Jump to content

Пет неща в WCW, които допринасяха за добра Wrestling атмосфера


RcadestickR

Recommended Posts

RcadestickR

Няма да говоря точно за Pro Wrestling, по-скоро за самото усещане, което имаха шоутата им. Простете, че пиша в минало-несвършено време. Звучи по-добре, въпреки, че не съм бил пряк свидетел през него време. Оставам си WCW марк 4 Life. Малко се изсипах този път и ги сравних с WWF/E, но сравнението е база за определяне на качество. Вие решете:

5. Nitro Girls – Всяко голямо спортно събитие си има мажоретки (поне в Щатите). Момичетата спомагаха за поддържането на илюзията (малко или много), че в WCW се случва легитимно спортно събитите. Добре де...послъгвам. Просто обичам да гледам дупета, които се клатят, преди да гледам кеч. Moving on…

4. Ringside – Може да прозвучи странно, обаче винаги ме е дразнила концепцията за декор на WWF/E (поне през последните 10 години). Всичко е някак си шаренко, въжетата непременно са цветни и има гигантически огромна рампа. Един Господ знае защо трябва да слизат по рампа, след като са в зала. Както и да е. Ставаше въпрос за WCW. Беше зарибявка да гледаш черните въжета, освен това я нямаше проклетата колосална рампа и се минаваше почти директно през публиката. Готино беше някой от nWo като вземе нечия табела (макар и plant). Друго нещо, което не мога да чатна при WWF/E е каква е тази проклета преграда за публиката. Не мога да зацепя даже от какво е направена. В WCW, а и в повечето федки, си имаше ограда с решетки, която винаги си е допринасяла за wrestling атмосферата. Ringside на WCW ми създава усещането, че там става бой, дори нещо нелегално, а не че трябва да призная колко яко са си направили сцената.

3. Не всичко е ‘здраво, кораво и неразрушимо’ – Не мога да се сетя колко пъти съм чувал J.R. да крещи ‘Steel Chair!’ или ‘Steel Steps!’, да не забравяме за ‘Concrete Floor!’. Първото нещо, което ми дойде на акъла като видях кеч за пръв път беше, че столовете са фалшиви, най-вече защото ми набиваха в главата че са стоманени. В WCW не го афишираха толкова и оставяха мача да си върви. Столът си беше стол. Масата си беше маса. Даже подът си имаше доста явна настилка. Такива натяквания са ми напълно излишни. Ако ще да е от бакелит стола, пак ще боли като ударят някого. И коментаторската маса не помня да са я трошали (преди Russo да поеме писането). Оставяха хората да си вършат работата. Защо да трошиш найлона с разхлабени болтове, който и освен всичко пропада сам в някой случаи, след като имаш достатъчно добра класическа дървена маса за целта?

2. Три часа ефирно време – Имаше повече време за враждите. По-солидно се билдваше. Повече време за промота. Няма да забравя Jericho и списъка му, дето го четеше преди рекламната пауза и след като се върнаха в ефир. Имаше възможност за повече мачове или за по-дълги мачове, така че да могат хората да си покажат потенциала. Освен отва отвореният край на шоутата, който правеха от време на време разбиваше всичко на max. Създаваха илюзия, че 3 часа Nitro не стигат за толкова голяма вражда (Визирам основната WCW vs. nWo).

1. Коментаторският екип – Bobby Heenan е май-добрият Color Comentator, който някога е живял! Помня случаи, в които не съм обръщал внимание на това, което се случва на ринга, замо защото се смея с глас на някоя негова простотия. Човекът определено вадеше Tony Shiavoni от калта. Дебелия Тони, пък, може да беше зле, но беше забавно зле, за разлика от някои коментатори в WWF/E, които са просто зле. *cough*Cole*cough*

Edited by Mizernik^^
  • Upvote 2

 

anitrezashkakoaliciq.png.f1b67e01889f60e98e8ba5bf323780cb.png

Link to comment
The1948One

Dusty Rhodes също беше велик коментатор - "The Bottom Line is ....." Иначе аз от половин година си гледам редовно PPV-та и много ма зарибяват. Личи си духа на 90те... Само малко theme-овете на кечистите бяха като класичекса ретро електронна игра но все пак.

Иначе освен nWo - WcW враждата винаги ми е харесвала Cruiserweigh дивизията. Просто великолепни мачове имаше. Направо ме е яд че повече такъв феномен няма в USA.

Edited by radoslav1948
Link to comment

Абсолютно съм съгласен.Адски много се зарибих да гледам шоута, PPV-та и изобщо всичко с марка "WCW".Атмосферата е уникална, голяма част от кечистите са легенди в бизнеса, мачовете са страхотни.

ПП:Айде, да си направя малка реклама :D Очаквайте в раздела Multimedia още от славните години на WCW.

Всички сме гледали Hog Wild ;) Ако ще правиш реклама, че ще качваш неща от "славните години" на WCW, то тогава качвай неща, който истинските фенове на Old School WCW като мен и още много потребители във форума не са гледали.Качвай неща от 1989-та, качвай от 1991-ва, качи легендарните Wargames мачове от 1991 и 1992.Качи ППВ-тата с враждата между Steamboat и Flair, Flair/Vader, Flair/Hogan,Luger/Sting, Vader/Hogan.Това са славните години вече.От nWo ерата и месеците преди нея всичко сме гледали :)

Nitro Girls - Съгласен на 1000%.Кой не обича да гледа женски дупенца, танцувайки около ринга?Това е нещото, коренно отличаващо WCW от WWF тогава.

Доколкото си спомням даже, в WCW много обичакаха да хвърлят предмети :) .Моментът (не знам кога беше) когато nWo се качва на ринга и как една напълно пълна бутилка минерална вода охака Hall точво в главата, а той продължи да се хили със своя "Razor" образ.Невероятен момент.Когтао обикновенно не ставеше на неиното, хората почваха като откачени да замерят ринга с боклуци (Типичен момент), буквалоно на всяко второ Nitro имаше такива неща.Понякога ми омръзваха но все пак изразяваха по един леко глупав начин чувствата на публиката :D

Bobby Heenan наистина е най-добрият color comentator на всички времена а най-добрият comentator изобщо в WCW си беше Jesse Ventura.

Cruiserweigh дивизията на WCW беше нещо за което по онова време тогавашното WWF може само да си мечтае.Juventud Guerrera излизаше ли си знаех, че ще стане шоу но за съжаление единствената вражда която помня истински беше тази между Chris Jericho и Ultimo Dragon за Cruiserweigh титлата.Невероятен мач след невероятен мач всяка седмица.

Link to comment

Като заговорихте за Cruiserweigh дивизията на WCW, тя наистина беше невероятна. Сега качвам едно страхотно клипче на тази тема в vbox7. И аз напоследък се хванах да гледам шоута на WCW и съм много впечатлен, понеже не съм се интересувал много до сега, разбрах какво съм изпуснал.

Edited by DAMN

the_miz_signature_by_undeaddesignz-d5syf

Link to comment
Shawn_Michaels

WCW наистина имаше една специална атмосфера и аз съм отраснал като WCW маняк просто си беше нещо различно от това в WWE,което също не беше лошо,но вероятно WCW привличаха много,защото си имаха всичко като почнеш от големите имена,които са много важна част и стигнем до cruiser-a нещо,което в WWE никога не е вървяло WCW имаха много такива звезди от различни места и кой от кой по талантливи като отдаваха голяма значение на различните титли(нещо,което не може да се види в WWE в последните години) като всяка дивизия си имаше определените личности отдаваше се по-голяма значимост(макар и в WWE да беше така по-тях времена).Но все пак WCW си имаше някаква уникална атмосфера,нещо различно от това в WWE и също толкова добро,но за съжаление WCW вече я няма.

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Прекрасна статия! Наистина невероятно. Сегашните бози в WWE са толкова отвратителни, че чак диариа ме хваща! Винаги когато си спомня за WCW се сещам за най-великите суперзвезди излезли от там! R.I.P. WCW! We remember you! :wavecry:

Link to comment
Freddy Kruger

Вярно в WCW е имало страхотни мачове, атмосфера, но явно не са се харесали на масовата публика, а тъй както всички плюете WWE това в момента и винаги е било компания №1, заради това вече толкова много години е на пазара и бие вс. което се покаже на кеч сцената и докато има McMahon ще има WWE и носталгията ви по WCW няма да промени нищо

[center][img]http://i41.tinypic.com/28a72tz.gif[/img][/center]

Link to comment

Пълни уникати има в тоя форум.

Не са се харесали на масовата публика?! Ти какъв човек си не разбирам, малоумен ли?! Те бяха най масовата кеч компания в продължение на година и половина, ако не се сещаш за реитингите им, а ти ми казваш че не са се харесали на масовата публика. Доообре. Това което уби WCW беше скапания им букинг в последните години, в случаи че не знаеш и това.

Link to comment
nWoHulkster

Това което уби WCW беше скапания им букинг в последните години, в случаи че не знаеш и това.

Цък. Страхотен или скапан booking, WCW си заминаваше през 2001 при всички случаи. Няма Ted Turner начело на Time Warner, няма WCW - просто и ясно. Само Bischoff, ако беше купил компанията през 2001 имаше някаква надежда, но AOL Time Warner осраха и тази работа и после направиха някаква шантава сделка с Vince за някаква унизителна сума (и кой знае каква сума отдолу под масата...) и ... the end. :(

Многократно съм се изказвал за WCW и нямам желание да го правя отново. Макар и да гледах и двете федерации паралелно, когато започнах да гледам кеч в средата на 90-те, откровено мога да заявя, че WCW e причината, поради която от обикновен случаен зрител станах кеч маниак, така че федерацията винаги ще има специално място в сърцето ми. A и освен това, желанието ми да посетя WCW.com беше причината за първи път в живота си да влезна в Интернет през есента на 1998, така че ако не беше WCW можеше изобщо да не фигурирам в този форум в момента. :P WCW 4 Life!

Link to comment

Да уникална атмосфера имаше(макар че помня 1999 насам).Тва с момиченцата rulz , страхотни мачове,най-вече в лека категория.Да 3 часа спомагаха за развитие на враждите.За коментаторите несам съгласен(за мен най-добрият е Джей Би Ел).Но каквато и да е причината за краха на тази организация,той е без значение.Да били година и половина на върха-Винс е 20 години на върха.Няма значение защо умря WCW ,важното е ,че сега го няма.Това за мен доказва,че WWE e била и все още е най-добрата федерация.

Link to comment
Shawn_Michaels

Кво му е некомпетентното още от 80-те насам WWE доминира като изключим тоя съвсем малък период от година и половина,в който WCW правят по-добри рейтинги

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment
RcadestickR

Това което уби WCW беше скапания им букинг в последните години, в случаи че не знаеш и това.

Типичен пример от реалността - WWE уби ли ги скапаният им букинг през последните няколко години? Не! Просто правят пари и има кой да ги пуска по TV мрежите си. WCW едно че излезе на загуба като се махна Бишоф, второ че никой от AOL Time Warner не ги искаше по телевизиите си. Спирам по темата.

 

anitrezashkakoaliciq.png.f1b67e01889f60e98e8ba5bf323780cb.png

Link to comment

^А пък твоя ник символизира кечист, направил една от най-великите серий от мачове със Steamboat...В WCW.

Link to comment
BigPoppaPump

Съгласен съм с нещата,които е изброил автора.Също така бих добавил,че още една отличаваща се черта на WCW беше star power.Доката в WWF взимаха млади кечисти и ги превръщаха в звезди,WCW взимаха вече обособени големи звезди и точно това ми харесваше в компанията им.

[img]http://img145.imageshack.us/img145/446/williamstron7wl.jpg[/img]

Link to comment
corruptedshadow

Абе и аз почнах да гледам кеч 97 година, не отричам, че WCW беше страхотна федерация, но за мен WWE винаги ще е N1.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...