Jump to content

ROH New Frontiers 2005 review


nWoHulkster

Recommended Posts

Както бях обещал ще ви представя ROH, но ще го направя в малко по-различна форма. Малко дълго, но пък обстойно. Отдавна си мисля да се пробвам да напиша review за кеч шоу и днес се реших. Какво знам за ROH New Frontiers 2005 (шоуто е от 4 юни 2005) преди да съм го гледал? Ами като се има предвид, че по принцип предпочитам да си свалям само мачовете, за които съм чул добри неща от едно шоу самият факт, че от април насам не съм изпускал да гледам шоу на Ring of Honor трябва да ви говори две неща: 1. Много съм наясно с историите и образите 2. Вече съм голям фен на ROH. Ето, за цялата 2004 имам общо 7 цели шоута на федерацията (и разбира се много отделни мачове), а за 2005 само от шоутата до юли имам цели 10 шоута ;) (това е шоу номер 7 и имам още три да гледам, а и чакам новите да си сваля съвсем скоро лол). Мдам, вече съм на път да стана ROHbot (поредната прилика между ECW & ROH e, че върлите фенове и на двете федерации си имат наименование: ECW Mutants & ROHbots). Онзи ден четах review за New Frontiers 2005 в 411mania и това review гласеше, че това е едно от по-слабите шоута на ROH, но това е разбираемо като се има предвид, кой участва на шоуто (има доста нови звезди и ги няма някои от редовните заподозрени). И все пак, да видим какво ще е моето мнение. Няма да използвам петзвездната система за мачовете, тъй като аз лично не обичам да оценявам мачове по този начин и ще гледам да не описвам толкова самите мачове. Просто ще си казвам мнението за мача/сегмента без точкова/звездна оценка и накрая ще обобщя за цялото шоу. Освен това ще обяснявам и образи и истории. Които имат EWR бих им препоръчал да си го отворят и да гледат снимките на кечистите, за които говоря - така с визуализация се възприема по-лесно. С това review хем вие ще добиете бегла представа какво представлява едно шоу на федерацията (било то и "по-слабо"), хем ще ви предам накратко историите и образите, хем аз ще си направя експеримента. И така, ето го card-a:

Sal Rinauro and El Generico vs Jimmy Rave and Fast Eddie

Loc vs Cheech

Kevin Steen vs Homicide

Tag Team Title: BJ Whitmer and Jimmy Jacobs© vs The Ringcrew Express

Alex Shelley vs Roderick Strong

Shane Hagadorn vs Davey Andrews vs The Masked New York Superstar

CM Punk and Colt Cabana vs Nigel McGuiness and Chad Collyer

Pure Title:Samoa Joe© vs James Gibson

World Title: Austin Aries© vs Spanky

Phil Lions Review:

Шоуто започва с задкулисен сегмент с James Gibson & Spanky (бивши кечисти на WWE, които съвсем скоро пак ще се върнат в компанията). Гибсън ги сравнява с Еди Гереро & Крис Беноа като казва, че тази вечер те двамата имат шанса да са като Беноа & Гереро на WM 20 - нa върха, шампиони. Спанки се съгласява с него и за пореден път изтъква, че за разлика от преди (под преди визира престоя им в WWE) сега в ROH нямат ограничения и могат да дадат всичко от себе си, за да спечелят титлите. Много хубав сегмент, тъй като се вързва перфектно с историите, а именно, че Гинсън & Спанки са големи приятели и че нещото, което е най-важно на света за Гибсън е да спечели някоя от титлите на ROH, без значение коя (вече е опитвал на два пъти да стане ROH World Champion, но все неуспешно). В общи линии целият образ на Гибсън се крепи на титлите и това ги прави да изглеждат страшно важни щом един кечист е готов на всичко, за да спечели поне една от ях.

Задкулисен сегмент с Lacey`s Angels (група от кечисти, която се предвожда от Lacey - талантлива кечистка - и целият образ на групата е, че Лейси е много важна личност, а момчетата са и нещо като слуги). След като Лейси пояснява, че е пропуснала последното шоу, тъй като е имала среща с P.Diddy тя изпраща личния си асистент Клауди да й донесе вода и се опитва да намери работа на секретарката си (Чийч), но той я помолва за шанс да се докаже. Лейси се съглася и казва, че ще му насрочи мач за тази вечер. Поредният добър и логичен сегмент. Чрез него още повече се установи образа на групата и ролята на мъжете в нея, а именно да слугуват на Лейси лол. Освен това този сегмент ни даде причина за един от мачовете на шоуто (HC Loc vs Cheech). Сега този мач има история зад него (Чийч иска да се докаже на Лейси и да бъде повишен в нещо повече от секретарка) и не е сложен просто ей така да пълни място.

Sal Rinauro and El Generico vs Jimmy Rave and Fast Eddie - добър opener. Следваше обикновената формула (хийловете спукват от бой един от фейсовете), но формулата бепе изпълнена добре. Принципно това си беше squash, но за разлика от squash-овете на WWE тук загубелите не бяха смазани от бой и не бяха направени да изглеждат като загубеняци. Напротив, Дженерико & Сал на няколко пъти бяха близко до победата и оставиха впечатлението, че са на нивото на Рейв и Еди, но не им достигна шанс да спечелят. Продължава историята, при която Принц Нана ("принцът" на Гана и лидер на групата наречена The Embassy, чийто членове са Рейв, Еди и т.н.) третира Jade Chung много лошо и се държи с нея като с робиня. Колкото и пъти да гледам ентранса на Рейв ("перлата на The Embassy") винаги ще ми е забавно да виждам как Рейв използва Джейд като стол и стъпва на нея, за да се качи на ринга :). Мачът постигна целта си - да даде шанс на новите кечисти (Дженерико & Сал) да покажат какво могат, а Рейв & Еди да направят поредната победа. И между другото, Fast Eddie е много по-забавен като хийл отколкото беше като фейс и отбора с Джими Рейв е забавен за гледане.

Задкулисно интервю с Алекс Шели. В общии линии, Алекс продължава историята с Generation Next (група, която той създаде, но беше изритан и изместен от лидерското място от Austin Aries). Съвсем леко се поставят семената за бъдещия хийл търн на Шели (който дойде 1-2 месеца след това), тъй като Шели изтъква как е направил всичко възможно, за да му простят останалите кечисти за злините, които е направил като лидер на Generation Next, но как всички са му обърнали гръб и никой не иска да му прости. Алекс казва, че вече е осъзнал, че трябва да се справи сам с Generation Next (всъщност какво става, Алекс се опитва да ги спре сам, но не успява. Тогава решава да стане член на The Embassy, тъй като никой друг не иска да му помогне, тоест отчаянието го води до хийл търн, а от там и Generation Next стават фейсовете в цялата история. Страхотна и логична история!). Като цяло впечатлението ми от последните 4-5 шоута на ROH e, че Алекс Шели получава прекалено много ефирно време и много говори. Аз лично намирам 1-2 от тези интервюта за ненужни (но не и това!), но поне водят в определена посока и има смисъл зад тях. И все пак бих предпочел 1-2 от тези интервюта да бяха дадени на друг кечист, който да си затвърди образа.

Loc vs Cheech - пак squash, ама не точно ... Този мач си беше power vs speed, сила срещу бързина. Лок излезна с бутилка "Джак Даниелс" под ръка и си попийваше на път към ринга :). Лок заедно с ДеВито образуват най-хардкор отбора в ROH - The Carnage Crew, които в момента враждуват с The Ring Crew Express (Dunn & Marcos), които пък я имат 100 кила общо, я не лол и образа им е кечисти, които тръгнаха от нищото, сглобяваха ринга, минаха през джобери, а сега са сериозен отбор. Забавни за гледане, underdogs е точния термин за тях (кечисти, които на пръв поглед нямат никакъв шанс за победа - Mikey Whipwreck от ECW беше много добър пример за това, но само в периода 95-97). Чийч се опита, даже получи помощ от Клауди, но пак загуби от ядосания и пиян Лок. Поне мача имаше причина и продължи историите както на Lacey`s Angles, така и историята около това колко pissed off са The Carnage Crew.

Задкулисен сегмент с Колт Кабана и Си Ем Пънк. Кабана, Пънк и Ace Steel съставят група наречена The Second City Saints. Кабана, който по принцип е кечист, който мисли само за забавление и никога не се държи сериозно моли Пънк за помощ срещу Найджъл Макгинес & Чад Колиър. Пънк, който също си има много проблеми на главата (предстои му мач за титлата срещу Остин Ерийс след две шоута, но на следващото шоу Ерийс е уредил мач на Пънк срещу Родерик Стронг и му е поставил задачата да потроши Пънк преди мача за титлата) отначало въобще не приема молбата на Колт насериозно, тъй като си мисли, че за пореден път Колт се забавлява и не взима нищо присърце. Кабана обаче избухва и му напомня как, когато е имал проблеми с Рейвън, с Тери Фънк, с The Prophecy начело с Кристофър Даниелс, с Рики Стиймбоут и т.н. как той му е помагал винаги. Кабана винаги е бил готов да помогне на Пънк и никога не го е молил за помощ. И сега когато го моли Пънк му отказва? След тези сериозни думи от страна на Кабана, Пънк разбира, че този път Кабана въобще не се шегува и казва, че ще му помогне. Цялта история всъщност е враждата между Колт Кабана и Найджъл Макгинес. Те двамата започнаха като приятели и има 2-3 мача по между си в британски стил и хумор в тях. Кабана победи във всичките мачове като надхитри Найджъл в собствената му игра (Найджъл е англичанин и използва британския стил). Двамата даже се опитаха да станат отборни шампиони, но поради разногласия не успяха. После по време на един мач Найджъл "без да иска" удари Колт в слабините и взе победата. В един задкулисен сегмент след мача Колт изрази гнева си от това долно действие като твърдеше, че Найджъл го е направил нарочно. Найджъл дойде и му се извини и потвърди, че е било инцидент. На следващият мач между двамата Найджъл вече нарочно го удари в слабините, тъй като се ядоса, че Колт пак го надиграва в собствената му игра и даже го разкърви с един headbutt. Найджъл спечели мача - нечестно. Така стигаме до New Frontiers, където както виждаме, че Колт Кабана вече е много ядосан на Найджъл и враждата им става по-разгорещена. На мен лично това ми е една от любимите вражди от 2005. Всичко в нея е логично и лека-полека става все по-ожесточено и ожесточено. И да не забравяме, че и самите мачове са много добри!

Kevin Steen vs Homicide - очаквах squash, a получих равностоен мач. Въпреки, че досега и в четерите си мача от ROH Стийм загуби за пореден път се представи добре. Нищо особено, просто ок мач. LARIAT! Lariat-а Homicide обаче беше страхотен и Стийн го sell-на много добре. По време на мача коментаторите споменаха Jay Lethal. Историята около него е, че той враждива с The Rottweilers (група от бесни на света "гангстери": Homiicide, Low Ki, The Havana Pitbulls & Julius Smokes). Джей беше нападнат от някой 2-3 месеца преди това шоу и не се знаеше кой го е направил и Джей не беше видял, тъй като го бяха нападнали в гръб. На Manhattan Mayhem (тоест преди 2 шоута) Low Ki & The Rottweilers нападнаха Джей и Самоа Джо след мача, в който Джо победи протежето си Джей и стана новия ROH Pure Champion. По време на тази атака Low Ki призна, че той е нападнал Джей преди няколко месеца. По-късно същата вечер Джо & Джей нападнаха Homicide & Ki и започна импровизиран мач, в който хийловете направиха едно брутално движение на Джей и от тогава насам той е "контузен".

Tag Team Title: BJ Whitmer and Jimmy Jacobs© vs The Ringcrew Express - Поредният добър мач, даже и малко комедийка имаше в него. Историята около Уитмър & Джейкъбс (отборните шампиони), е че никой не вярваше, че ще бъдат сериозни шампиони и всички ги подценяваха. Обаче, Уитмър & Джейкъбс започнаха да побеждават всички отбори в ROH, един по един и се затвърдиха като стабилен отбор. Уитмър е по-голям на размери и по-сериозен, докато Джейкъбс е по-малък и повече несериозен и търси забава, но когато дойде момента да защитават титлите двамата са страхотен тандем.

Alex Shelley vs Roderick Strong - точно преди да почне мача Остин Ерийс излиза и дава шанс на Шели да напусне ринга и да се откаже от целта си да унищожи Generation Next завинаги. Шели не се отдръпа и Остин го напада, но Шели го отблъсва. Съдията праща Ерийс в съблекалните, а мача почва. В началото си е чист wild brawl из цялата зала, но после се връщат на ринга. Както обикновено "Месията на гръбнакотрошача/The Messiah of the backbreaker" Родерик Стронг (образът му е на кечист, който умее стотици движения за поразяване на човешкия гръбнак и върши мръсната работа на лидера на Generation Next - Austin Aries) потрошава гръбнака на опонента си и този път печели мача (предишният им сблъсък беше спечелен от Шели). След мача Остин Ерийс пристига и двамата с Ерийс потрошават гръбнка на Шели още повече (нали помните, Шели няма приятели в съблекалнята и затова няма кой да му помогне)! Идват доктори и го слагат на носилка. През това време получаваме ъпдейт, че Jay Lethal ще се върне най-после на следващото шоу. Докато докторите изнасят Шели и още преди да са стиганали завесите Ерийс & Стронг пак го нападат като го бутат от носилката. Добър мач и пак продължи враждата добре.

Задкулисен сегмент с The Embassy. Принц Нана хвали Рейв и Еди и им казва, че ще ом удери мач за отборните титли. Рейв споменава предстоящия му мач с AJ Styles след няколко шоута, но Нана му казва да не се притесява и че ще се разправят с него като му дойде времето. Тук е хубаво да обясня историята около Стайлс и Рейв. Преди две години Стайлс взе Рейв под крилото си. В последствие обаче Стайлс се махна от ROH (защото ТНА го принудиха) и Джими Рейв стана страшно арогантен, даже започна да използва нов финишър - The Rave Clash (това си е Styles Clash, но Джими го нарича така). После Джими се присъедини към The Embassy и стана глезеника на принц Нана. Ей Джей обаче се върна и хич не му хареса поведението на Джими. Двамата имаха мач, който джими спечели след намеса от Нана (по принцип, намесите в ROH са голяма рядкост!). И така стигаме пак до задкулистни сегмент с The Embassy. В него всеки път щом Jade Chung си отвореше устата принц Нана почваше да я обижда. Накрая Нана взе Джими и Еди да копунясват в Ню Йорк, а изпрати Джейд да им приготви ваните да са готови като се върнат. Продължа историята с лошото отношение на Нана към Джейд и това ми харесва. Дано да има добър край само, тъй като аз лично не се сещам за такъв.

Виждаме как лекарите изнасят Алекс Шели и той за пореден път е нападнат от Ерийс и Стронг! Идеално! Още омраза към историята, идеално!

Shane Hagadorn vs Davey Andrews vs The Masked New York Superstar - ХЪХ?! Ей това беше безсмислено! Двама ученици от школата на ROH и маскиран кечист. Друга причина освен да правят услуга на студентите от школата като ги пускат да се бият аз лично не виждам. Определено можехме да минем и без тази глупост. Е поне беше кратко (3-4 минс).

CM Punk and Colt Cabana vs Nigel McGuiness and Chad Collyer - технически погледнато не беше кой знае какво, но пък за сметка на това разказа много добра история. Враждата между Найджъл и Колт продължава след като Найджъл си послужи с въжетата, за да спечели мача. Все повече и повече харесвам Чад Колиър. На ринга ми напомня Дийн Маленко (който между другото го е тренирал за кечист), а на миналото шоу като го видях в близък план да говори ми заприлича страшно много на Кърт Енгъл. Имам си нов любим кечист, любим кечист номер 235 (горе-долу толкова са към момента кечистите, които харесвам, а може и повече :) )

Pure Title:Samoa Joe© vs James Gibson - просто един много добър мач, но като се има предвид кои са кечистите в него това хич не ме изненада...

World Title: Austin Aries© vs Spanky - също много добър мач. Review-то, което четах беше право - Остин sell-ваше врата си много добре. То целият мач се крепеше на това и ако не беше го sell-вал мача щеше да бъде огромен провал. Тук мисля, че идва момента да ви опиша образа на шампион - Остин Ерийс. Ерийс в общи линии е chickenshit heel, тоест пъзльо. Обаче щом почне мача му става агресивен и е тогов на всичко за победата. Основен стимул на Ерийс е да стане по-добър шампион отколкото беше Самоа Джо. Джо беше шампион 21 месеца и Ерийс е вманиачен в идеята да го надмине и да има по-добър title reign. Точно затова Ерийс постоянно защитава титлата и я защитава в повече места по света отколкото Джо. Идеята му е, че като го защитава по-често и на повече места така ще стане по-добър шампион от Джо. Бе вманиачен си е човека. Освен всичко е лидера на Generation Next (група създадена от Алекс Шели и група от млади кечисти, на които им писна да се бият из мидкарда и затова поеха нещата в собствените си ръце, започнаха да вилнеят из федерацията и като резултат станах главни звезди. На Final Battle 2004 Ерийс изрита Шели и стана лидер на групата. Към New Frontiers членове на групата са:Austin Aries, Roderick Strong & Jack Evans).

Задкулистно интервю с отборните шампиони - BJ Whitmer & Jimmy Jacobs. Добър сегмент, който изтъкна факта, че всички са се съмнявали в тях и че те са готови на всичко, за да запазят титлите.

Интервю с Остин Ерийс. В общи линии казва, че е номер едно и предупреждаша бъдешите си противници. Накрая идва доктор да го прегледа. Развива се историята, че този труден график с толкова много защити на титлата постепенно се отразява на Остин. Сегмент с причина - харесва ми!

Спанки & Джеймс Гибсън си говорят за това как са се провалили тази вечер. Гибсън казва, че си е озъзнал грешката. Бил е много мек досега и сега вече ще трябва да бъде сериозен, тъй като на всяка цена трябва да вземе титла независимо дали е отборна, световна или чиста... Освен това Гибсън изтъква как те двамата със Спанки трябва да си помагат и как му вярва. Пускат се семената за бъдещия хийл търн на Спанки, който дойде веднага щом Гибсън стана шампион. Уж приятели, но щом стане дума за една и съща титла нещата се промянат и алчността става фактор. Добър сегмент.

OVERALL: Като цяло това не беше едно от най-добрите шоута на ROH, които съм гледал, но хич не беше лошо. Нямаше нищо феноменално, но нямаше и нищо лошо (е като изключим мача със студентите, но това поне беше много кратко). Доста истории се продължиха, всичко имаше логика и смисъл, даде се шанс на нови кечисти да покажат способностите си. Както сами прочетахте историите са ЛОГИЧНИ и са чисти кеч истории, а не сапунени истории... Общо взето тези три часа не ми се струват като загубено време - нещо, което не мога да кажа за определени тричасови шоута на определени други федерации...

Link to comment

Мерси за хвалбите ама нямам нужда от тях. Имам нужда от коментари от типа: "Тази история ми звучи интересно..", "Този образ ми изглежда забавен", че даже може и "ROH sucks" (в което, за пореден път се уверих, че въобще не е така след като гледах шоуто и писах за него). Когато гледаш добри неща хич не е болка за умиране да пишеш за тях. Точно затова няма да ме видите да пиша такива дълги неща за WWE освен ако не е на тема "Проблемите на WWE" :)

Link to comment

ми аз сам гледал едно шоу на ROH - Manhatten Mayhem там Самоа Джо има два мача, като Main Eventa тои е в отбор с Jay Lethal ако не се лъжа но не ми хареса много самото шоу :roll:

afdaf.jpg
assadsa.jpg
It`s real, it`s DAMN real... BROTHER!

Link to comment

ми аз казах статията е добра но ROH не ми е интересно дадох като пример Manhatten Mayhem сигорно не си ме разбрал

afdaf.jpg
assadsa.jpg
It`s real, it`s DAMN real... BROTHER!

Link to comment

Браво, отначалото добре си почнал, ама по-нататък все още не съм го чел, че нямам време. Ще гледам да се изкажа, като го прочета, иначи това нещо ми звучи интересно :)

35izpu1.jpg

Link to comment

Preview-то за шоуто е добро, ама това си го знаеш, така че да минавам директно на въпроса. Всичките сегменти, които описа ми се сториха интересни и бяха наистина логични. Всичко си беше както трябва. Само толкова мога да кажа, защото за да коментирам мачовете, трябва първо да ги гледам, че от такива кратки обяснения не мога да разбера какви са, пък и човек трябва да го види с очите си, за да се убеди. Напоследък и аз съм се запалил доста по ROH, ама аз свалям само мачове, защото не мога да намеря никъде цели шоута. Поради тази причина мога да говоря само за уменията на ринга, но не и за образите, защото тях не мога да ги проследя. Единственото цяло шоу, което намирам е Manhatten Mayhem и ако го сваля, предполагам, че ще мога да дам по-обективно мнение.

Posted Image

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...