Jump to content

UFC: Mirko "Cro Cop" Filipovic напуска


neshev

Recommended Posts

Това обяви самият той на пресконференция в Япония по-рано днес. Също така ще се бие за DREAM.

DREAM e нова федерация основана от Fight Entertainment Group (бащината компания на K-1) и бивши високопоставени членове на Pride.

Cro Cop ще се бие на DREAM 1 на 15-ти март в Саитама, Япония. Освен Cro Cop в дебютното шоу на DREAM ще участват Norifumi "Kid” Yamamoto, Kazushi Sakuraba и Kiyoshi Tamura, а Shinya Aoki и Gesias "JZ” Calvancante ще открият първият рунд на LW Grand Prix, а се очаква да има и MW Grand Prix .

Link to comment

Подозирах, че ще се махне от UFC още откакто се появи в Hustle. Екстра! Най-после се връща, където по принцип му е мястото, т.е. в Япония. Новата компанийка звучи стабилно. Радвам се, че се пръкват подобни нови компании и нещата не се изчерпват само с UFC.

Link to comment

Да, в момента UFC определено не са "сами". M-1, IFL, HDNet Fights, Cage Rage, World Victory Road, YAMMA Pit Fight (собственик е предишния такъв на UFC преди да го продаде на Zuffa) EliteXC, Strikeforce и сега DREAM са доста солидни организации. Въпреки това в момента реална конкуренция няма по простата причина, че в UFC са всички по-големи звезди, а тези които не са в UFC са разпръснати из различните компании и повечето страдат от липсата на "star power", a в MMA трудно се правят звезди по обясними причини. Единствената реална конкуренция на UFC беше Pride и след като Zuffa купиха Pride, станаха твърдо сила номер 1. И въпреки, че успяха да вземат само Henderson, Cro Cop, Wanderlei Silva и Noguiera от старият Pride те успяха да "убият" най-голямата им заплаха.

DREAM определено ще бъде заместник на Pride и става ясно, че ще видим много ex-Pride fighters. Радвам се, че ще гледаме добрите стари турнири. Чудно ми е дали ще използват и същата политика като Pride: build-ване на големи мачове подобно на pro wrestling-a.

Aйде и един лек update

Oсвен Shinya Aoki и Gesias ”JZ” Calvancante Lightweight дивизията ще включва имена като Andre "Dida” Amade, Mitsuhiro Ishida, Tatsuya Kawajiri, Kotetsu Boku, Artur Oumakhanov, Caol Uno, Joachim Hansen, Gilbert Melendez, Luiz "Buscape” Firmino, Jung Bu-Kyung и Kazuyuki Miyata. В турнира ще участват общо 16 участника.

Програмата за шоутата е следната:

March 15

HEIWA DREAM 1 – Lightweight Grand Prix Opening Round

Saitama Super Arena

April 29

OLYMPIA DREAM 2 – Middleweight Grand Prix Opening Round

Saitama Super Arena

May 11

HEIWA DREAM 3 – Lightweight Grand Prix Second Round

Saitama Super Arena

Mid-June

OLYMPIA DREAM 4 – Middleweight Grand Prix Second Round

(Possibly in Korea)

July 21

HEIWA DREAM 5 – Lightweight Grand Prix Finals

Osakajo Hall

Late September

OLYMPIA DREAM 6 – Middleweight Grand Prix Finals

Saitama Super Arena

Link to comment

ЛОшо :( . Честно казано сред тия имена не долавям много познати. Започнах да гледам ММА в началото на миналата година и вероятно това обеснява защо е така, но все пак. Кро Коп напуска по доста лош начин UFC - тотално провалил се.

 

Link to comment

^ Повечето са доста известни най-вече заради годините им в Pride (Pride Lightweight Division > UFC Lightweight Divison) и ще стане един страхотен турнир.

Cro Cop не отхвърля възможността да се върне в UFC, но за момента се чувства по-удобно да се бие на ринга.

Link to comment

Мирко май иска да си завърши някъде кариерата където може да пребие хора и да няма много загуби.. малко да си изчисти MMA Record-a!

Link to comment

Cro Cop иска да се завърне в UFC и краят на неговата кариера няма да бъде в Dream

Dream са подписали договор с M-1 и е вероятно да видим Cro Cop vs. Fedor в близките месеци.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...