Jump to content

AAA Triplemania XVI - 13 юни 2008


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

Вече е обявен първият мач за тазгодишната Triplemania (най-важното шоу на AAA):

Cibernetico © vs. Zorro - AAA Heavyweiht Title

* Konnan ще бъде придружител на Zorro, а президента на ААА Joaquin Roldan ще бъде в ъгъла на Cibernetico.

Няма никакви изненади тук. Това си е топ враждата от няколко седмици насам и е напълно логично да е главния мач. Интересното, или по-точно, странното е друго и това са придружителите. Roldan в ъгъла на Ciber просто си смърди на heel turn. От сега виждам как Roldan ще turn-ne и това ще послужи за слагане на още гориво в неизбежния мач между Konnan & Ciber. Konnan и неговия Legion Extranjera тормозят Ciber от година и половина насам, но Konnan все се измъква невредим. Сега, когато Konnan е по-добре физически и се бие от време на време (макар и все още да е доста зле на ринга) просто усещам как нещата ще тръгнат в тази насока. Няма начин Konnan да не се самоbook-не в main event-ите дори още по-активно отколкото е в момента. :) На теория turn на Roldan има потенциал, но в същото време загуба на Ciber и победа за heel-a на най-голямото шоу на годината си е един огромен шамар в лицето на публиката. Именно затова не съм 100% сигурен дали Roldan ще turn-не, но засега изгледите са такива. Не знам, ще видим.

Що се отнася до другите мачове за шоуто моите лични предположения са следните:

= Mesias vs. Vampiro - Vampiro уж се беше пенсионирал от кеча и уж беше 100% уверен, че повече няма да се бие, но миналата седмица отново цъфна в AAA и засега си прави само staredowns с Mesias. Лошо няма. Двамата винаги са имали много добра химия помежду си и враждата им (и отборът им) в Пуерто Рико мачкаше. Сега едва ли ще правят точно същия стил мачове (диви Puerto Rico style brawl-ове из цялата зала), но пак ще е интересно да се видят отново на един ринг.

= Abismo Negro vs. Black Abyss (нищо общо с Abyss от TNA, някой да не се обърка) - Abismo Negro и Mr. Niebla се изпокараха за лидерството във Vipers Revolution, Niebla надделя и докара нов кечист, който е 1-към-1 копие на Abismo. Логично е да се предположи, че всичко това води до mask vs. mask мач на Triplemania. Не изключвам варианта и за някакъв gimmick мач между Abismo & Niebla или multi-person мач.

= The Mexican Powers vs. La Hermandad vs. La Autentica Familia de Tijuana - Най-вероятно нещо такова ще е, но може и без La Familia de Tijuana. Мачът вероятно ще е lucha extrema (hardcore). Не изключвам вариант и да го направят някакъв ladder мач и да добавят още хора, тъй като напоследък има някаква такава мания в AAA (coughKonnancough), но първият вариант ми се струва доста по-вероятен.

= Psycho Circus срещу някой - Psycho Circus току-що записаха 120-тата си поредна победа и досега нямат нито една загуба. Първата им загуба да бъде на Triplemania звучи като добър вариант, но дори и да не стане точно така пак съм уверен, че ще имат мач на шоуто.

= някакъв мач с Gran Apache, Billy Boy, Mari Apache & Fabi Apache - Не знам точно какво, но със сигурност ще има нещо. Историята продължава вече над две години и гони трета. Имаше един период (година - година и половина), когато тази история беше може би най-добрата в цялата кеч индустрия, но сега просто си е време за приключване.

Горе-долу така се очертават нещата. Triplemania определено звучи добре.

И като за финал, така и така съм отворил тема за AAA, ще направя и един бърз обзор на групите. Stable-ите са може би най-основното нещо в AAA в момента. Много са и всичко е един масов warfare, така да се каже. :)

= Los Hell Brothers - Главният babyface stable. Cibernetico (главната babyface мега-звезда на компанията), Chessman & Charly Manson.

= La Legion Extranjera - Главният heel stable, групата на Konnan. Oсновните членове са Konnan, Zorro (бивш главен babyface, който преди няколко месеца turn-на и измести Mesias от позицията heel номер 1), Kenzo Suzuki, Head Hunter I, Electro Shock и доскоро Ron Killings & X-Pac (заедно с приятелката му Alecia Webb). Освен тях има и други, които правят участия от време на време като Sabu, Teddy Hart и Jack Evans. И на последно място, има един куп кечисти, които просто са правили по едно или две участия като членове на "The Foreign Legion": Scott Hall, Rikishi, Norman Smiley, Nate Webb и една дузина кечисти на TNA (Scott Steiner, Rhino, Jeff Jarrett, Abyss, Lance Hoyt, Samoa Joe, AJ Styles, Hernandez, Homicide, Elix Skipper, Senshi, Christy Hemme, Traci Brooks и т.н.).

= La Secta del Mesias - Вторият по сила heel stable, групата на Mesias (Judas Mesias от TNA). До преди няколко месеца бяха съюзници на Legion Extranjera, но сега са в лоши отношения с тях след като Легиона turn-наха срещу Mesias. Лидерът e Mesias, а останалите членове са Espiritu, Ozz, Cuervo & Escoria.

= Real Fuerza Aerea - Група от млади high-flyer-и. Членове са Laredo Kid, Super Fly, Aerostar, Pegasso, Rey Cometa, Nеmesis и el Angel.

= Vipers Revolution - Бившият heel stable на Abismo Negro, но сега Mr. Niebla е лидера, а Abismo е вън от групата. Членове: Mr. Niebla, Histeria, Antifaz, Psicosis II и наскоро дебютиралия Black Abyss.

= The Mexican Powers - Babyface групата на Juventud Guerrera, макар и сега да не е чак толкова ясно изразен лидер колкото беше в началото, когато групата започна като нова версия на Mexicools. Към момента членовете на stable-а са трима: Juventud Guerrera, Crazy Boy & Ultimo Gladiador.

= La Autentica Familia de Tijuana - Нова версия на един популярен stable от миналото. Heel. Членове са Halloween, Extreme Tiger & TJ Extreme.

= La Hermandad - Чисто нов heel stable. Създаде се преди по-малко от седмица, когато Joe Lider предаде партньорите си от The Mexican Powers. Членове засега са само Joe Lider и Nicho El Millionario (Psychosis от WCW), но съвсем скоро се очаква и трети член на групата.

= Psycho Circus - Група зли клоуни, чиито коронен номер е да взимат деца от публиката и да ги пъхат в торбите си (въобще не се базикам за това :)). Групата досега няма загуба. Членове са Psycho Clown, Zombie Clown и Killer Clown.

= Los Bello Stones - Alan Stone, Chris Stone и Super Calo. Heel.

= Los Guapos - Guapito (джудже - лидера на групата), Scorpio Jr., Zumbido & Decnnis. Babyface.

= Los Night Queens - Heel. Травестито-гей група lol. Членове: Polvo De Estrellas, Nygma, Jessy & Yuriko.

= Los Piratas - Група от heel пирати. Членове: Pirata Morgan, Pirata Morgan Jr. & El Hijo del Pirata Morgan.

Разбира се, освен групите си има и независими кечисти, като повечето от тях са формални членове на "babyface армията на AAA". Основните играчи са La Parka (втората версия, а не оригинала от WCW), Abismo Negro, Octagon, Intocable, El Elegido, El Alebrije, Super Porky и изглежда наскоро завърналия се Vampiro.

Link to comment
  • 2 weeks later...
nWoHulkster

Card-ът още не е официален, но засега се предполага, че изглежда така:

AAA TV (FRI) 06/13 Palacio de los Deportes, DF

1) Fabi Apache vs Mari Apache

2) Crazy Boy, Juventud Guerrera, Ricky Marvin vs Joe Lider, Jack Evans, Teddy Hart vs Extreme Tiger, Halloween, Nicho El Millionario

3) Alan Stone, Octagon, Super Porky vs Decnnis, Scorpio Jr., Zumbido

4) ???, Charly Manson, La Parka Jr. vs ???, Electro Shock, Kenzo Suzuki

5) Mr. Niebla vs Abismo Negro vs Psicosis vs Histeria vs Antifaz vs Black Abyss [mask, cage]

6) Vampiro vs Mesias [extreme]

7) Zorro vs Cibernetico [AAA HEAVY]

+ още 1-2 мача

Всичко е в рамките на очакваното. Ако card-ът наистина остане такъв, "петзвездни класики" няма да има, но това така или иначе няма абсолютно никакво значение в случая. Въртят се най-различни слухове покрай шоуто и се споменават най-различни имена на чуждестранни участници, но всичко е просто празни спекулации, така че няма да казвам точно за какво става дума. Когато card-ът стане 100% сигурен ще го изкоментирам.

Между другото, от последните няколко епизода на AAA TV може да се предположи, че turn на Chessman също е възможен, така че работата с Roldan не е чак толкова сигурна колкото изглеждаше доскоро. Ще видим.

Link to comment
HEIDENREICH

Борци от ААА съм гледал през 97-ма когато яко гостуваха в Raw както и на Royal Rumble в Alamo Dome явно доста мексиканци е имало в залата.

Пиша тук да ти кажа евала-имаш дарба-толкова увлекателно разказа,че даже на мен ми се пригледа,дето никога не ми е пукало за луча либре.Пусни снимки ако можеш от шоуто.

п.с. Cibernetico участва в Royal Rumble мача тогава заедно с Pierot и Mil Mascaras -последния се еиминира сам с едно crossbody извън ринга -представиха го като "човека с хилядата маски" и най-голяма легенда от тримата.Като се замисля в картата имаше един мач на два отбора от трима Heavy Metall Perro Aguaio и другите не ги помня,имаше и безплатен мач на отбори джуджета.

п.п.с и Latin Lover участва в в Royal Rumble мача като се замисля

 

Link to comment
  • 2 weeks later...
nWoHulkster

Шоуто ще бъде едно от страшно малкото кеч шоута, излъчени в PPV формат в Мексико, като не се знае това какво ще означава за излъчването му по тв и съответно за формата, в който шоуто ще стигне до нас. Дано пак да си е два тв епизода, както обикновено. За втора поредна година AAA направиха опит да пуснат TripleMania като PPV в САЩ, но за втора поредна година работата не се получи.

Най-вероятно Bobby Lashley и Bryan Danielson също ще се бият на шоуто. Lashley е просто едно участие, докато American Dragon се мъчи да си осигури full-time роля с федерацията.

Link to comment
nWoHulkster

Финален card:

AAA TV (FRI) 06/13 Palacio de los Deportes [triplea.com.mx]

1) Aerostar, Laredo Kid, Super Fly vs Cuervo, Escoria, Ozz

2) Alan Stone, Octagon, Super Porky vs Black Abyss, Mr. Niebla, Psicosis

3) Bryan Danielson, Jack Evans, Teddy Hart vs Extreme Tiger, Halloween, TJ Xtreme vs Crazy Boy, Juventud Guerrera, Ricky Marvin

4) Fabi Apache vs Mari Apache [hair]

5) Vampiro vs Mesias [extreme]

6) Bobby Lashley, Electro Shock, Kenzo Suzuki vs ?, Chessman, La Parka Jr.

7) Cibernetico vs Zorro [AAA HEAVY]

Link to comment
The Olimpic Hero

= Psycho Circus - Група зли клоуни, чиито коронен номер е да взимат деца от публиката и да ги пъхат в торбите си (въобще не се базикам за това smile.gif). Групата досега няма загуба. Членове са Psycho Clown, Zombie Clown и Killer Clown.

Много,много интересно.Този сюжет 100 % е взет от Стивън Кинг и ТО. :)

               

Link to comment
nWoHulkster

Много,много интересно.Този сюжет 100 % е взет от Стивън Кинг и ТО. :)

Psycho Clown --------- Zombie Clown --------- Killer Clown

:D

Link to comment
The Olimpic Hero

Ахахахаха,луди са.Образите им обаче комедийни ли са или са си просто психопати,които отвличат деца ?

               

Link to comment
nWoHulkster

Образите им са сериозни дотолкова колкото могат да бъдат сериозни група клоуни, чиито образи са насочени към детска аудитория и които побеждават всичките си опоненти, имат над 100 победи без нито една загуба и по време на entrance-a си се oпитват да пъхат деца от публиката в голямата си торба. :) Иначе казано, не са точно комедийни образи, но не са и сериозни образи. Те са си просто типичен lucha образ, насочен към детската аудитория и не са нещо, което трябва да се взима много насериозно.

Link to comment
BigPoppaPump

psychowo2.jpg

Psycho Clown --------- Zombie Clown --------- Killer Clown

:D

:D Това за пореден път показва,че макар и кеч индустрията в САЩ да произвежда някои тъпи gimmicks,в Япония и Мексико са крале на глупавите образи.

[img]http://img145.imageshack.us/img145/446/williamstron7wl.jpg[/img]

Link to comment
  • 2 weeks later...
nWoHulkster

Време е за по-подробен коментар. Първо, мач по мач:

1) Aerostar, Laredo Kid, Super Fly vs Cuervo, Escoria, Ozz - Силен кандидат за мач на вечерта. Преди две години Real Fuerza Aerea и La Sеcta имаха една супер забавна серия от мачове и сега две години по-късно едва ли ще имат нещо по-различно, още повече като се има предвид, че вече Aerostar е силен кандидат за best high-flyer in the world и като цяло и тримата от "Истинската въздушна сила" сега са по-добри отколкото преди 2 години. Очертава се доста забавен opener.

2) Alan Stone, Octagon, Super Porky vs Black Abyss, Mr. Niebla, Psicosis - Просто мач, който дава възможност на още хора да бъдат на card-a. Напоследък специално Mr. Niebla е супер забавен за гледане, така че очаквам приличен мач откъм entertaiment. Между другото, хубаво е да се отбележи, че се върти някакъв слух, че Mr. Nieblа може да е скочил обратно в CMLL, но засега не се знае дали poster-ът, на който се появи името му за предстоящо шоу на CMLL е истински или просто е станала някаква грешка при принтирането. EDIT - Мдам, Niebla наистина е е прeминал в CMLL. Toчно за най-голямото шоу за годината CMLL откраднаха кечист под носа на AAA и то кечист, който напоследък получава доста солиден push. Хах! Lucha Libre RUUUUULESSSS!

3) Bryan Danielson, Jack Evans, Teddy Hart vs Extreme Tiger, Halloween, TJ Xtreme vs Crazy Boy, Juventud Guerrera, Ricky Marvin - Колкото и да ми е забавно да гледам американски кечисти в AAA понякога е супер дразнещо и голям шамар в лицето на мексиканските кечисти. Какво по дяволите е направил Bryan Danielson, че да заслужи място на най-важното шоу за годината? Разбирам да беше име и да можеше да draw-не нещо, но в случая това е просто поредния пример за това как Konnan и ко. имат някакъв странен фетиш да book-ват тяхни любимци/internet darlings, за които на мексиканската аудитория въобще не им дреме вместо да дадат мястото на card-a на някой заслужил кечист. Като оставим това настрана, мачът може да бъде забавен и сигурно ще бъде такъв. Не бих се учудил, ако в последния момент и La Hermandad бъдат намесени в мача по някакъв начин. Danielson се опитва да се уреди с full-time роля в AAA, така че този мач ще е важен за него.

4) Fabi Apache vs Mari Apache [hair] - Доволна вражда и вероятно доволен мач. Нямам какво повече да кажа тук.

5) Vampiro vs Mesias [extreme] - Ако Vampiro е в подходящото настроение и форма това може да бъде много добър brawl. Vampiro многократно е заявявал, че от всички кечисти, с които е работил през годините има най-добра химия с Mesias. Напълно съм съгласен с това твърдение, поне аз лично не съм виждал Vampiro да се сработва по-добре с някой друг - било то като опонент или като партньор. Двамата просто си пасват перфектно. Дано всичко да се развие както трябва и двамата да направят типичния си много добър brawl.

6) Bobby Lashley, Electro Shock, Kenzo Suzuki vs ?, Chessman, La Parka Jr. - За разлика от Danielson, нямам толкова голям проблем с участието на Lashley от бизнес гледна точка, тъй като Lashley е име и има с какво да допринесе за посещаемостта. Като качество мачът няма да е нищо особено, но все пак звучи интересно. Слуховете гласят, че може би Latin Lover ще е третият babyface, което ми се струва доста тъпо от бизнес гледна точка - така де, трябваше да го рекламират предварително. Ще видим. И все пак, дано да е Lover, a не някое разочарование като Animal (не, не този Animal, за който се сещате) миналата година на Triplemania.

7) Cibernetico vs Zorro [AAA HEAVY] - Мачът едва ли ще е нещо кой знае колко особено като качество и вероятно ще има доста намеси, но на кой му пука. Така де, babyface N1 vs. heel N1 за Световната титла на най-голямото шоу за годината. Повече няма накъде. Е, разбира се, щеше да е по-добре, ако мачът вече не бяха го пуснали по тв буквално седмици преди Triplemania, но това е положението. Както казах, мачът най-вероятно няма да е много качествен от техническа гледна точка. Zorro определено не е Mesias и едва ли ще може да износи Cibernetico чак толкова добре. Cibernetico пък може да е посредствен на ринга, обаче е ЯКО OVER и е истинска кеч мега-звезда, така че хората ще останат доволни. Вероятно някой ще turn-ва в този мач и затова се надявам поне turn-а да е направен добре.

Като цяло card-a го бива и си има от всичко по малко: high-flying, women, hardcore, star power, humour, fun filler, т.н. Обаче, леeeко ми се струва непълен. Първоначално трябваше да има един cage mask мач, но Abismo Negro no-show-на едно тв шоу и плана отпадна. Освен това ми е странно, че след толкова много buildup Psycho Circus нямат мач на шоуто. Айде, клоуните не са чак толкова голям проблем от бизнес гледна точка, но отсъствието на мача с маските е проблем. Може би се чудите защо толкова често споменавам "бизнес гледна точка"? Споменавам я, защото това шоу и посещаемостта, която ще направи е страшно интересна поради няколко причини. Първо, това е първото шоу на AAA в Mexico City от над 10 години насам и не знам дали знаете, но Mexico City е територия на CMLL. Второ, на същият ден, когато ще се състои Triplemania ще се състои и едно от най-важните шоута за годината на CMLL, чиито main event ще бъде cage мач, където са заложени косите на доста звезди, а и освен това на шоуто ще има мач за trios титлите, както и завръщането на Dr. Wagner Jr. в CMLL след няколко месеца отсъствие. Изобщо конкуренцията никак не е малка. Трето, Triplemania ще се състои в Palacio de los Deportes - около 20 000-на зала, която WWE НЕ успя да разпродаде на последното си (а и на предишните) турне в Мексико. С две думи, ААА ще правят шоу на територията на конкуренцията, head-to-head с голямо шоу на конкуренцията и в зала, която "федерацията N1 в света" не успя да разпродаде. Доста интересно ще е да се види каква посещаемост ще направят. Card-ът го бива (макар и да има още какво да се желае) и AAA хвърлиха луди пари за реклама, така че ще видим какво ще стане. :)

Link to comment

А дали ще се появи това нещо по тракерите или и тоя път само ще си гледкаме снимки ?

 

Link to comment
nWoHulkster

Ще направя изключение и ще ти отговоря на въпроса, но тези въпроси вече ги чувам толкова често, че сериозно започвам да се замислям дали да не въведа някакво правило в този раздел на форума, което забранява подобни въпроси. Взима да ми писва 50% от постовете по темите в този раздел да са "ама това шоу ще се появи ли в Интернет?". Питането на подобни въпроси е напълно излишно. Време е да схванете идеята. Дали ще питате или няма да питате дали шоуто ще се появи в Интернет няма абсолютно никакво значение за крайния резултат и само се пълнят темите с еднотипни и напълно излишни постове. Гледайте си там по тракерите и в медия раздела на BWC и това е. Ако се появи - хубаво, ако не - здраве да е.

Да, шоуто ще се появи по тракерите. За редовните посетители на PWT би трябвало да е ясно, че всички tv шоута на AAA се качват там.

Link to comment

Ами в XWT се качват супер нередовно - последното на CMLL е от миналата година - не може ли да се направи някакъв раздел във видеосекцията и там да се качват тия неща, за да можем да ги гледаме всички ? Съжалявам ако нещо съм изпуснал, но аз поне не видях такава тема в раздела за видео.

 

Link to comment
nWoHulkster

AAA June 13 – Palacio de los Deportes de Mexico City (Triplemania)

Attendance: 19,000

1. Handicap Match: La Secta del Mesias (Cuervo, Escoria & Espiritu & Ozz) beat La Real Fuerza Aerea (El Angel (subbing for Laredo Kid), Aero Star & Super Fly) – Espiritu inserted himself in the match and they let him like it was no big deal.

2. Alan Stone, Super Porky & Octagon defeated Black Abyss, Histeria & Psicosis – Only thing of note here was that Porky dressed up as Elvis.

3. 3 Way Elimination Match: Mexican Power (Crazy Boy, Ricky Marvin & Ultimo Gladiador (subbing for Juventud Guerrera who is in Spain working for NWE) beat American Dragon, Jack Evans & Teddy Hart and La Familia de Tijuana (Extreme Tiger, Halloween & TJ Extreme) when Crazy pinned Jack. La Hermandad (Joe Lider, Nicho el Millionario & X-Fly) attacked the MP’s after the match and spraypainted their name on Crazy. La Familia was eliminated first after Teddy pinned Halloween. This was what you would expect a total spotfest but very fun. Dragon & Marvin had some good exchanges.

Los Guapos VIP would debut their newest member after the match as El Brazo helped out Decnis, Scorpio Jr., & Zumbido destroy his brother Super Porky in the parking lot.

4. Caballera contra Caballera: Fabi Apache w & Billy Boy defeated Mari Apache w & Gran Apache – Fabi juiced here with her sister biting the cut making it flow more. Mari then juiced after a drop toehold by Fabi into an exposed turnbuckle that Mari undid. Billy & Apache both broke up nearfalls by interfering with the count but Hijo del Tirantes kept the match going. Apache would eat a tope suicida on the floor by Billy after he tried to help Mari. Fabi would eventually win clean with a Dragon Suplex hold in a damn good Japanese-style match. Apache wanted to get his head shaved instead of Mari so they started shaving him, which didn’t take long as Mari then demanded they shave her bloody head too so they obliged. Fabi then hugged her sister as their father embraced them both as Billy looked confused.

5. Extreme Match: Vampiro battled El Mesias to a draw. This was a weapons du jour with tables, trashcans, ladders, light tubes, and more used with Vamp’s back being rendered a bloody mess after being hit with the tubes. La Secta would interfere of course trying to hold Vamp up for a fireball but Ozz ate it instead. Vamp would put Mesias through two tables on the floor as time ran out for the draw. They would continue brawling after the match but the fans HATED this finish. There was a funny moment though as Vamp walked over to the desk before the finish and hit Arturo Rivera knocking him out of his chair.

6. Electroshock, Bobby Lashley & Kenzo Suzuki beat Chessman, La Parka Jr. & Silver King when Kenzo fouled Parka Jr. behind the ref’s back. Kenzo had his son come out dressed just like him and doing his schtick with him in a cute moment. Charly Manson came out in a wheelchair before the match to introduce Silver King who was masked along with using Bad Medicine as his theme as the surprise luchador and King was escorted to the ring by WBA & WBC Super Flyweight champ Cristian Mijares (probably the most popular active boxer in Mexico.) Lashley got a huge pop when he came out and looked in great condition. Parka Jr. is mega over and he had dancers in full costume dancing to Thriller as he entered the ring. Chessman put himself through a table with a missed moonsault on Electroshock then Lashley slammed King on top of the pile. Lashley was very well protected here not taking much offense but getting a lot in. Parka’s reactions to Lashley though was great. The match itself was what you would expect with Chessman looking great and Lashley looking powerful & everyone else filling their spot.

7. AAA Super Mega World Heavyweight Title: Cibernetico w Joaquin Roldan © vs. Zorro w Konnan – Ciber was insanely over here as the crowd went bananas for his intro chanting his name. This was what you would expect from these two and sure enough Konnan would get involved by knocking out Tirantes and becoming the referee then knocking down President Roldan who would juice. Ciber would make a comeback though getting rid of Konnan then giving Zorro a chokeslam with Roldan counting three. Ciber would celebrate in the ring with his belt after the match as La Legion even including Sean Waltman would come to the ring to help their fallen comrades as Ciber, Roldan, and the others celebrated on the stage. Konnan & Zorro would promise revenge on Ciber on the microphone as they left the ring to end the show.

И това шоу звучи доста доволно. Аз като разправям, че Lashley ще е яко over... Silver King е добро допълнение към roster-a, aко се задържи де. Силно съм изненадан, че нямаше turn в главния мач. Явно разумът е надделял. МЕГА-Звездата Cibernetico запазва и всички са доволни.

Edited by nWoHulkster™
Link to comment
  • 2 weeks later...

А бе сега си дръпнах да гледам някакво шоу на ААА от 14.06 - сиреч наследващия ден ? Някаква информация за него щото ми е малко странно да правят шоу след такава голяма галавечер още на следващата вечер ? Друг е въпросът, че повечето звезди като ли че ги нямаше, но си участваха и Конан и Ла Парка и Месиас :good:

А залата беше фраш ;)

 

Link to comment
nWoHulkster

А бе сега си дръпнах да гледам някакво шоу на ААА от 14.06 - сиреч наследващия ден ? Някаква информация за него щото ми е малко странно да правят шоу след такава голяма галавечер още на следващата вечер ? Друг е въпросът, че повечето звезди като ли че ги нямаше, но си участваха и Конан и Ла Парка и Месиас :good:

А залата беше фраш ;)

Шоутата на AAA, които се качват по тракерите в 99% от случаите са запис от Galavision USA, т.е. шоута, които са били излъчени в Мексико три (или четири, не съм сигурен точно) седмици преди това, така че ти всъщност си гледал тв шоу на AAA от края на май.

Залите в Мексико (почти) винаги са фраш. :)

Link to comment

Шоутата на AAA, които се качват по тракерите в 99% от случаите са запис от Galavision USA, т.е. шоута, които са били излъчени в Мексико три (или четири, не съм сигурен точно) седмици преди това, така че ти всъщност си гледал тв шоу на AAA от края на май.

Залите в Мексико (почти) винаги са фраш. :)

Ах ясно, мерси за инфото, аз се оглеждах като пръднал заек в тръстика за трипълманията, ама я няма и затова ми стана странно, че такъв турнир го няма, а на следващия ден шоуто го има.

 

Link to comment

kf1vys.jpg

Гледка, равнявяща се на 1000 думи...

Иначе вчера от 12 до 3 съм гледал шоуто и макар, че това май ми е четвъртото или петото цяло шоу на ААА, което гледам просто трябва да постна нещо :)

Aerostar, Laredo Kid, Super Fly vs Cuervo, Escoria, Ozz - Пауър Рейнджърс срещу Тъмничарите :D .Иначе добро начало за тричасовото шоу.Имаше botch тук там но като за първи мач двата отбора се справиха доста добре.

Alan Stone, Octagon, Super Porky vs Black Abyss, Mr. Niebla, Psicosis - На този мач съм се смял доста, лавно заради ентрансите и тоя пич, дето се правеше на Елвис, така де, какво да се очаква от човек, който излиза първо под музиката на старо анимационно филмче.Като голям WCW марк първото нещо, което си помислих за Alan Stone е, че е мексиканският вариант на Disco Inferno.Octagon си къртеше както винаги, макар и вече на години.Радвам се, че видях отново Psicosis в класическият му образ.Мачът се протече нормално и беше изпълнен с доста добри моменти.

Анимацията, която пуснаха преди третия мач, радваше доста :) Connan говореше нещо там но нищо не му разбрах...

"Mexican Power" vs. Bryan Danielson, Jack Evans, Teddy Hart vs "La Familia de Tijuana" - Тук вече наистина станах свидетел на един много добър мач, само, че защото янки ли присъстваха в него ли, що ли , публиката беше тотално заспала.Естествено се събудиха след първата елиминация но очаквах повече крясъци около този мач.

Fabi Apache vs Mari Apache - Тия двете май се мразят от май година, спомням си как май преди 11 месеца гледах едно малко шоу на ААА и те пак се биха но сега ще е нещо специално.Все пак в тези мачове има изключително много емоция и затова просто не можех да го скипна и му се насладих с пълна сила.И не останах разочарован.Получи се един невероятен женски бой.Публиката се трогна, когато El Apache поиска да избръснат неговата глава, но остана без думи когато и Mari реши да се остриже.Явно все пак между това семейство ще има мир.

Vampiro vs Mesias - Този мач не беше от най-великите екстремни мачове но все пак си струваше да го изгледамМежду тези двамата имаше химия, все пак са били отбор.Само на Mesias не знам кой му е сложил за entrance музика главният theme от LOTR: The Two Towers.Отдавна излиза с нея но просто за мен не се връзва с образът му.Vampiro за годините се беше отпуснал доста но получи от публиката все пак по-големият рор.Че и с камерата беше...Надявам се, че Vampiro ще се задържи повече в ААА.

Bobby Lashley & Kenzo Suzuki vs.t Chessman, La Parka Jr. & Silver King - Добре, това не го очаквах.Но си беше здраво смешно, кечист, облечен като predator-а от двете кино класики, накефих му се на макс :D .Публиката посрещна с голям рор Lashley а аз маркнах като полудял.За пръв път от около година осъзнах колко ми е липсвал тоя големец.Малко беше свалил но няма нищо, и така бива.Но все пак нищо не можеше да се сравни с рора при entranc-а на фалшивият La Parka.Самият мач беше страхотен, видях добри изпълнения, както и double spear от страна на Lashley, Suzuki си е изрод все още, абе накрадко - Мач номер 1 на вечерта.

Cibernetico vs Zorro - Добър мач, доста ми хареса, макар и да не беше нищо особено за мен.Но все пак Cibernetico направо пикае харизма :) .Четвъртият ми мач, който гледам с него и вече ми стана любимец от тази организация, стига да продължа да я следя де.Хареса ми това, че за пълнеж в ъглите им бяха сложили този Roldan в ъгъла на шампиона и Connan в ъгъла на претендента, който така и не можах да възприема на сериозно.За сметка на това беше интересно мачле, драмата си я имаше, като накрая ми хареса как Connan реши да се прави на съдия и бутна Roldan в ъгъла, обаче накрая шефа става, взима пръчката, халосва Zorro по главата, после Cibernetico го спасява като прави stunner на Connan, после chokeslam на Zorro, идва един съдия, отброява набързо 3 и край.Точно този край доста ми хареса породи повече емоций в мен отколкото например краят на миналата Wrestlemania.

Общо взето шоуто много ми хареса.Като за първата ми Triplemania му давам 8/10.

Link to comment
nWoHulkster

Като голям WCW марк първото нещо, което си помислих за Alan Stone е, че е мексиканският вариант на Disco Inferno.

Реално погледнато освен танцуването нямат нищо общо, но дори и то се прави с различна цел. Disco беше heel, предназначен да дразни, докато Stone е секс-символ, предназначен да радва окото на женската аудитория. :) "Танцуващите секс-символи" са запазена марка на AAA и нещо, от което са правили и правят луди пари.

Радвам се, че видях отново Psicosis в класическият му образ.

Цък. Това е друг Psicosis. Оригиналният Psicosis (Nicho el Millionario) се появи след мача с Teddy Hart и ко.

Анимацията, която пуснаха преди третия мач, радваше доста

Tова беше trailer-ът на предстоящия анимационен филм с кечисти от ААА, който ще излезе през есента на 2009. Cheap plug: преди повече от седмица качих trailer-a в YouTube - CLICK. :)

Само на Mesias не знам кой му е сложил за entrance музика главният theme от LOTR: The Two Towers.Отдавна излиза с нея но просто за мен не се връзва с образът му.

Според мен пък музиката му пасва перфектно. Даже бих казал, че това е един от любимите ми entrance-и в кеча, но може би съм леко пристрастен, тъй като от години насам съм голям mark за heel Mesias - според мен един от пичовете с най-добро heel излъчване в съвременната кеч индустрия.

________________________________________________

1) Aerostar, Super Fly & El Angel vs. Cuervo, Escoria, Espiritu & Ozz - Жалко, че Laredo Kid се контузи. Определено беше по-добър вариант от El Angel. Друг минус беше, че мачът беше 3 vs. 4. Спокойно можеха да сложат още един към Fuerza Aerea, но уви. И последният минус е, че можеше да махнат малко време от мач 3 или мач 6 и да им дадат още малко време тук. Kaто оставим настрана тези малки оплаквания, оттам-нататък всичко беше на макс. Забавен opener с три много добри highspot-a от страна на "Въздушната сила", особено последният на Aerostar.

2) Alan Stone, Octagon & Super Porky vs. Black Abyss, Histeria & Psicosis - Това, което трябваше да бъде - кратък и забавен showcase на любимците на публиката.

3) 3-way Elimination Match: Bryan Danielson, Jack Evans & Teddy Hart vs. Extreme Tiger, Halloween & TJ Xtreme vs. Crazy Boy, Ultimo Gladiador & Ricky Marvin - Не ми беше сред любимите мачове от шоуто, но си беше стабилен. Още на entrance-а първото нещо, което ми направи впечатление беше колко яко безличен изглежда Danielson на фона на Jack и особено Teddy, но като оставим това настрана иначе се представи ОК в мача. Атаката на La Hermandad след мача беше очаквана, но забавна.

4) Hair vs. Hair Match: Fabi Apache vs. Mari Apache - Може би му трябваше още мааалко време, но и така ми хареса, а като се има предвид, че именно в този мач публиката pop-ваше най-здраво за nearfall-ите очевидно и на тях им допадна доста. Добра драма след мача, която ме кара да си мисля, че the Apache family saga не е приключила, тъй като Billy Boy някак не изглеждаше доволен от family reunion-a. По принцип бях за приключване на тaзи вече двугодишна и нагоре история, но един turn на Billy може да е интересен обрат и ще внесе още живец в историята, която между другото е Главен кандидат за най-добра sports entertainment/soap opera кеч история от това десетилетие.

5) Extreme Match: Vampiro vs. (Judas) Mesias - Любимият ми мач от шоуто и не толкова от техническа гледна точка колкото от личен mark-out. Mesias/Vampiro е една от най-любимите ми комбинации от години насам и винаги се кефя да ги гледам на един ринг. Мога да ги гледам как се спукват от бой цяла година и пак няма да ми писне. Винаги се пердашат по начин, по който те оставят с впечатлението, че просто искат да се претрепят от бой, а не както понякога се случва при други hardcore мачове - двама кечисти, които просто се чудят как да наредят по-екстремни изпълнения в някаква последователност, така че да изглежда, че искат да се претрепят от бой, но в същност се получава някаква прекалено хореографирана омраза. А дано да имат и още мачове тази година!

6) Bobby Lashley, Electro Shock & Kenzo Suzuki vs. Silver King, Chessman & La Parka - A някой преди време ми спореше, че Lashley не ставал за нищо, никой не го харесвал, нямало да draw-ва и да получава добри реакции. Мдам, така ще да е, явно аз не знам за какво иде реч и не познавам вкусовете на кеч аудиториите по света... Хах! Добър pop за Lashley, а и представянето му в мача също никак не беше лошо - добре си изпълни ролята. Parka е мега-over, но това не е нищо ново под слънцето. Стабилен мач. Макар и леко жалък заради наглото копиране на брат му (Dr. Wagner Jr.), Silver King е прилично допълнение към roster-a на AAA.

7) AAA World Heavyweight Title: Cibernetico © (with Joaquin Roldan) vs. Zorro (with Konnan) - Ole ole ole ole Ciber Ciber! Ole ole ole ole Ciber Ciber! CI-BER-NE-TI-CO! Apocalipsis AHORA, Apocalipsis AHORA! Горе-долу с това се изчерпва този мач и именно това му беше задачата - феновете да се накефят на мега-звездата. Като мач не беше нищо особено, но звездния заряд и историята в него са предостачни, за да се хареса както на мен, така и на публиката. "Zorra, Zorra, Zorra" chant-овете също винаги са ми забавни (Zorro на испански е мъжка лисиса, докато Zorra е женска :D). И не на последно място, радвам се, че нямаше turn! A да, за малко да забравя. Накрая Lashley ми направи много приятно впечатление, че вместо да се шляе безцелно из ринга сe джафкаше с феновете и те на няколко пъти го замериха с безалкохолни напитки lol. После вече и другите почнаха да се заяждат с феновете и залата взе да се пълни със стабилно количество буклуци. :)

Като цяло Triplemania беше точно това, което очаквах. Нямаше дори и един мач, който като качество да има големи разминавания с моите очаквания. Всеки мач беше интересен по един или друг начин и общо взето на шоуто имаше от всичко по малко: high-flying, comedy, drama, women, hardcore, sports entertainment style main event и т.н. Приятно впечатление прави, че нямаше дори един мач, където да нямаше поне 1 или 2 големи pop-a - били те за entrance, някакъв highspot, nearfall или финал на мач; с две думи, сумати народ кечисти е OVER и това е основна причина защо харесвам ААА - атмосферата на шоутата винаги е много добра и забавна за гледане. Шоуто си беше lucha libre спектакъл и определено ми хареса. Може би и аз бих му дал 8/10.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...