шоу,което много скоро трябва да излезе на DVD.Освен това трябва да бъде разгадано и мистериозното изчезване на Lacey,също има други обрати в историята,но няма да издавам,тъй като знам,че гледаш шоутата без спойлери. :)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...