Jump to content

Средни годишни тв рейтинги за тв шоутата на WWE & TNA

nWoHulkster

Recommended Posts

Преди малко попаднах на тази статистика. Нещата за периода 2005-2007 изглеждат така:

WWE RAW:

2005 - 3.81

2006 - 3.90

2007 - 3.61

WWE SmackDown:

2005 - 3.04

2006 - 2.46

2007 - 2.64

ECW:

2006 - 1.80

2007 - 1.47

TNA iMPACT!:

2005 - 0.79

2006 - 0.89

2007 - 1.04

Забележка #1: Raw, ECW, Superstars & iMPACT са cable рейтинги, а SmackDown е network рейтинг.

Забележка #2: Много по-добър показател би бил средният брой зрители, но за съжаление няма такива обобщени данни.

Забележка #3: Пример #1: 1.0 network рейтинг е повече зрители от 1.0 cable рейтинг. Пример #2: 1.0 cable рейтинг по Spike TV в четвъртък или 1.0 cable рейтинг по USA Network в понеделник обикновено означава малко повече зрители от 1.0 cable рейтинг по SyFy във вторник.

Забележка #4: Tези рейтинг цифри не отчитат хората, които гледат шоутата чрез DVR, a понякога тези хора са доста.

Freddy Kruger

Извода е че и 3те бранда на Е-то пропадат дори РАУ ,а рейтингите на ТНА се покачват постоянно

[center][img]http://i41.tinypic.com/28a72tz.gif[/img][/center]

Тъпото TNA със сигурност ще мине ECW,горкото е много зле в момента.Но пък за РАУ се съмнявам,че ще го мине :)

Shawn_Michaels

На RAW е само временно,според мен ще се забележе покачване тая година

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Интерес проявявам към рейтинга на SMACKDOWN от 2005... Доста висок изглежда , има ли нещо общо с това EDDIE / REY враждата ??

През септември 2005 година SmackDown! се премести в петък (преди това беше в четвъртък) и от тогава рейтингът му е по-нисък. Просто за телевизиите петък не е сред най-успешните дни от седмицата.

Posted Image

Както и да е.. някой може ли да ми даде някаква информация защо са направили тоя ход с преместването в петък ?

'Cause the network said so. :)

Иначе да, враждата между Eddie & Rey беше едно от най-успешните неща откъм рейтинги през 2005. Даже може би и най-успешното, но за това вече не съм много сигурен.

• 10 months later...

Update!~

Остана само по още 1 шоу, така че финалните цифри няма как да бъдат променени. И така. Нещата за 2008 изглеждат по следния начин:

WWE RAW:

2005 - 3.81

2006 - 3.90

2007 - 3.61

2008 - 3.27

WWE SmackDown:

2005 - 3.04

2006 - 2.46

2007 - 2.64

2008 - 2.34

ECW:

2006 - 1.80

2007 - 1.47

2008 - 1.25

TNA iMPACT!:

2005 - 0.79

2006 - 0.89

2007 - 1.04

2008 - 1.06

Забележка #1: Raw, ECW, Superstars & iMPACT са cable рейтинги, а SmackDown е network рейтинг.

Забележка #2: Много по-добър показател би бил средният брой зрители, но за съжаление няма такива обобщени данни.

Забележка #3: Пример #1: 1.0 network рейтинг е повече зрители от 1.0 cable рейтинг. Пример #2: 1.0 cable рейтинг по Spike TV в четвъртък или 1.0 cable рейтинг по USA Network в понеделник обикновено означава малко повече зрители от 1.0 cable рейтинг по SyFy във вторник.

Забележка #4: Tези рейтинг цифри не отчитат хората, които гледат шоутата чрез DVR, a понякога тези хора са доста.

Ужас!

При SD! донякъде е оправдано, че уж сменяха канала, по който се излчъва, при ECW също - то просто става все по-голяма и по-голяма помия. Само за RAW нямам обяснение.

35izpu1.jpg

Shawn_Michaels

Работата е че спада интереса към кеча като цяло не съм учуден въобще,тука даже RAW преди завръщането на Сина правеше рейтинги под 3,а това беше един от най-добрите периоди в WWE тая година.

410e8-1526197995-500.jpg

Какво излиза отново? При трите шоута на WWE отново се забелязва спад, а при Impact се наблюдава минимално покачване. :)

P.S. Очаквам Олимпийския герой да се заяде за рейтинга на Impact-а. :icon_rolleyes: :)

Какво излиза отново? При трите шоута на WWE отново се забелязва спад, а при Impact се наблюдава минимално покачване. :)

P.S. Очаквам Олимпийския герой да се заяде за рейтинга на Impact-а. :icon_rolleyes: :)

От 1.04 на 1.06... невероятно покачване хаха :icon_biggrin:  То не е за заяждане, за смях е :icon_wink:

Shawn_Michaels

Евала брат ми,след 100 години TNA ще стигне WWE с това темпо :)

410e8-1526197995-500.jpg

The Olimpic Hero

Защо си останал с такова впечатление, че трябва да се заяждам с TNA. Не знам дали си забелязал, но гледам доста реално на нещата и не плюя само заради самото плюене. Освен това щом гледам TNA редовно, значи съм фен и на TNA, макар разбира се да съм много по-голям фен на WWE.

Колкото до конкретния случай, няма кой знае какво да се каже за iMPACT. Не мърдат от положението си вече 3 години, каквото и да правят, каквото и да струват, все си стоят на рейтинг около 1.00. Говорил съм и по-подробно на тази тема. За мен TNA нямат правилна политика в тази сфера, трябва им много повече реклама на целия им продукт. Истина е и че като цяло интересът към кеча спада, но все си мисля, че с една по-правилна политика биха могли примерно да се качат някъде до 1.3 - 1.4. Не мисля също така, че TNA и техните фенове трябва да се гордеят, че си запазват рейтинга. С този ростер, който имат даже за мен по-скоро е неуспех само задържането на аудиторията, с този ростер би трябвало да я покачват. Смятайте, керливото ECW с най-големите джобери ги бие...

^ Toва за рекламата е така - спор няма, но ще ти направя няколко забележки:

Горепосочената в инфото забележка #2 никак не е за украса. ;)

iMPACT стартира с около 800 000 зрители. Напоследък прави 1 600 000 зрители всяка седмица, а рекорда е 1 800 000. Откъдето и да го гледаш това е удвоение (и нагоре) и това удвоение не се вижда в горната статистика. Гледаемостта на ECW (шоу с многократно по-силна маркетинг машина зад себе си) и тя е някъде там, RAW прави между 4 500 000 и 5 000 000, а SD между 3 500 000 и 4 000 000 (досега не е стигало до 4 млн. по новата телевизия).

Първо, обхватът на Spike TV е малко по-голям от този на Sci-Fi, така че рейтингът на TNA се изчислява като процент от по-голям брой потенциални зрители. Второ, ECW е във вторник, а TNA в четвъртък (вечерта с най-много тв зрители). През последните няколко седмици, например, iMPACT има повече зрители от ECW, но ECW е във вторник и съответно рейтингът му се изчислява като процент от по-малко реални зрители и затова е по-голям, но iMPACT е по-гледаното шоу, макар и с малко. Разбира се, гледаемостта на iMPACT не е повече всяка седмица, но пак повтарям - не бъдете шарани и не си правете изводите само върху закръглената household цифра, за която е горната статистика. :) Зад тази цифра се крият още доста неща, които са също толкова важни.

И не на последно място, тези рейтинг цифри не отчитат хората, които гледат шоутата чрез DVR, a понякога тези хора са доста.

Нормално е да падат рейтингите на WWE и ще продължат да падат и през следващите няколко години. Причината за това е, че последните няколко години booking-a на WWE е концентриран главно върху аудиторията 12-18 години. Останалата част 18-34 се ориентира към UFC и от там идва този спад в рейтинга. Определено не съм фен на booking-a на WWE, но евала на Vince McMahon, че дори след толкова години още е на върха на индустрията и успя да промени продукта си дори и това да не се харесва на WWE hater-ите. Явно Винс е решил, че тотално ще се прехвърли към Entertainment бизнеса и ще остави Wrestling-a на заден план, но 12-18 е доста подценена аудитория и merchandise продажбите показват това.

А, TNA са жалки. По-скоро феновете на TNA са жалки, както отново се показа и в тази тема. За това вина има цялата политика на TNA, която във всяко едно шоу по всевъзможни начини внушава на зрителите си, че продукта им е по-добър от този на WWE, WWE не струват и т.н. Хайде аз да попитам, с какво точно продукта на TNA е по-добър от този на WWE? Къде отидоха The New Face of Professional Wrestling, We Are Wrestling, даваме шанс на младите звезди? Вижте кой им book-ва шоутата и вижте кои са им главните звезди. Къде отиде X дивизията питам аз? Къде са Sabin, Styles, Joe, "Black Machismo"? Сега очаквам някой настървен TNA mark, веднага да каже заученото "X дивизията не draw-ва". Някой ще ми обясни ли как го решихте това? Или може би гледате рейтингите от 2005-та. Е тогава поне до колкото си спомням TNA се излъчваше в 00:00. Наистина 12-18 е доста подценена аудитория, но 18-34 е ключовата. Да, кечът не е UFC. Кечът е нагласен. Но когато ходите на кино надали гледате с нагласата, че всичко е нагласено? Същотo е и с кеч мачовете. Ако е изигран правилно никой няма да забележи, че не е на истина. И нали сме тръгнали да си говорим с цифри. Хайде някой да ме светне, колко от тези 1 600 000 die-hard TNA "smark-ове" си купуват PPV-тата. 200 000, 100 000, 50 000? Залагам на третото. Но разбира се много по-лесно е да се плюе по WWE, без да се осъзнава, че TNA копират WWE. И както каза Shawn_Michaels с това темпо след около 100 години TNA ще достигнат WWE, но се радвайте на стабилните рейтинги, мислете си, че всичко е розово, но недейте сравнявайте TNA с WWE, защото Wrestling = WWE, в Америка и това няма да се промени в скоро време.

Голям спад за WWE.TNA поне се издига :).През 2005 наистина си е било печеливша година за WWE.Аудиторията им се концентрира не 12-18 годишни, а 5-16, че и по малко с тези образи.През 2006 си имаше кралство,шут,шивотно рапър(втори шут(Сина)),някакво психо си има и сега(Кейн),мътвец(Гробаря),тоест според мен някой образи трябва да се направят по-действителни,по-зряли и т.н не например да имат супер рейнджър(МВП).Някой образи са си добри но някой не.Предполагам, че много хоране са на същото мнение.Мен лично много би ме изкефил Гробаря,Кейн-badass mothefuckas.

П.С-Защо ли имам шибаното чувство, че коментара ще отиде в бисери?

[img]http://gpang.magicn.com/fileupload/community/gallery/2005/8/16/StoneColdSteveAustinV.jpg[/img]

А защо трябва винаги да се плюе по едното или другото? Няма ли хора, коти като мен, поне за момента, гледат с еднакъв интерес и WWE, и TNA? Въпреки че съм по-голям фен на TNA, не плюя по WWE.

Каквато и продажба да има wwe с тази концентрация върху деца,пак неможе да се доближи до зрелия продукт,който имаха чрез Атитюд ерата.По абсолютно нищо даже.Вижда се,че продукт базиран върху детска аудитория по някаква причина просто не върви на високо ниво.Винс може и образи на Мики Маус и Доналд Дъг да започне да дава на кечисти и пак няма да се получи.Друг е въпроса,че когато никой не го притеснява сегашното положение си му стига.ТНА не е реална,директна конкуренция.Когато преборят ECW ще им се обърне внимание.В момента ТНА просто съществува,лошото е,че като компанията от която се очаква да преследва,те си изглеждат задоволени в пълна степен.Неприятното за нас зрителите е,че трябва да търпим дисниленда който от 3-4 години ни предлага WWE.

Edited by Ogata
Shawn_Michaels

А защо трябва винаги да се плюе по едното или другото? Няма ли хора, коти като мен, поне за момента, гледат с еднакъв интерес и WWE, и TNA? Въпреки че съм по-голям фен на TNA, не плюя по WWE.

Аз не плюя нищо примерно,ако не съм провокиран гледам и WWE и TNA,естествено съм WWE mark(това го знае всеки,който ме познава),но това не значи че не харесвам и TNA,все пак всичкото е кеч,а аз съм кеч фен главно и щом е mainstream давай насам :) ,просто харесвам цялата тази пищност в кеча с образи по-големи от живота и затова не съм особен фен на indy федерациите.

410e8-1526197995-500.jpg

Аз не плюя нищо примерно,ако не съм провокиран гледам и WWE и TNA,естествено съм WWE mark(това го знае всеки,който ме познава),но това не значи че не харесвам и TNA,все пак всичкото е кеч,а аз съм кеч фен главно и щом е mainstream давай насам :) ,просто харесвам цялата тази пищност в кеча с образи по-големи от живота и затова не съм особен фен на indy федерациите.

Така е далеч по-добре. При мен е абсолютно същото, само дето съм TNA mark ;)

• 8 months later...

BUMP~! Другата тема ме подсети. Към момента нещата изглеждат така:

EDIT - Последниият ъпдейт на този пост е от 5-ти януари 2010.

WWE RAW:

1995 - 2.41

1996 - 2.65

1997 - 2.67

1998 - 4.41

1999 - 6.07

2000 - 5.88

2001 - 4.65

2002 - 4.04

2003 - 3.78

2004 - 3.69

2005 - 3.81

2006 - 3.90

2007 - 3.61

2008 - 3.27

2009 - 3.57

WWE SmackDown:

1999 - 4.76

2000 - 4.75

2001 - 4.05

2002 - 3.52

2003 - 3.32

2004 - 3.18

2005 - 3.04

2006 - 2.46

2007 - 2.64

2008 - 2.34

2009 - 1.94

ECW:

2006 - 1.80

2007 - 1.47

2008 - 1.25

2009 - 1.15

WWE Superstars:

2009 - 0.86

TNA iMPACT!:

2005 - 0.79

2006 - 0.89

2007 - 1.04

2008 - 1.06

2009 - 1.14

И ей така между другото:

WCW Monday Nitro:

1995 - 2.40

1996 - 3.17

1997 - 3.67

1998 - 4.51

1999 - 3.65

2000 - 2.71

2001 - 2.30

WCW Thunder:

1998 - 3.66

1999 - 2.78