Jump to content

Fingerpoke of Doom


RcadestickR

Recommended Posts

Наскоро се сетих отново за случаят, който всички сочат като смъртта на WCW. Винаги съм мислил, че има повече от една истина за този angle и събитията около него. Някои обвиняват Кевин Наш, че е злоупотребил с властта си като booker. Други казват, че е просто кофти стечение на обстоятелствата и е било добре замислено. За незапознатите ето кратка история.

На първото Minday Nitro за '99та , излъчено на 4-ти Януари се хайпва голям ME. Кевин Наш© и Голдбърг ще се бият за титлата на WCW. Междувременно Miss Elizabeth измисля фалшиви обвинения за сексуален тормоз срещу Годбърг и той бива арестуван. Той е изгубил титлата си от Наш на Starrcade '98 и търси отмъщение. Наш също спира и победната му серия от 174 мача. МЕ е сменен на Наш срещу Хоган за титлата. Идва време за мача. Излизат Наш, придружаван от Скот Хол и Хоган, придружаван от Скот Стайнър. Наш блъсва Хоган, двамата се гледат известно време и...Хълк бутва Кевин леко с пръст, той пада като прегазен от тир и имаме нов шампион. Хол и Стайнър влизат на ринга, настава всеобща радост, nWo е реформирано. По същото време Голдбърг е пуснат от ареста(обвиненията са оттеглени), излиза от полицейска кола, претичва през залата и влиза на ринга да трепе всичко живо. Хол, Наш и Стайнер са повалени. Хоган получава копие. Бил се готви за Jackhammer. Излиза Лекс Лугър(безспорен фейс и привърженик на WCW до момента) и удря Голдбърг, при което търнва. Петимата повалят Бил, бият го със шокова палка, пишат nWo на гърба му. Това всичко е съпроводено с доста идиотски(забавен по идиотски начин) коментар от Ерик Бишоф, който е на масата в този момент.

Ето клипче на съкратената версия. Има и с пълната, но коментара е на немски(досаден):

http://youtube.com/watch?v=OhBRnfItS_U

Резултати:

*Това също е вечерта, в която Mankind печели WWF титлата на записаното преди седмица RAW. В началото на Nitro Тони Шавони издва резултата и казва прословутата реплика 'Hmmm...That'll put a lot of butts in the seats'. Той повтаря и как WCW са имали истински Main Event. Около 500 000 телевизора са превключени на RAW. Когато предването свършва феновете обръщат на Nitro и виждат, че обещаният им голям МЕ е бил swerve. С това пада имиджът на WCW. RAW прави 5.7 рейтинг, Nitro прави 5.0, а са можели да победят. Ако го нямаше това обстоятелство въпросният swerve е можел да се приеме добре.

*Пада имиджът на световната титла на WCW от фкатът, че някой просто ляга и губи титлата.

*Близо година градени истории се обезсмислят.

*nWo Hollywood още се появява като B-team съставено от лоукардъри. Това раздува цялата история излишно.

*Голдбърг така и не получава реванш на мача си от Starrcade '98

Други доводи:

*Голдбърг започва да получава heat, какъвто получава Сина днес. На хората им е писнало да гледат супермен и трябва да изглежда с една идея по-слаб, затова Наш побеждава на Starrcade '98. Идеята е била няколко гада да го пребият и той да фюди с тях занапред, което придава смисъл на чудовищния му образ.

*Наш твърди, че angle-ът е измислен преди той да започне да отговаря за букинга. Признава, че и той има пръст в това, но не е единственият и главен виновник.

Вие какво мислите?

Edited by Mizernik^^

 

anitrezashkakoaliciq.png.f1b67e01889f60e98e8ba5bf323780cb.png

Link to comment

*Пада имиджът на световната титла на WCW от фкатът, че някой просто ляга и губи титлата.

Ако бяха успели да реализират идеята и да сложат малко повече драма, от този сегмент можеше да излезе нещо страхотно.За съжаление излезе едно голямо нищо.Спомням си онзи момент от документалното видео за тази тема "Monday Night Wars".Винс не преставаше да се хили, докато говореше за това.Да си кажеш, че сценаристите ще си вземат поука, а те на Bash at the Beach 2000 пак повториха историята само, че този път с Джаред и Хоган.Арогантноста на WCW я погуби.Общо взето точно този Nitro са решили да го карат през просото.

Колкото до Голдбърг, то е нормално да омръзне.Тоя човек прави своя дебют някъде през 1997 и винаги прави едно и също във всеки мач - punch,face kick,slam,military press,spear (после плюе и гледа камерата за около секунда, две)и накрая следва прословутият jackhammer и туш.Направиха го супермен но той се оказа неспособен да износи федерацията на гърба си освен ако на два.три месеца не я дават на някой друг, който да има вражда с Бил.И със Сина е същото като разликата е, че Голдбърг има два пъти повече харизма от него а и, че сега WWE няма никаква конкуренция и могат да го карат спокойно.

Link to comment

Нека се изразя като министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров: "Аз мисляяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя.. ".... :lol:

Така - първо Nash по това време не е бил главен booker на компанията, решението не е било негово.. ;) За много други неща (е) може да бъде обвиняван Nash, но не и за това... Отделно евентуалния heel turn на Nash не е бил лоша идея, имайки се предвид случилото се на Starrcade 1998...

А ако не е тайна- за каква драма повече претендирате... Единият от главните фейсове на компанията, търна и предава титлата на главния хийл на компанията.. Не говорим за факта, че по това време nWo вече е до болка преекспонирано..

@wwz, не арогантността, а Time Warner погубва WCW, едно на ръка. Отделно, да сравняваш Nash/Hogan с Hogan/Jarrett е доста неуместно по една основна причина: едното е 100 % work, а второто е shoot (поне така твърди Russo) В този ред на мисли: Защо не споменеш нещо и за Halloween Havoc 1999 и мача Sting/Hogan, който завършва по същия начин..

А и да.. @wwz, щом споменаваш Monday Night Wars защо не споменш и какво казва Bischoff по повод на Goldberg- "Хората сядаха пред телевизорите, за да видят как той ще squash - не поредния си опонент с точно три движения. Той се появи и израсна в йерархията на собствен ход, неочаквано". Иначе си прав, че един човек не може да носи цяла федерация на гърба си.. Точно и от това идва най-големият проблем на WCW- за целия период от около 5 години Monday Night Wars те изграждат точно трима нови звезди- DDP, Goldberg и Booker T, като последния получава пуш вече в послените дни на компанията.. И т.н и т.н... :)

Link to comment

Halloween Havoc 1999 и мача Sting/Hogan, който завършва по същия начин..

Мммм вярно, благодаря, че ми напомни.Това откровено и честно го бях забравил :) Получи се един добър три секунден мач :) За издигането на звезди си прав - един DDP, един Goldberg и Booker T, брата остана на заден план.Като си помисля какви кечисти имаха в ростера си като X-Pac, Malenko, Benoit, Eddie Guerrero, Saturn, Giant, Jericho и изпуснаха да им се изплъзнат между пръстите и да отидат всички в WWF.Иначе още съм си за арогантноста от страна на Бишов както и на съветът на управляващите.Според същото видео в периода 99-00 настанал пълен хаус и точно тогава изброените от мен започнаха масово да си подават оставката.Това стегна управляващите и те се принудиха "да върнат от отпуска" самия Ерик, макар, че вече се знаеше, че WCW гасне малко по-малко.Хареса ми идеята, че човекът се е опитал да я купи и тук вече идва големият Time Warner проблем.И аз ще си позволя да цитирам Бишов по повод на това - "Джей Маккелън влезе.Каза, че съм можел да взема търговската марка, може да взема ринговете, получавам цялата видео библиотека, но няма да получа TV време.Ха, без телевизионна изява цялото WCW струваше...около 20 долара.Нищо не струваше."

Edited by wwz
Link to comment

WCW го погубват две неща. Едното е сливането на компаниите и цялата корпоративна структура. Хората не са искали кеч по техните телевизии. Даже намалят разходите, при положение, че са можели да налеят доста пари в компанията. Това възпрепятства и invasion-историята в WWE. Всички upper-mid и ME кечисти са имали договори директно с AOL Time Warner и са им плащали поне година след разкарването на WCW. Другото(лично за мене) е, че са разкарали Бишоф през '99та и са дали на Русо прекалено много власт. Бишоф поне изкарва сносни рейтинги и според мен е било въпрос на време преди да се върнат във войната. Освен това прави пари, а при новия президент(забравих му името) излизат на загуба.

 

anitrezashkakoaliciq.png.f1b67e01889f60e98e8ba5bf323780cb.png

Link to comment

Другото(лично за мене) е, че са разкарали Бишоф през '99та и са 2.дали на Русо прекалено много власт. Бишоф поне изкарва сносни рейтинги и според мен е 1.било въпрос на време преди да се върнат във войната. Освен това прави пари, а при новия президент(забравих му името) излизат на загуба.

1. И по точно какъв начин, ако мога да знам - с Nash, Hogan, Lugger и прецакан финал на всеки ME... Да, определено..

2. Е тук виж, вече може би си прав.. Една от причините, поради които Russo e успял преди това във WWF е факта, че Vince McMahon е преценявал идеите му и е одобрявал само най-добрите от тях. А във WCW не е имало такъв човек..

А и нека погледнем нещата от друг ъгъл- ако Bischoff беше успял да изобрети нещо, способно да генерира пари, различно от nWo, никога нямаше да се стигне до уволнението му и замнята му с Russo.. Но ако на някого му прави впечатление- говорим в минало време.. :)

Link to comment
Shawn_Michaels

Много може да се каже по темата,причината не са 1-2,има си home video специално за това,както излезе и от поредицата Legend of wrestling - Monday night War,в което Бишов и компания изтъкнаха всички причини за това.Не ми се коментира много сега,но някои от причините са,че WCW не издигаше млади звезди и в един момент нямаше кой да поеме,а като дойде Русо стана тотална анархия издигаха някакви дето преди са били джобъри с някакви нелепи победи и тея чести смени на титлите просто стана такава работа - всяка седмица нов шампион.От 2000-та според мен WCW я развалиха ,иначе преди това беше добре.И това е само една от причините,вземете гледайте малко.....

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...