Jump to content

По-подходящи finisher-и за кечисти?


G

Recommended Posts

Ако имате предложения, за по-подходящи финишъри за кечисти, които са с "lame" finisher вмомента.. може и имена да променята.. ги давайте в тази тема..

Ето няколко които според мен са по-подходящи от сегашните

Mr. Kennedy - Mic Check (Rock's Bottom) вместо Reverse STO-то

Chris Jericho - The Code Breaker (Добре тръгнали са да измислят нов финишър защо е тази простотия.. по добре щеше да е някакво интересно ДДТ от колкото тоя Chinbreaker)

MVP - The Playmaker.. някак си тази хватка не отива на MVP.. По-щеше да му отива някакво модифицирано DVD или Slam)

Mr. Kennedy - Green Bay Plunge (Божке още един Swanton Bomb.. не мерси.. може би Moonsault или Frog Splash, ако въобще е нужно)

CM Punk - Pepsi Plunge over G2S... (old school Punk >>>>>> ECW Punk)

Link to comment

В Е-то в момента половината финишъри са предшествани от някакъв тъп таунт, което ги прави умрели. Всеки трябва да е супермен, всеки трябва да е гъзар. Малко са разните дето като ги изплющят и се чудиш откъде е дошло. Джерико го изключвам от всякакви сметки, защото той си ги менка (даже май ензигури използваше по едно време). Тъпо се отнасят с тях, затова са и тъпи - трябва да отговарят на някаква схема.

 

anitrezashkakoaliciq.png.f1b67e01889f60e98e8ba5bf323780cb.png

Link to comment
Shawn_Michaels

Според мен всички finisher-и са си идеални като изключим наистина Mic Check-a(но то няма нищо общо с Rock Bottom,това че го хваща по тоя начин не значи,че има нещо общо,то се изпълнява във съвсем друга зона),който вече го правят доста кечисти и то не само от WWE(Benjamin,Kennedy,Mesias,Scott Steiner имаше и още няколко,за които не се сещам в момента,то като finisher не е лошо,но прекалено много хора почнаха да го правят.Това беше също стария finisher на Острието и тогава се казваше Downword spiral или нещо такова).Въобще не мога да се съглася,че DDT е по-добре от The Code Breaker това е някакъв ъпсурт,защото вече всеки прави DDT не сме края на 80-те,за да изглежда това толкова яко колко беше тогава.Единствените хора,които правят DDT както трябва са Jake Roberts & Raven.

А да кажеш,че Сина и Острието трябва да си сменят finisher-ите е смехотворно,примерно за Сина как може да смени нещо,което е толкова вървежно,ако искаш да си смени и U can't see me-то,а защо не и образа :lol: .А на Острието spear-a е просто номер едно и той го изпълнява много добре,това засега е най-добрия finisher,който Острието е имал някога.

А за CM Punk и Pepsi-то въобще няма какво да говорим,това си е версия на Педигри и точно затова не го прави,заради Трите Хикса и това не може да бъде променено,все пак Трите Хикса е шефа ;)

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

За Rock Bottom не го казвам, защото го хваща така, просто мисля, че тази хватка ще му ходи като finisher и ще подхожда на brawl уменията му. А и ще го прави много добре имайки предвид конкретни движения които съм виждал да изпълнява, като slаm-ове и други. За Jericho имах предвид не обикновено ДДТ, а примерно Tornado DDT или някакво модифицирано което не се е виждало преди.. просто този chinbreaker, който използваше и Helms не е достатъчно силен и то за персонаж като Джерико.. може и да бъркам за DDT-то, но този Chinbreaker е 10 пъти по зле. За Pepsi Plunge-a, хватката е много инди затова няма никога да я видим от него пак.. нека не забравяме колко човека използваха Spear по едно време, затова не мисля, че единствената причина е HHH. Хватката наистина е много инди, а това GTS го използват само заради "kick-boxing muy-tai" образа на Пънк, иначе хич не ми допада.. както не ми допада, че спря да използва Anaconda Vice.

Link to comment
Shawn_Michaels

И какво му е злето на тоя Chin Breaker като тая хватка не я използва всеки,а и изглежда добре нещо като на Карлито - Back Stabber-a,нещо ново е и според мен добре подбрано.Все пак Джерико е прекарал доста време в търсене на ново завършване и мисля,че е намерил нещо добро,което не може да се види често все пак това е най-важното.

Относно Pespsi-То може да са използвали колко човека и колко бяха....Лашли и Острието като завършвания... и то заради некреативността на Лашли,който така и не можа си измисли едно завършване като хората,а това все пак е Трите Хикса да не забравяме не е Лашли или Острието......,иначе и на мен по ми допада Pepsi Plunge,но пък и GTS не е много зле,освен Пънк само КЕНТА съм виждал да го прави това и не изглежда зле

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

За Пънк би било по-добре ако върнат Anaconda Grip.Пънк е слаб физически и не може да направи GTS на по-едри кечисти.И на Умага му трябва нов финишър.Толкова силен и мощен кечист и накрая...Samoan Spike?!На него му трябва някой BodySlam или Powerbomb.

[img]http://img145.imageshack.us/img145/446/williamstron7wl.jpg[/img]

Link to comment
Shawn_Michaels

Samoan Spike прави само той,а другите работи са твърде обикновени.....,а и може да го вкара от всяко място и на всеки,според мен си е доста добре като завършване

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Samoan Spike прави само той,а другите работи са твърде обикновени.....,а и може да го вкара от всяко място и на всеки,според мен си е доста добре като завършване

Samoan Spike е оригинален,но не подхожда много на `monster` и изглежда фалшив.Сега се сещам,че и Gregory Helms има нужда от нов финишър.Shining Wizard e прекалено често използван, за да е завършваща хватка.

[img]http://img145.imageshack.us/img145/446/williamstron7wl.jpg[/img]

Link to comment

John Cena - Emerald Frosion - Лесна за изпълнение, ефективна и красива. (Обаче може да я кръсти OMFG :( )

Batista - Hercules Cutter - Има сила Дедо. Проблеми нЕма!

Link to comment

GTS....освен Пънк само КЕНТА съм виждал да го прави това и не изглежда зле

Той КЕНТА си го е измислил все пак...нали той взе наградата за най добър нов финишър през '07 точно с него. Не че не е хубав, но някак си не ми харесва толкова много колкото примерно предишния победител - Canadian Destroyer-а - при това печелил 2 поредни години.

Samoan Spike-а си мисля че е пълен боклук....говорихме в темата за тъпите финишъри за всичко на тематика "юмрук/chop в лицето/гърлото" - много ясно че са зле.

Link to comment

Той КЕНТА си го е измислил все пак...нали той взе наградата за най добър нов финишър през '07 точно с него.

Объркал си се нещо. Не може през 2007 година KENTA да е взел наградата за най-добър нов финишър. Не знам от кога използва хватката, но със сигурност е много преди 2007. Аз за първи път май я видях в мача му срещу Low Ki от Final Battle. Това беше през 2005 година, а той сигурно я използва от много по-рано.

Posted Image

Link to comment
  • 2 weeks later...

Според мен на повечето кечисти финишърите им са супер само че им трябва по-голям арсенал от хватки. Например Кейн разчита само на Задушаващото и ако му се получи серийката със Sidewolk slam и Kane's divine clothesline .

Мат е същата история , разчита само на Обрата на съдбата , нестига че прави дълги и отегчителни мачове , ами и само едно и също се повтаря , вярно че Side-effect-a и Булдога му се получават добре , но колко пъти е побеждавал с тях . Замислям се и казвам 0.

ХХХ и Майкълс също се надяват само на специалните си , но поне имат по-голям арсенал от хватки и мачовете им не те отегчават.

Флеър е кечиста може би с най-беден арсенал , май в це лия му арсенал с евключва само Удър под кръста , пържоли и фигурата.

Edited by Y_2_J
Link to comment
Freddy Kruger

Ric Flair не случайно е с такъв беден арсенал .Я се замисли колко хватки може да направи един "100 годишен" човек ,макар че би ми било интересно да го видя как прави Swanton bomb или Tombstomne Piledriver . :P

Edited by Freddy Kruger

[center][img]http://i41.tinypic.com/28a72tz.gif[/img][/center]

Link to comment

CM Punk - Divine Intervention, finisher-ът на Johnny Devine. Хем се захваща по същия начин като pedigree. И да върнат Anaconda Vice като втори.

Paul Burchill - C4, дано не са решили да го забранят и просто да започне да го използва по-късно, както става с много новодошли. Включително и с него, започна да го използва в Smackdown чак след промяната на gimmick-a. Също ще му отиват и Dominator, TKO, Blackout.

Shelton Benjamin - Dragon Suplex

Matt Hardy - Side Effect като втори.

Beth Phoenix - Down In Flames (Michinoku Driver II)

Chris Jericho - Lionsault като "legitimate" finisher.

Santino Marella - Clover Leaf, подхождат на "man of a 1000 holds" submission wrestling стила му. Жалко, че заради gimmick-a му този стил е гига опростен. Или просто да използва Single Leg Boston Crab като regular - може да му викат Sicilian Crab (btw, така май викаха на Top Rope Leg Drop To The Back Og The Head finisher-ът на Nunzio - когато опонентът е полуизправен, но като Cena го научи това, го забраниха на Nunzio :lol: ).

Robert Roode - Northern Lariat като втори.

Shannon Moore - Asai DDT (one of the best DDTs ever).

Paul London - Shooting Star Press, 450 Splash - show some balls, Vince! :happy:

Shawn Michaels - новият му "figure 4 like" submission finisher като втори, само дето му е доста късно тепърва да си измисля нови finisher-и. Пък може и crossface!

Kane - Tombstone Piledriver като втори.

Ще е добре да се вкарат в употреба и finisher-и като F5 (с друго име), Crucifix/Razor's Edge (btw, Kevin Thorn?), Snow Plow (друго име), Crescent Kick, Tornado DDT & Single Leg Boston Crab/Maple Leaf като regular finisher-и, Camel Clutch/Crossface/Knee To The Back Combo (Camel Clutch, като захвата върху лицето е като при Crossface и едното коляно допълнително натиска гърба за екстра брутализъм - това май казваше Beast Choker, ама не съм сигурен и затова го описвам), Top Rope Knee Drop To The Chest (Overdrive ли му викаха или Overhead Cam, каквото и да е, доста е брутално), както и нещо, на което не му знам името, даже и не помня дали изобщо съм го виждал като finisher - Side Full Nelson into a Modified Side Faceplant/Bulldog - Jericho правеше нещо подобно преди доста време, за справка: с това елиминира RVD на Survivor Series 2001.

PS: Raven Effect/Even Flow DDT = Unique, когато е в изпълнение на Rave, и Death Valley Driver = тера брутално, когато е в изпълнение на Perry Saturn.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...